ΠΑΟΚ: Μια από τις τελευταίες ευκαιρίες

ΠΑΟΚ: Μια από τις τελευταίες ευκαιρίεςnpiliosΤετ, 01/13/2021 - 13:44

Ώρα ντέρμπι λοιπόν καθώς απόψε στις 19.30 (Novasports1HD) στο γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε μια αναμέτρηση που είτε θα δώσει νέα πνοή στη μάχη για την κορυφή του πρωταθλήματος είτε θα εδραιώσει

την πρωτεκαθεδρία του πρωτοπόρου.   

Από τη μία βρίσκεται μια νέα ομάδα, με νέα τεχνική ηγεσία, νέους ποδοσφαιριστές που βρίσκεται σε φάση πλήρους ανασυγκρότησης, αναζήτησης των σταθερών της με σφοδρή διάθεση να επιστρέψει στην κορυφή κι από την άλλη μια ομάδα που έχει βρει τον ρυθμό της, αγνοεί την ήττα κι έχει βάλει πλώρη για την υπεράσπιση των κεκτημένων της.   

Κατά συνέπεια, όπως είναι λογικό, το timing ευννοεί την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά όπως πολλάκις έχει αποδειχτεί τα ντέρμπι μοιάζουν και είναι «ανοικτά» σε κάθε αποτέλεσμα, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον περασμένο Ιούλιο, όταν στο πλαίσιο των play offs ο «Δικέφαλος» με γκολ του Μιχάι είχε επικρατήσει.  

Ειδικά σε συνθήκες ντέρμπι σε τέτοιο επίπεδο ομάδων οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορούν και κάνουν τη διαφορά.

Για τον ΠΑΟΚ η προοπτική της νίκης δημιουργεί ενθουσιασμό, ενισχύει τη σφοδρή διάθεση ανάκαμψης κι ενισχύει το ενδεχόμενο επιστροφής του σε θέση ισχύος για τη συνέχεια καθώς με δεδομένο πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι εξ αναβολής σε δέκα ημέρες ακολουθεί η αντιστρόφως ανάλογα σύγκρουση των δύο ομάδων στον Πειραιά, κάτι που σημαίνει πως έξι βαθμοί – από τους δέκα που χωρίζουν τις δύο ομάδες – προσφέρονται προς διεκδίκηση.   

Για να συμβεί αυτό υπέρ της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία όμως θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Αυτές δεν είναι άλλες από την αμυντική σοβαρότητα, την αποφυγή των προσωπικών λαθών, όπως αυτά που κόστισαν βαθμούς στους δύο – σχετικά – πρόσφατους αγώνες σε Λάρισα και Περιστέρι, την αξιοποίηση των ευκαιριών που θα δημιουργήσει και φυσικά την τύχη.   

Στον «Δικέφαλο» υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές της παλιάς σειράς που μπορούν να εξηγήσουν και να μεταφέρουν στα νέα μέλη της ομάδας, τους μη γνωρίζοντες τη σημασία και τις ιδιαιτερότητες αυτού του αγώνα, που με όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια δεν περιορίζεται εντός των αγωνιστικών γραμμών. Κι αυτό είναι ένα επιπλέον σημαντικότατο κίνητρο απέναντι σε μια συμπαγή και καλοζυγισμένη ομάδα.   

Μπορεί η φράση «αυτός που το θέλει περισσότερο» να συνιστά κλισέ, όμως στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί μια από τις βασικές εξισώσεις του επερχόμενου αγώνα. Με σημείο αναφοράς τον έλεγχο του αγώνα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ αναζητά εδώ και καιρό το πλέον κατάλληλο δίδυμο κι από τα πρόσωπα που το πλαισιώνουν ορίζεται εν πολλοίς κι η απόδοσή του σε κάθε ματς, είναι μια βάση για το τί θ’ ακολουθήσει. 

  

Εκεί δηλαδή όπου σήμερα ο Ουρουγουανός τεχνικός δε θα έχει στη διάθεσή του τον Ντόουγκλας, όπως γενικότερα θα στερηθεί των υπηρεσιών των Ρέι, Μιχάι, Μιχαηλίδη, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Κούτσια, Βρακά, Τσόλακ. Ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση του Δημήτρη Γιαννούλη, καθώς η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε έδειξε μια σχετική επιβάρυνση αλλά κατόπιν επιθυμίας και του ίδιου, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή δηλώνοντας έτοιμος να προσφέρει εφόσον του ζητηθεί.  

Όπως δήλωσε και στο novasports.gr ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ πολύ σημαντικό στοιχείο για την ομάδα αποτελεί η άμεση προσφορά στον επιθετικό τομέα των ποδοσφαιριστών που προστέθηκαν πρόσφατα στο δυναμικό της, με τους Ουάρντα και Κρμέντσικ να έχουν ήδη σκοράρει, βοηθώντας από την πλευρά τους στη λύση της επιθετικής δυστοκίας. Μεσοεπιθετικά, ίσως το μοναδικό ερωτηματικό αφορά τη θέση της κορυφής εκεί όπου ο 27χρονος Τσέχος φέρεται να «απειλεί» τη μονιμότητα του Σφιντέρσκι.   

Όλες οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα γύρω από το μεγάλο αυτό ντέρμπι θα δοθούν σε λίγες ώρες. Μέχρι τότε καλή δύναμη, καλή συνέχεια...  

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Off Off kmpots Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για το αποψινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα Article publish on Τετ, 01/13/2021 - 13:44 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα