ΠΑΟΚ: Οι Ιταλοί αποθεώνουν Κούρτιτς (pic&vids)

Μπορεί χθες να έχασε το πρώτο του πέναλτι από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ωστόσο βρήκε το θάρρος και την πυγμή ν’ αναλάβει την εκτέλεση και του δεύτερου που προέκυψε, σκοράροντας τελικά.

Ο λόγος για τον Γιάσμιν Κούρτιτς, που με το γκολ που σημείωσε στη χθεσινή νίκη του “Δικεφάλου” επί του Παναιτωλικού, αφενός συνέβαλε τα μέγιστα στη συνέχιση του νικηφόρου σερί της ομάδας του κι αφετέρου παρέμεινε στην πρώτη θέση

της σχετικής στατιστικής λίστας του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, ο 33χρονος διεθνής Σλοβένος χαφ δε σκοράρει μόνο στο πρωτάθλημα με τα … αγωνιστικά του κατορθώματα και την επιθετική του βουλιμία να περνούν κάθε άλλο παρά … απαρατήρητες στην Ιταλία, όπου και πέρασε μια δεκαετία αγωνιζόμενος κατά σειρά σε Βαρέζε, Σασουόλο, Τορίνο, Φιορεντίνα, Αταλάντα, ΣΠΑΛ και Πάρμα.

Συγκεκριμένα ο ιστότοπος “sport.virgilio.it” φιλοξενεί άρθρο με τίτλο: “Ο Κούρτιτς ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό του ως μπόμπερ στην Ελλάδα: είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Για πρώτη φορά στην καριέρα του μπήκε σε διψήφιο αριθμό στη διάρκεια μιας σεζόν και τα κατάφερε πολύ γρήγορα”.

Και μέσα σ’ αυτό αναφέρει: “Ο Jasmin Kurtic είναι ένας από εκείνους τους παίκτες για τους οποίους είναι γνωστά σχεδόν τα πάντα στην Ιταλία. Έφτασε πολύ νέος στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2011 όταν ήταν η Παλέρμο που πόνταρε πάνω του, τα επόμενα δέκα χρόνια φόρεσε και τις φανέλες των Βαρέζε (για τη μοναδική του εμπειρία στη Serie B), Σασουόλο , Τορίνο , Φιορεντίνα , Αταλάντα , ΣΠΑΛ και η Πάρμα .

Στη Serie A μας έχει χτίσει μια σταθερή φήμη ως ευέλικτος μέσος, πάντα έτοιμος να δώσει τα πάντα για τις ομάδες στις οποίες αγωνίζεται, αλλά αυτό που ήταν λιγότερο γνωστό γι’ αυτόν είναι ότι είχε τις έμφυτες ιδιότητες ενός κρυφού μπόμπερ.

Ο Κούρτιτς επίσης στην Ιταλία έδειξε ότι έχει καλή τάση για γκολ, δεδομένου ότι σκόραρε 29 γκολ σε 289 παιχνίδια της Serie A, αλλά στην Ελλάδα και στα 33 του ανακάλυψε ξανά τον εαυτό του ως στοιχείο ικανό να εγγυηθεί αριθμούς ως αληθινός επιθετικός.

Έχοντας προσγειωθεί στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ως δανεικός από την Πάρμα, ο Σλοβένος μέσος όχι μόνο καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες της Σούπερ Λίγκα Ελλάδας, του κορυφαίου ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά εκπληκτικά κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του πρώτου σκόρερ.

Τα νούμερα είναι απίστευτα και όλα με το μέρος του: σε 14 αγώνες πέτυχε 10 γκολ, όσο και ο Τομ φαν Βέρτ από τον Βόλο, ο οποίος όμως είναι φόργουορντ πλήρους απασχόλησης και έχει παίξει ακόμη ένα παιχνίδι.

Ο Κούρτιτς λοιπόν για πρώτη φορά στην καριέρα του μπήκε σε διψήφιο αριθμό στη διάρκεια μιας σεζόν και το έκανε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έπαιξε, σκόραρε πάντα, σημειώνοντας έξι γκολ.

Ταξιδεύει λοιπόν με εντυπωσιακούς μέσους όρους και αυτό χάρη σε μια έντονη ψυχρότητα από το σημείο του πέναλτι: στην πραγματικότητα, από τα 10 γκολ που σημειώθηκαν, τα 6 προήλθαν από πέναλτι.

Χάρη σε αυτό το κατόρθωμα, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος στο -2 από την ΑΕΚ και στο -11 από τον Ολυμπιακό που είναι ανέφικτος στην κορυφή χάρη σε 13 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 16 αγώνες“.

Keywords
Τυχαία Θέματα