ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0: «Έβρεξε» γκολ στην Τούμπα (highlights)

Τη… δουλειά του έκανε το βράδυ του Σαββάτου (25/11) στην βροχερή Τούμπα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβλήθηκε με 5-0 του Πανσερραϊκού.

Στην επιστροφή των επίσημων υποχρεώσεών τους μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο και έκαναν… πάρτι στο δεύτερο!

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο… μισό κομμάτι της αναμέτρησης ήταν ο Τάισον, που έφτιαξε τα δύο γκολ των Οζντόεφ (21’) και

Μουργκ (28’). Ειδικά στο 1-0, η σέντρα του ήταν «μαγική»…

Ακολούθησε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αυστριακού (71’) για πρώτη φορά με τη φανέλα των Θεσσαλονικών για το 3-0 και μετά το απευθείας κόρνερ του Ντεσπόντοφ για το 4-0 (74’).

Το τελικό 5-0 ήρθε από τα πόδια του Ράφα Σοάρες (80’).

Στο δια ταύτα, ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε τους 26 βαθμούς και (για την ώρα) στην τρίτη θέση, μετρώντας ισάριθμα τέρματα σε 12 ματς στην Stoiximan Super League. Πλέον εστιάζει στη μεσοβδόμαδη ευρωπαϊκή αναμέτρηση στη Γερμανία απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στο πλαίσιο των ομίλων του Europa Conference League.

Από την άλλη πλευρά τα Λιοντάρια έμειναν στους 13 πόντους και κοιτούν το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη.

Τάισ(τ)ον!

Δυναμικά μπήκε στην βροχερή αναμέτρηση της Τούμπας ο ΠΑΟΚ και στο 9’ έφτασε κοντά στο γκολ. Όμως η απίθανη συνεργασία των παικτών του Λουτσέσκου που πήγαν να μπουν… με την μπάλα στα δίχτυα δε μετουσιώθηκε σε τέρμα, καθώς την τελευταία στιγμή ο Μπέργκστρομ έσωσε την εστία του Πανσερραϊκού!

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο ματς, αλλά δεν μπορούσαν να φτιάξουν άλλη μεγάλη φάση. Στο 21’ όμως αυτό άλλαξε. Ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Τάισον, ο Οζντόεφ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Επτά λεπτά μετά μάλιστα ο Βραζιάνος μεσοεπιθετικός μοίρασε και τη δεύτερη ασίστ του στον αγώνα, αυτή τη φορά με αποδέκτη τον Μουργκ. Ο πολύπειρος άσος βρήκε στο ύψος του πέναλτι τον Αυστριακό και εκείνος με συρτό τελείωμα έγραψε το 2-0.

Στο 39’ ο Πανσερραϊκός μπορούσε να μειώσει αλλά ο Δεληγιαννίδης στάθηκε άτυχος και είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Αποτέλεσμα ημιχρόνου, 2-0…

Τρία γκολ μετά τις αλλαγές

Με διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 52’ άρχισε το δεύτερο 45λεπτο. Ο Μπράντον Τόμας είδε τον Χοβάν να του λέει «όχι» σε διαδοχικά σουτ του, στερώντας έτσι το γκολ από τον ίδιο και το 3-0 από τους γηπεδούχους.

Έξι λεπτά μετά το μακρινό σουτ του Σβαμπ κόντραρε και πήγε να… μπερδέψει τον γκολκίπερ του Πανσερραϊκού, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και βγήκε κόρνερ.

Στο 71’ ήρθε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ με το δεύτερο γκολ του Μουργκ, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του νεοεισελθόντα Κωνσταντέλια και τη… βοήθεια της τύχης!

Ακολούθησε το απευθείας κόρνερ του Ντεπόντοφ, το οποίο στον πίνακα της Τούμπας χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Χοβάν και στη Διοργανώτρια Αρχή ως τέρμα του Βούλγαρου.

Οπότε εμείς κρατάμε το τέρμα με σκόρερ τον παίκτη του ΠΑΟΚ.

Το τελικό 5-0 ήρθε από νέα ενέργεια ενός άλλου νεαρού των γηπεδούχων, του Τζίμα, που έκανε μια κούρσα από το κέντρο, σούταρε, ο γκολκίπερ των Σερραίων απέκρουσε, αλλά ο Ράφα Σοάρες πήρε το… ριμπάουντ και με «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η ταυτότητα του ματς:

12η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Τούμπα»

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Βοηθοί: Κούλα Χασάν, Δημήτρης Βεργέτης

VAR: Φώτης Πολυχρόνης

AVAR: Γιώργος Χριστάκογλου

Κίτρινες:

Σκόρερ: 21’ Οζντόεφ, 28’-71’ Μουργκ, 74’ Ντεσπόντοφ, 80’ Ράφα Σοάρες

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Σάστρε (77’ Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Τροστ-Εκόνγκ, Οζντόεφ (68’ Μεϊτέ), Σβαμπ, Μουργκ (77’ Τζίμας), Τάισον (68’ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Μπράντον Τόμας (68’ Σαμάτα).

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζ. Ζίβκοβιτς, Κουλιεράκης, Λύρατζης, Τσιγγάρας.

Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Χοβάν, Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης (22’ λ.τρ. Δεληγιαννίδης), Ντανκερλούι, Πηλέας, Πεταυράκης, Μορέιρα, Μούργος (75’ Μασκανάκης), Στάικος (63’ Μασαρίποφ), Τόμας (46’ Θυμιάνης), Άλεξιτς (63’ Μπαΐροβιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κατσίκας, Τσαγκαλίδης, Οικονόμου, Σοφιανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα