ΠΑΟΚ: Ψάχνει την ηρεμία του στη Λιβαδειά

Μια εβδομάδα μετά την πρώτη ήττα στο Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ αποζητά την επιστροφή στα απολύτως θετικά αποτελέσματα απέναντι στην προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας. Αγωνιστικό εγχείρημα που μπορεί να φαντάζει – σχετικά – εύκολο αλλά κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι.

Οι ιδιαιτερότητες

Κι αυτό γιατί, ο Λεβαδειακός που ασφυκτιά για βαθμούς καλείται ν’ ανταποκριθεί σ’ ένα ματς από το οποίο ουσιαστικά δεν έχει τίποτα να χάσει, την ίδια χρονική στιγμή που ο επικείμενος αντίπαλός του βιώνει ημέρες έντονης αμφισβήτησης

και αφόρητης πίεσης.

Είναι γνωστά όλα όσα ακολούθησαν το αρνητικό αποτέλεσμα το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας με το οικοδόμημα της ομάδας να κλονίζεται περισσότερο κι από τον πρόωρο αποκλεισμό από το Europa Conference League τον περασμένο Ιούλιο.

Οι πρωτοβουλίες

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φανεί και στην πράξη η επίδραση των συναντήσεων κορυφής που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κατόπιν πρωτοβουλιών του Γιώργου Σαββίδη, όχι μόνον στο αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σ’ αυτό της διαχείρισης του όποιου αποτελέσματος.

Και σα να μην έφτανε όλο αυτό η ατυχία χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟΚ υπό τη μορφή τραυματισμού του Αουγκούστο Ντόουγκλας και της ασθένειας του Άντρια Ζίβκοβιτς, προβλήματα που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα των Κουλιεράκη, Τόμας, με τον Σέρβο να είναι ο μόνος εξ αυτών που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ενώ και ο Ολιβέιρα δεν είναι απόλυτα έτοιμος από τις ενοχλήσεις που είχε την περασμένη Κυριακή.  

Οι αλλαγές

Γι’ αυτό – ίσως – και ο 53χρονος Ρουμάνος τεχνικός, που χθες μίλησε αποκλειστικά στα κανάλια NOVA SPORTS και τον Θωμά Μίχο, προσανατολίζεται σε – τουλάχιστον – τέσσερις διαφοροποιήσεις στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το αντίστοιχο της περασμένης Κυριακής. Σύμφωνα με τις δοκιμές που πραγματοποίησε επίκεινται δύο στην αμυντική γραμμή κι άλλες τόσες στη μεσοεπιθετική.

Στην πρώτη περίπτωση Κάργας και Τσαούσης φέρεται να παίρνουν τις θέσεις των Νάσμπεργκ και Βιεϊρίνια αντίστοιχα, ενώ Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας και Γκορντεζιάνι φλερτάρουν με το αρχικό σχήμα αντί των Ντόουγκλας, Αν. Ζίβκοβιτς κι Ολιβέιρα. Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κούρτιτς, Ντάντας και Νάρεϊ μοιάζουν οι μόνοι σίγουροι.  

Τα κύρια προβλήματα που καλούνται ν’ αντιπαρέλθουν τα μέλη του «Δικεφάλου» είναι η ψυχολογία μαζί με την επιθετική δυστοκία. Μια αναμέτρηση που αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τις ιδιαιτερότητές της. Όλες οι σχετικές απαντήσεις σε λίγες ώρες στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Γηπέδου της Λιβαδειάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα