ΠΑΟΚ: Τελευταία παράσταση για το 2022 στην Τούμπα


Συνέχεια στις διαδοχικές νίκες με ΠΑΣ εντός και Ιωνικό εκτός θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ κλείνοντας τον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας της Super League υποδεχόμενος τον Βόλο. 

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επιθυμεί και στοχεύει στην …. προσπέραση του εξαιρετικού συνόλου του Κώστα Μπράτσου, για την κατάληψη της 4ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα της Μαγνησίας, που στις πέντε εξορμήσεις της – εκ των οποίων οι δύο με ΑΕΚ και Ολυμπιακό

– είναι αήττητη έχοντας ως απολογισμό τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.  

Είναι μια ομάδα με – κατά κύριο λόγο – βραχύσωμους, ταχύτατους και – κυρίως – ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ικανή να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Την περασμένη Πέμπτη υπέστη καίριο πλήγμα με την απώλεια του αρχηγού της, Τσοκάνη λόγω τραυματισμού αλλά αν υπάρχει μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι δε στηρίζεται σε πρόσωπα αλλά στο σύνολο αυτήν είναι ο Βόλος. Ένα σύνολο που αποδίδει θεαματικό και συνάμα ουσιαστικό ποδόσφαιρο, χάρμα ιδέσθαι για κάθε φίλο του ποδοσφαίρου.  

Όλο αυτό ωστόσο θα έρθει αντιμέτωπο με έναν ΠΑΟΚ που για πρώτη φορά στη σεζόν, έπειτα από καιρό, αισθάνεται και είναι καλά. Οι διαδοχικές νίκες κόντρα σε αντιπάλους και συνθήκες ανάλογες με τις περσινές όταν και είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες κόντρα στους συγκεκριμένους, η ενεργοποίηση ποδοσφαιριστών, η διατήρηση της εικόνας ανεξαρτήτως προσώπων και παρά τα προβλήματα τραυματισμών που στερούν λύσεις από την τεχνική ηγεσία έχουν προσδώσει βασικότατα στοιχεία στην οικοδόμηση αυτοπεποίθησης και χαρακτήρα αυτού του νέου συνόλου.

Μπορεί οι Λύρατζης, Τσαούσης, Νάρεϊ να παραμένουν εκτός, ωστόσο ο 53χρονος Ρουμάνος τεχνικός είδε – προς τέρψιν του – να επιστρέφουν οι Βιεϊρίνια, Κουλιεράκης, Κούρτιτς, προκαλώνοντας του ευχάριστο πονοκέφαλο ως προς τις επιλογές του για το αρχικό σχήμα. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εφησυχασμός ή υποτίμηση του αντιπάλου, λάθη που είχαν γίνει – σχετικά – πρόσφατα.  

Διαβάστε τις αποκλειστικές δηλώσεις του Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Σκοπός και στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι η διαρκής βελτίωση, η ουσιαστική δημιουργία ενός ομοιογενούς συνόλου που θα διέπεται από συγκεκριμένη αγωνιστική λογική και δε θα επηρεάζεται ή δε θα αλλοιώνεται από τις εναλλαγές προσώπων. Μια σημαντική ικανοποίηση που εισέπραξαν ο κ. Λουτσέσκου κι οι συνεργάτες του για πρώτη φορά φέτος την περασμένη Πέμπτη.  

Ωστόσο, άπαντες γνωρίζουν πολύ καλά πως ο βαθμός δυσκολίας της αποψινής αναμέτρησης θα είναι υψηλότερος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Ο Βόλος δεν είναι μια ομάδα που κλείνεται στα μετόπισθεν περιμένοντας τον αντίπαλο, όπως επίσης δεν εγκλωβίζεται σε ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Τουναντίον έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στο στιλ του αντιπάλου του και κυρίως ν’ ανταπεξέρθει σ’ αυτό εφόσον του δοθούν τα περιθώρια. Δεν είναι και τόσο μακρινή η περσινή ανάμνηση του 4-4 στο γήπεδο της Τούμπας, όπως επίσης και του 0-4 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.  

Διαβάστε τις αποκλειστικές δηλώσεις του Ιβάν Νάσμπεργκ

Σε ότι έχει να κάνει με τις επιλογές για το αρχικό σχήμα στην άμυνα λογίζεται ως βέβαιη η επιστροφή του Κουλιεράκη στο πλευρό του Ίνγκασον και μπροστά από τον Κοτάρσκι με τους Σάστρε και Ράφα Σοάρες στα άκρα. Το κύριο ερωτηματικό αφορά τη μεσαία γραμμή, εκεί όπου Ντάντας, Σβαμπ, Κούρτιτς, Ντόουγκλας κι Ελ Καντουρί ερίζουν για τρεις θέσεις, με τους Αν. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Όλες οι σχετικές απαντήσεις σε λίγες – μόνον – ώρες …… 

Keywords
Τυχαία Θέματα