ΠΑΟΚ: Τί αναφέρουν οι Πορτογάλοι για Μεϊτέ και το μέλλον του στην Τούμπα (photo&video)

Η εν εξελίξει μεταγραφική περίοδος, πέρα από το… αυτονόητο, δηλαδή την ενίσχυση των ομάδων, προσφέρεται και για… συζητήσεις, ειδικά στη λογική του πλάνου της κάθε ομάδας. Εν προκειμένω στον ΠΑΟΚ…

Ο “Δικέφαλος” διαθέτει πέντε μέσους, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο και τον δανεικό στη Φαμαλικάο, Φελίπε Σοάρες. Εξ αυτών οι δύο είναι δανεικοί. Ο λόγος για τους Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο από την Μπενφίκα και τη Λάτσιο αντίστοιχα. Στους μονοετείς δανεισμούς και των δύο έχουν μπει ρήτρες εξαγοράς της πλειοψηφίας των δικαιωμάτων τους. Στην

πρώτη περίπτωση, για τον 29χρονο μέσο το ύψος αυτής ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, στη δεύτερη, αυτήν του 23χρονου Βραζιλιάνου το αντίστοιχο ποσό ξεπερνάει τα πέντε.

Ανάμεσα στους δύο, η διαθεσιμότητά τους – εξ αρχής της σεζόν – σε συνάρτηση – και – με τη σωματοδομή του έχουν δώσει προβάδισμα στον υψηλόσωμο Γάλλο στην προοπτική απόκτησης. Το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε ο Βραζιλιάνος και τον άφησε πολύ πίσω χρονικά σε σχέση με τους υπόλοιπους σαφώς κι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην κρίση των δύο μέσα από τα μάτια της τεχνικής ηγεσίας.

Όταν ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος μέσος κατέστη διαθέσιμος προ ενάμιση μήνα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε ήδη – φυσικά – δημιουργήσει τα ζευγάρια της μεσαίας γραμμής (σ.σ. Τσιγγάρας – Σβαμπ, Οζντόεφ – Μεϊτέ) με συνέπεια ο Ρουμάνος τεχνικός να… δημιουργήσει χώρο στην 11άδα προκειμένου να τον αξιοποιήσει ως μεσοεπιθετικό, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Με την προοπτική του Νεμάνια Μαξίμοβιτς να μην υφίσταται πλέον, παρά τα όσα είχαν συμβεί, ειπωθεί και συμφωνηθεί στις διαπραγματεύσεις με τον διεθνή Σέρβο το περασμένο καλοκαίρι με τους επιτελείς του “Δικεφάλου”, ξεκίνησαν οι σκέψεις για το μέλλον των δύο δανεικών.

Μάλιστα η διαδικτυακή έκδοση της πορτογαλικής εφημερίδας “A Bola”, προχώρησε σε ενδιαφέρον άρθρο για τον 29χρονο μέσο της Μπενφίκα που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ, με τον συντάκτη του να επικαλείται πηγές – και – από την Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα: “Ο Σουαλιό Μεϊτέ, ο μέσος που δάνεισε η Μπενφίκα στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν, τα πάει καλά στην Ελλάδα και ο σύλλογος σκέφτεται ήδη να τον αγοράσει.

Πληροφορίες που φτάνουν από την Ελλάδα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ σκέφτεται να διαπραγματευτεί με την Μπενφίκα και να μειώσει την οψιόν αγοράς των 4 εκατ. ευρώ.

Ο Μεϊτέ, να σημειωθεί, είναι μια από τις τελευταίες λεπτές υποθέσεις που πρέπει να επιλύσει η Μπενφίκα και η πώλησή του είναι προτεραιότητα, καθώς δεν είναι στα πλάνα του τεχνικού της ομάδας, Ρότζερ Σμιντ.

Ο παίκτης που έφτασε στη Λισαβώνα από το Τορίνο με κόστος 7,3 εκ. ευρώ, είναι χαρούμενος στη Θεσσαλονίκη, όπως εξήγησε αυτή την Κυριακή, μετά το παιχνίδι με τον Βόλο. «Στον ΠΑΟΚ νιώθουμε όλοι σημαντικοί», είπε ο μέσος.

Το συμβόλαιο μεταξύ Μπενφίκα και ΠΑΟΚ περιελάμβανε επίσης μια ρήτρα που προστατεύει τους ‘Reds’ εάν οι Έλληνες πληρώσουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ που ενεργοποιούν την αγορά και στη συνέχεια τον πουλήσουν για περισσότερα, ο σύλλογος της Λισαβόνας θα δικαιούται το 30%. 

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για παίκτη που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ σε μισθολογικό κόστος/έτος για τους “Αετούς”, η Μπενφίκα μπορεί να είναι ‘ανοιχτή’ σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ για αξία μικρότερη από 4 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πώληση“.

Στη συγκεκριμένη προοπτική, εφόσον ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να προκρίνει την περίπτωσή του να παραμείνει, θα έχει σύμμαχο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, που και την Κυριακή, μετά τη νίκη στο Βόλο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του στην ομάδα. Κάτι που είχε σημειώσει και προ δεκαημέρου μιλώντας αποκλειστικά στα κανάλια NOVA SPORTS πριν από την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Keywords
Τυχαία Θέματα