ΠΑΟΚ: Το ECL του δείχνει το δρόμο στα πλέι οφ (videos)

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε με το δεξί στα πλέι οφ της Stoiximan Super League, με αποτέλεσμα να πέσει από την πρώτη θέση, που κατείχε στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Η ήττα από τον Άρη στην Τούμπα στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος ήρθε να προστεθεί σε προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα την τρέχουσα σεζόν σε ντέρμπι, ειδικά εντός έδρας, και έφερε προβληματισμό για τη συνέχεια. Η επιβλητική νίκη επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ

για τους “16” του Europa Confrence League που ακολούθησε, όμως, έδειξε ότι υπάρχει “φάρμακο”.

Ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της περιόδου που διανύουμε δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους του, αυτούς που αντιμετωπίζει στη διαδικασία των πλέι οφ. Μπορεί να νίκησε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και τον Παναθηναϊκό εντός, όμως, πέρα από αυτές τις νίκες δεν έχει άλλες ως τώρα στο πρωτάθλημα. Από τον Ολυμπιακό ηττήθηκε εντός, με τον Παναθηναϊκό ήρθε ισόπαλος εκτός, από την ΑΕΚ ηττήθηκε εκτός, ενώ ήρθε ισόπαλος εντός και με τον Άρη στα τρία παιχνίδια έχει ισοπαλία εντός και δύο ήττες εκτός κι εντός κατά σειρά.

Για να βρεθούν και πάλι οι “ασπρόμαυροι” στην κορυφή της βαθμολογίας και να τερματίσουν εκεί, πρέπει να αλλάξουν αυτό το σκηνικό στα εννιά παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος των πλέι οφ, αρχής γενομένης από αυτό με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας στις 31 Μαρτίου. Ο μόνος τρόπος είναι να έχει οδηγό τις επιδόσεις του σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια του ECL έως τώρα αυτή την αγωνιστική περίοδο.

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της πορείας του στην ευρωπαϊκή διοργάνωση αναδείχτηκε ισόπαλος με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στην Τούμπα, όμως, στον επαναληπτικό πέρασε με θριαμβευτική νίκη (1-4). Με την Χάιντουκ Σπλιτ, μετά την ισοπαλία εκτός έδρας, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Τούμπα, όπου νίκησε 3-0 και προκρίθηκε. Με τη Χαρτς στα πλέι οφ για την είσοδο στους ομίλους ήταν νικητής και στα δύο παιχνίδια, ενώ στον όμιλο μετά ξεκίνησε με τρεις νίκες στα παιχνίδια του πρώτου γύρου, με Ελσίνκι και Αμπερντίν εκτός και την Άιντραχτ Φραγκφούρτης εντός, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η εντός έδρας ισοπαλία με την Αμπερντίν μπορεί να τον ανησύχησε, όμως, οι νέες νίκες επί της Άιντραχτ Φραγκφούρτης και της Ελσίνκι τον έστειλαν απευθείας στους “16”, όπως ήθελε.

Εκεί, οι αναμετρήσεις με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Κροατίας, έδειξαν ότι ο ΠΑΟΚ της σεζόν αυτής όταν θέλει, μπορεί! Η εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0 δημιούργησε αμφιβολία αν οι “ασπρόμαυροι” μπορούν να περάσουν στους “8”, όμως, αυτοί, για άλλη μία φορά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για τη συνέχεια της πορείας τους στον ευρωπαϊκό θεσμό, στον επαναληπτικό πήραν αυτό που ήθελαν. Δηλαδή, τη νίκη και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο.

Το success story των “ασπρόμαυρων” ως τώρα στο ECL τους δείχνει περίτρανα πώς πρέπει να λειτουργήσουν στα ελληνικά πλέι οφ από τούδε και στο εξής. Έχουν το know how κι αυτό που τους μένει είναι να το ενεργοποιήσουν και να το εφαρμόσουν εντός των τειχών. Ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια τους, όπου οι ήττες από Ολυμπιακό και Άρη και η ισοπαλία με την ΑΕΚ δεν δημιούργησαν καλό υπόβαθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα