ΠΑΟΚ: Το «θέλω» πιο ισχυρό του «πρέπει» …

Απόψε στις 21.00 στο «Stadion Rujevica» ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται κόντρα στη φιλόδοξη Ριέκα στο πλαίσιο του δεύτερου αγώνα των Play Off για το Europa Conference League, μετά το 1-1 της Τούμπας πριν από μια εβδομάδα.

Μια αναμέτρηση με τον χαρακτήρα του τελικού καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία των δύο ομάδων να δώσουν συνέχεια στην ευρωπαϊκή

τους πορεία τη φετινή σεζόν. Κι αν για την κροατική ομάδα, με την πληθώρα νεαρών ποδοσφαιριστων, είναι μια εξαιρετική προοπτική διάκρισης για το φιλόδοξο σύνολο του Γκόραν Τόμιτς, για τον ΠΑΟΚ των υψηλών βλέψεων υπάρχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα ως κάτι που έχει την υποχρέωση να καταφέρει. Αλλά τίποτα δεν είναι αυτονόητο …

Η νοοτροπία – μπορεί να – κάνει τη διαφορά

Εν πολλοίς είναι θέμα του χαρακτήρα της κάθε ομάδας. Όταν τα δεδομένα δεν έχουν σταθεροποιηθεί ούτως ώστε η κάθε μία να μπορεί να παρουσιαστεί απολύτως έτοιμη σε όλα τα επίπεδα, πληρότητας, αγωνιστικής ετοιμότητας και όχι μόνον, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην ψυχολογία. Από τη μια η ισχυρή φιλοδοξία, που ενισχύθηκε μετά το πρώτο ματς για τους αποψινούς γηπεδούχους κι από την άλλη η ανάγκη της επιτυχίας για ένα μεγάλο κι ακριβοθώρητο ρόστερ. Κι όπως άπαντες γνωρίζουν κι από την προσωπική τους ζωή, το «θέλω» είναι πολύ πιο ισχυρό και συνιστά αντίστοιχο κίνητρο από το «πρέπει».

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Κοινώς οι ποδοσφαριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου καλούνται ν’ αποδείξουν εμπράκτως σε μια δυσκολοκατάβλητη έδρα, που θα σφύζει από πάθος κι ενθουσιασμό, πως αυτοί επιθυμούν περισσότερο από τους αντιπάλους τους την πρόκριση καταθέτοντας στον αγωνιστικό χώρο ουσία κι αποφασιστικότητα.

Απουσίες υπάρχουν και για τις δύο ομάδες. Ο «Δικέφαλος» δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Ολιβέιρα μ’ αυτήν του Πορτογάλου επιθετικού να τον «πονάει» περισσότερο από όλες καθώς ο αντικαταστάτης του, Άκπομ μόλις χθες ανακοινώθηκε από την ομάδα. Σήμερα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη και οι Μίτριτσα-Σίντκλεϊ, που επίσης θα μπορούσαν να συμβάλλουν καθοριστικά στην όλη προσπάθεια αλλά ….

Όπως και να ‘χει, ο 52χρονος Ρουμάνος τεχνικός καλείται ν’ αντιμετωπίσει την πρώτη του σοβαρή αγωνιστική πρόκληση από την επιστροφή του με ότι διαθέτει, γνωρίζοντας πολύ καλά τα σενάρια της επόμενης μέρας και στις δύο περιπτώσεις. Άλλωστε έχει βιώσει τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ όταν και χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες ακολούθως για ν’ αρχίσει η ομάδα να ρολάρει απομακρύνοντας τη δυσπιστία και τον αρνητισμό, στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε εκτενώς και στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου εν όψει του αγώνα.

Οι σημαντικές γνώσεις που κληρονόμησε από το πρώτο ματς

Και πάλι όμως, όπως κι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά οδηγό δεν μπορεί και δεν πρέπει ν’ αποτελέσει η ανάγκη αλλά η σφοδρή επιθυμία κι αυτό έχει πασχίσει με τους συνεργάτες του να περάσει στους ποδοσφαιριστές του. Το τί πρέπει να κάνουν και το τί όχι φάνηκε στο πρώτο ματς, όπου το πρώτο ημίχρονο αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και το δεύτερο παράδειγμα προς μίμηση. Τα λάθη καθίστανται απαγορευτικά περισσότερο από κάθε άλλη φορά ως τώρα κι η ανάγκη επιθετικής ευστοχίας το ίδιο.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ειδικά αν καταφέρει να προηγηθεί στο σκορ τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που θα έχει θέσει τους όρους του στο ματς, θ’ αναγκάσει τη Ριέκα να εγκαταλείψει τη «γραμμή Μαζινό» στην άμυνα, που σε κάποιο σημείο του πρώτου ματς μετρούσε την ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων κεντρικών αμυντικών, ν’ ανοιχτεί και να βρει ανοικτούς χώρους που αποδεδειγμένα ξέρει να εκμεταλλεύται και ν’ αξιοποιεί.

Οι γηπεδούχοι ποντάρουν στον αγωνιστικό τους ρυθμό, την ενέργεια και την ταχύτητα που βγάζουν στα παιχνίδια τους, έχουν διακρίνει πως τα σουτ από μέση απόσταση μπορούν να τους δημιουργήσουν προϋποθέσεις επιθετκά για να πάρουν κάτι ουσιαστικό και βάσει λογικής θα παρουσιάσουν ένα σχετικά διαφορετικό πρόσωπο, ολίγον τί πιο επιθετικό παίζοντας στην έδρα τους.

Με το δυναμικό που έχει στη διάθεσή του ο κ. Λουτσέσκου δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Κατά συνέπεια στο 4-2-3-1 θέση αναμένεται να πάρουν οι Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Κούρτιτς, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι. Όλες λοιπόν οι απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα σε λίγες ώρες. Μέχρι τότε, καλή δύναμη, καλή συνέχεια …

Keywords
Τυχαία Θέματα