Παρί Σ.Ζ. – Χάβρη 3-3: Αναβολή στέψης! (highlights)

Οι Παριζιάνοι, ήθελαν τη νίκη για να κατακτήσουν από τώρα τον 12ο τίτλο τους και τρίτο σερί στη Ligue 1, αλλά θα πρέπει να περιμένουν, είτε να μην κερδίσει αύριο η Μονακό στη Λιόν για να πανηγυρίσουν, είτε το επόμενο ματς, απέναντι στην Τουλούζ (12/5), αφού πρώτα παίξουν με την Ντόρτμουντ στα διπλά ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λουίς Ενρίκε, έκανε ευρύτατο rotation δέκα παικτών, εν όψει Μπορούσια, αφήνοντας στον πάγκο Εμπαπέ και Γκονσάλο Ράμος, αλλά τελικά χρειάστηκε να τους επιστρατεύσει στο τέλος, καθώς η ομάδα

του Λούκα Έλσνερ, έκανε μία καταπληκτική εμφάνιση και παρ’ όλο που έμεινε έκτη αγωνιστική χωρίς νίκη, έδειξε ότι μπορεί να μείνει στην κατηγορία.

Η Παρί, ξεκίνησε με κατοχή πάνω από 70%, αλλά η ομάδα της Νορμανδίας αιφνιδίασε στο 20′, όταν ο Αγιού έκανε εκπληκτικό τακουνάκι στον Σαμπί, αυτός βρήκε αριστερά τον Οπερί, που άνοιξε το σκορ με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Ζαΐρ – Εμερί, να μπαίνει από δεξιά και να γυρίζει παράλληλα, για τον Μπαρκολά, που έγραψε το 1-1 στο δεύτερο δοκάρι από κοντά.

Θα περίμενε κανείς από εκεί και πέρα…κατάρρευση των Νορμανδών, αλλά μόνο αυτό δεν έγινε. Αντίθετα, στο 38′ πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ, όταν ο Νεγκό με τακουνάκι βρήκε στην περιοχή τον Αγιού και αυτός θυμήθηκε τα χρόνια που πλήγωνε την Παρί με την Μαρσέιγ, γράφοντας το 1-2 με αριστερό σουτ που κόντραρε και στον Περέιρα.

Στο β’, ο Ενρίκε έριξε στη μάχη αρχικά Εμπαπέ, Μαγιουλού και Λι, όμως η Χάβρη όχι μόνο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά στο 61′ διεύρυνε το προβάδισμά της, όταν ο τρομερός Νεγκό ανατράπηκε στην περιοχή από τον Περέιρα, ο διαιτητής Ντελαζόντ είδε το replay, καταλόγισε το πέναλτι και ο Τουρέ έκανε το 1-3 από τη «βούλα».

Αμέσως μετά, ο Ενρίκε έβαλε και τον Γκονσάλο Ράμος, με αποτέλεσμα το «Παρκ Ντε Πρενς» να…γείρει επικίνδυνα και να έρθει η ισοφάριση, έστω και στο τέλος.

Αρχικά, στο 78ο λεπτό, ο Πορτογάλος, έβγαλε τετ-α-τετ τον κορυφαίο της Παρί, Χακίμι και αυτός μείωσε με πλασέ σε 2-3.

Στο 84′, ο ίδιος ο επιθετικός της Παρί, θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Ντεσμάς του είπε «όχι» σε τετ-α-τετ.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, ο τερματοφύλακας της Χάβρης δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε, όταν ο Λι έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ράμος σηκώθηκε και έγραψε το 3-3 με το κεφάλι, σκοράροντας για έκτο σερί εντός έδρας ματς πρωταθλήματος!

Έτσι, η Παρί, μπορεί να μην πανηγύρισε από τώρα το πρωτάθλημα, αλλά επέκτεινε το αήττητό της σε 26 αγωνιστικές, η 2η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της. Ίσως …κοιμηθεί πρωταθλήτρια το βράδυ της Κυριακής, αλλιώς θα περιμένει τη «φιέστα» με την Τουλούζ, που άπαντες στο Παρίσι, ελπίζουν ότι θα έχει συνδυαστεί με πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ…

Παρί Σ.Ζ. (Ενρίκε): Νάβας – Χακίμι, Μαρκίνιος (62′ Σκρίνιαρ), Περέιρα, Μπεράλντο – Βιτίνια, Ζαΐρ – Εμερί, Ασένσιο (46′ Λι), Ντεμπελέ (46′ Εμπαπέ), Κολό Μουανί (62′ Ράμος) – Μπαρκολά (46′ Μαγιουλού).
Χάβρη (Έλσνερ): Ντεσμάς – Σανγκαντέ, Σαλμιέ, Γιορίς – Νεγκό, Τουρέ, Ταργκαλίν (82′ Κουζιάγεφ), Οπερί – Καζιμίρ (82′ Ζουζού), Αγιού (71′ Κεστά), Σάμπι (90′ Ελ Χατζάμ).

Keywords
Τυχαία Θέματα