Παρτίζαν-Φενέρμπαχτσε 85-84: Επιστροφή από το -15, θρίλερ και μοιραίος Μαντάρ (highlights)

Η Φενέρμπαχτσε πήγε στο Βελιγράδι με τέσσερις σημαντικές απουσίες (Ντισόν Πιέρ, Νικ Καλάθης, Μάρκο Γκούντουριτς και Σέρτατς Σάνλι) αλλά μετά το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα κυριάρχησε στο παρκέ της Stark Arena. Οι Τούρκοι με έναν μυθικό Νάιτζελ Χέις Ντέιβις (21 πόντους ημίχρονο χωρίς άστοχο σουτ) και με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να σιγοντάρει, έφτασαν μέχρι το +15, προτού κλείσουν το δεύτερο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 9 πόντους διαφορά (47-56). Η ομάδα του Ιτούδη ήταν πάρα πολύ εύστοχη στο πρώτο μέρος, έχοντας 11/13 δίποντα και 9/19 τρίποντα,

αλλά στο δεύτερο μέρος η άμυνα της Παρτίζαν «έσφιξε» τα λουριά.

Αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο με το τελευταίο τρίλεπτο να έχει αρκετές εναλλαγές προβαδίσματος και μεγάλα καλάθια εκατέρωθεν. Ο άφαντος Γουίλμπεκιν (1/7 τρίποντα) εμφανίστηκε στα κρίσιμα με δύο σερί καλάθια για το 79-82, όμως η Παρτίζαν έκανε δικό της 4-0 μίνι σερί για να προηγηθεί με 83-82 έπειτα από κάρφωμα του Σμαϊλάγκιτς. Ο Μαντάρ έμεινε μόνος του στα 5 μέτρα έπειτα από δημιουργία τουΓουίλμπεκιν, όμως σημάδεψε σίδερο, και σε συνδυασμό με ένα λάθος του στη προηγούμενη επίθεση ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της πρώην του ομάδας.

Στο γαϊτανάκι των βολών δεν αστόχησε κανείς αλλά στα 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Ντόζιερ έκανε δυνατή επαναφορά και ο Καμίνσκι δεν έπιασε την μπάλα με αποτέλεσμα να μείνουν 5 δευτερόλεπτα στη Φενέρ για ένα τελευταίο σουτ νίκης. Ο Ντόρσεϊ το πήρε πάνω σε άμυνα από τα 8 μέτρα αλλά δεν έβαλε το πέμπτο του τρίποντο και το σερί των οκτώ νικών σε όλες τις διοργανώσεις, το οποίο έτρεχε η Φενέρ, σταμάτησε στην κατάμεστη Stark Arena.

Η Παρτίζαν, που πέτυχε την 3η της νίκη (3-4), είχε κορυφαίο τον Άλεν Σμαϊλάγκιτς με 13 πόντους, με τον Φρανκ Καμίνσκι να είναι πρώτος σκόρερ (15), αλλά τον πάγκο να κάνει ουσιαστικά την δουλειά για την ανατροπή (45 πόντοι από τον πάγκο, 40 από τους βασικούς).

Για την ομάδα του Ιτούδη, που είναι πλέον στο 5-2 ρεκόρ, ο Χέις-Ντέιβις ήταν συγκινητικός (έπαιξε 39:58) στο πρώτο μέρος με 21 πόντους (5/5 δίπ., 3/3 τριπ), αλλά τελείωσε το ματς με 23 πόντους, παίρνοντας μόνο ένα ακόμη σουτ στο δεύτερο ημίχρονο! Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ σταμάτησε στους 18 πόντους με 4/8 τρίποντα, ο Τζόναθαν Μότλεϊ πρόλαβε να βάλει 11 πόντους σε 14 λεπτά συμμετοχής (προτού αποβληθεί) και ο Τάρικ Μπιμπέροβιτς πρόσθεσε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-27, 47-56, 63-69, 85-84

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα