ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 2-0: Επιτέλους εντός έδρας νίκη! (vid)

ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 2-0: Επιτέλους εντός έδρας νίκη! (vid)ageorgiΚυρ, 12/06/2020 - 19:14

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με σκόρερ Ελευθεριάδη και Παμλίδη νίκησε δίκαια 2-0 την ουραγό Λαμία και πήρε το πρώτο φετινό τρίποντο στους Ζωσιμάδες!
Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη με ένα γκολ ανά ημίχρονο επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερις αγώνες, για την πρώτη νίκη στα «σαλόνια» εντός έδρας από τον Φεβρουάριο

του 2019! Απογοητευτική η ομάδα της Φθιώτιδας, παραμένει τελευταία χωρίς νίκη στη σεζόν.

Τα αρχικά πλάνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος, αριστερό ο Πίρσμαν, σέντερ μπακ οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Δεξί χαφ ο Μπρένερ, αριστερό ο Ελευθεριάδης, στο κέντρο οι Κάστρο και Σιόντης, επιθετικοί οι Παμλίδης και Ντομίνγκες.

Η Λαμία ξεκίνησε με 4-2-3-1. Θεοδωρόπουλος στο τέρμα, δεξί μπακ ο Σκόνδρας, αριστερό ο Σαραμαντάς, σέντερ μπακ οι Αντέτζο και Τζανετόπουλος. Μπαχανάκ και Μπουλούλης στο κέντρο, ο Μπεχαράνο επιθετικός μέσος, οι Βασιλόγιαννης (δεξιά) και Καραμάνος (αριστερά) πίσω από τον επιθετικό Ρόμανιτς.

Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΣ

Χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα το πρώτο μέρος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κυριαρχεί από το πρώτο λεπτό κυκλοφορώντας την μπάλα, έστω και αν δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Η Λαμία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις. 
Στο 9ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη ευκαιρία με κόρνερ του Κάστρο και κεφαλιά του Εραμούσπε που απομάκρυναν οι αμυνόμενοι στη γραμμή. Η Λαμία στο 14' απάντησε με τον Ρόμανιτς να βρίσκεται στην περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά να σουτάρει απελπιστικά άουτ, όπως και ο Μπεχαράνο από μακριά στο 29'.
Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ο Εραμούσπε βρέθηκε στην αριστερή πλευρά, έκανε τη σέντρα και ο Ελευθεριάδης από δύσκολη θέση έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά για να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο, σκοράροντας για τέταρτη φορά φέτος. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τη Λαμία να μην μπορεί να απαντήσει στη συνέχεια.

Δείτε εδώ το 1-0


Χαριστική βολή από τη «βούλα»
Η εικόνα δεν άλλαξε ριζκά στα πρώτα λεπτά του β' μέρους, με τη Λαμία πάντως να είναι αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ και συγκεκριμένα στο 54', όταν μετά από φάση διαρκείας ο Ρόμανιτς σούταρε στην περιοχή αλλά ο Χουτεσιώτης έβγαλε σε κόρνερ. 
Αμέσως μετά ο Μπάμπης Τεννές προσπάθησε να τονώσει τη μεσοεπιθετική του γραμμή, ρίχνοντας στο ματς τους Αραμπούλι και Ντέλετιτς. Ο τελευταίος μάλιστα στο 75ο λεπτό έφτασε κοντά στο 1-1 καθώς πήρε την πάσα του Καραμάνου και βρέθηκε δεξιά στην περιοχή, όμως σούταρε πάνω στον Χουτεσιώτη.
Ο ΠΑΣ έπρεπε να φτάσει το 78ο λεπτό για να κάνει την πρώτη αξιομνημόνευτη ευκαιρία του β' μέρους, με τον Παμλίδη να βγαίνει σε καλή θέση στην περιοχή μετά από πάσα του Καραμάνου, όμως το σουτ του βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Τελικά παρά το καλό διάστημα της Λαμίας, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει στο 87ο λεπτό, όταν ο Πίρσμαν κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Μπεχαράνο και ο Παμλίδης εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 2-0, σκοράροντας και αυτός για τέταρτη φορά φέτος και βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα της Λαμίας για θετικό αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ το 2-0

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΑΜΙΑ 2-0
Super League 2020-21 - 11η Αγωνιστική - Εθν. Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"
Γκολ: 30' Ελευθεριάδης, 87' πεν. Παμλίδης
Κίτρινες: Ελευθεριάδης, Οικονομόπουλος, Καρτάλης, Νάουμετς - Αντέτζο, Καραμάνος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Τζανετόπουλος.
Κόκκινες: -
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθία), Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανία)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης, 4-4-2): Χουτεσιώτης - Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν - Μπρένερ (64' Καρτάλης), Σιόντης, Κάστρο, Ελευθεριάδης (90+2' Νάουμετς) - Ντομίνγκεθ (77' Κάργας), Παμλίδης (90+2' Δούμτσης).
ΛΑΜΙΑ (Τεννές, 4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος- Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς - Μπαχανάκ (79' Τσούκαλος), Μπουλούλης (56' Αραμπούλι) - Βασιλόγιαννης (56' Ντέλετιτς), Καραμάνος, Μπεχαράνο (90+1' Παλαβαντισβίλι) - Ρόμανιτς.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΣ Γιάννινα - Ποδόσφαιρο Λαμία - Ποδόσφαιρο Off Off ageorgi Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΣ Γιάννινα ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΑΣ Γιάννινα με σκόρερ Ελευθεριάδη και Παμλίδη νίκησε δίκαια 2-0 την ουραγό Λαμία και πήρε το πρώτο φετινό τρίποντο στους Ζωσιμάδες! Article publish on Κυρ, 12/06/2020 - 19:14 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα