ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-3: Δεν ήταν όλα τέλεια, όμως είχε Κωνσταντέλια!

Ο Κωνσταντέλιας ήταν ο πρωταγωνιστής στο καθοριστικό α’ μέρος, με ένα τυχερό αλλά και ένα «μαγικό» τέρμα, ενώ ο ΠΑΣ μπήκε προσωρινά στο παιχνίδι με την κεφαλιά του Παμλίδη, όμως απειλούσε σχεδόν αποκλειστικά στον αέρα.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου, Σαμάτα και Ζίβκοβιτς, συνδυάστηκαν στο β’ για να «καθαρίσουν» το ματς και να κάνουν πιο εύκολο το τελευταίο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να μένουν τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη.

Πολύ καλός για τους φιλοξενούμενους και ο Τάισον, ενώ για τους Ηπειρώτες ξεχώρισε ο Σόρια.

Τα αρχικά πλάνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με τον Κλέιμαν κάτω

από τα δοκάρια, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Κιάκο, τους Τζίνο και Λιάσο αμυντικά χαφ, τους Παμλίδη και Ροσέρο στα άκρα και τον Γκάρο πίσω από τον Μπαλάν.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Κοτάρσκι, τετράδα στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Νάσμπεργκ, Κετζιόρα και Σοάρες, αμυντικά χαφ οι Οζντόεφ και Μεϊτέ, στα άκρα οι Ντεσπόντοφ και Τάισον, ο Κωνσταντέλιας πίσω από τον Τόμας.

«Δύο στα δύο» ο Κωνσταντέλιας

O ΠΑΟΚ δε θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο ξεκίνημα, καθώς μόλις στο 4′ άνοιξε το σκορ με ένα γκολ – δώρο: ο Κλέιμαν αποπειράθηκε να κάνει βολέ στην περιοχή, ο Τόμας έβαλε την προβολή εκτός περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντέλια και αυτός πέτυχε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του στην κενή εστία.

Οι φιλοξενούμενοι, με τον Τάισον σε μεγάλα κέφια, κυριάρχησαν για περίπου ένα τέταρτο, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κλασικές φάσεις.

Έτσι ο ΠΑΣ, όταν συνήλθε από το σοκ του πρώτου γκολ, πίεσε για ένα δίλεπτο και κατάφερε να ισοφαρίσει.

Αρχικά στο 24′, ο Λιάσος βρέθηκε με χώρο στο ημικύκλιο, έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Κοτάρσκι με ωραία εκτίναξη παραχώρησε το κόρνερ.

Ο Σόρια εκτέλεσε από δεξιά, ο Παμλίδης πήδηξε για κεφαλιά ολομόναχος στο οριζόντιο δοκάρι και νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, με την μπάλα να βρίσκει το δεξί δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Σόρια μάλιστα στο 27′ δημιούργησε ξανά πρόβλημα με στημένη φάση από δεξιά και συγκεκριμένα ένα φάουλ, με τον ολομόναχο στην περιοχή Εραμούσπε να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Παμλίδης μπήκε στον άξονα και παρ’ όλο που είχε τον Σόρια μόνο από δεξιά, επέλεξε να σουτάρει ο ίδιος, όμως γλίστρισε την τελευταία στιγμή και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε εύκολα.

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε αποδιοργανωμένος, όμως έφτανε μία κόντρα για να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο 34′. Μία φάση που ξεκίνησε από την περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Τόμας να βρίσκει τον Κωνσταντέλια στην περιοχή. Ο νεαρός, με υπέροχη κίνηση ελευθερώθηκε και πλάσαρε έξοχα με το δεξί λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα με φάλτσο στην αριστερή γωνία του Κλέιμαν. Η αντεπίθεση κράτησε λιγότερα από δέκα δευτερόλεπτα!

Ο ΠΑΣ πάντως εξακολουθούσε να απειλεί στον αέρα, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην μπορούν να αντιδράσουν στο 38′, όταν ο Κιάκος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μπαλάν έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι.

Στο 42′, ο Ντεσπόντοφ με ωραία ενέργεια μπήκε από δεξιά στην περιοχή, εκτέλεσε με το αριστερό, όμως η μπάλα κόντραρε στον Εραμούσπε και κατέληξε κόρνερ.

«Καθάρισαν» οι αλλαγές

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας κυρίως με γεμίσματα. Σε ένα από αυτά, από τον Παμλίδη στο 47′, ο Κετζιόρα παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει, όμως η μπάλα τελικά κατέληξε κόρνερ. Στην εκτέλεση, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ!

Έτσι ο Λουτσέσκου έκανε γρήγορα τις δύο πρώτες αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς Α. Ζίβκοβιτς και Σβαμπ, αντί Μεϊτέ και Ντεσπόντοφ. Στη συνέχεια βγήκε και ο Κετζιόρα, αναγκαστικά λόγω χτυπήματος στο πρόσωπο από προηγούμενη φάση.

Ο Στάικος, απάντησε με τη σειρά του με τον Κόντε μπροστά αντί του Μπαλάν.

Ο ΠΑΟΚ, έκανε την πρώτη του ουσιαστική φάση του β’ μέρους στο 63′, όταν ο Τάισον έβγαλε ωραία σε επίκαιρη θέση στην περιοχή τον Κωνσταντέλια, πριν όμως αυτός κάνει το χατ-τρικ, τον έκοψε ο Εραμούσπε με υπέροχη προβολή.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως στη συνέχεια, με τον ΠΑΣ πάντως να απειλεί στο 70′, όταν ο Ροσέρο έκανε σέντρα από αριστερά, ο Κόντε με το κεφάλι γύρισε στον Παμλίδη, που σούταρε ψηλά.

Στη συνέχεια ο Λουτσέσκου ολοκλήρωσε τις αλλαγές, βάζοντας Σάστρε και Σαμάτα, με τον δεύτερο να βοηθά στο να «καθαρίσει» το παιχνίδι στο 77′.

Συγκεκριμένα, μετά από απομάκρυνση στον χώρο του κέντρου μετά από βολέ του Κλέιμαν, ο Αφρικανός πήρε την μπάλα στο ημικύκλιο, περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να πασάρει δεξιά στον Ζίβκοβιτς και η έτερη αλλαγή του Λουτσέσκου, νίκησε τον Κλέιμαν με φοβερό αριστερό φαλτσαριστό σουτ.

Στο 83′, παραλίγο να γίνει και το 1-4, με τον Τάισον να μπαίνει από αριστερά και να προσπαθεί να πλασάρει τον Κλέιμαν, που αυτή τη φορά αντέδρασε σωστά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΟΚ 1-3

Stoiximan Super League – 5η Αγωνιστική – Γήπεδο Ζωσιμάδων

Γκολ: 25′ Παμλίδης – 4′, 33′ Κωνσταντέλιας, 77′ Ζίβκοβιτς
Κίτρινες: Κιάκος, Εραμούσπε, Παμλίδης, Λιάσος – Κετζιόρα, Ζίβκοβιτς
Διαιτητής: Ευαγγέλου
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Καραγκιζόπουλος
ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος, 4-2-3-1): Κλέιμαν – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος – – Λιάσος, Τζίνο (82′ Μπιλμπάο) – Παμλίδης, Γκάρο (74′ Λώλης), Ροσέρο – Μπαλάν (62′ Κόντε).
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Βιειρίνια (75′ Σάστρε), Κετζιόρα (61′ Κουλιεράκης), Νάσμπεργκ, Σοάρες – Μεϊτέ (58′ Σβαμπ), Οζντόεφ – Τάισον, Ντεσπόντοφ (58′ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας – Τόμας (75′ Σαμάτα).

Keywords
Τυχαία Θέματα