ΠΑΣ Γιάννινα: Αισιόδοξος για τη νέα σεζόν ο Παμλίδης

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μίλησε για την περσινή σεζόν της ομάδας του, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στον Γιώργο Χριστοβασίλη και στην προσφορά του στο σύλλογο των Ιωαννίνων. Ο Παμλίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Δωδώνη Super FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Αναφορικά με το τελείωμα της περσινής χρονιάς με τη θλιβερή είδηση του θανάτου του προλεδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη, ο Γιώργος Παμλίδης

είπε: «Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για τον πρόεδρο. Ήταν ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στην ιστορία της ομάδας. Ένας πρόεδρος που ανέβασε επίπεδο την ομάδα. Έζησε μεγάλες στιγμές η ομάδα με αυτήν τη διοίκηση. Έζησε Ευρώπη, μεταγραφές, νέους παίκτες και αν μιλήσετε με 10 ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι δέκα θα μιλήσουν με τον καλύτερο τρόπο».

Για τη μεταβατική περίοδο στη διοίκηση και το αν υπάρχουν διαφορές φιλοσοφίας σε αυτά τα μικρά δείγματα γραφής του Παναγιώτη και του Γιάννη Χριστοβασίλη: «Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής τα δείγματα είναι θετικά, βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο ως ομάδα. Τόσα χρόνια ήταν πετυχημένη αυτή η συνταγή, οπότε δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει. Θα δούμε πως θα πάει η χρονιά, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Για την επιστροφή του πέρυσι στον ΠΑΣ Γιάννινα και το αν νιώθει πλέον την ασφάλεια ότι βρίσκεται στο ‘σπίτι’ του: «Είναι μια μεγάλη ιστορία αυτή. Όταν έφυγα είχα πάρει αρχικά την απόφαση να πάω στο εξωτερικό. Είχα φύγει με πολύ καλές σχέσεις με τον αείμνηστο πρόεδρο, αλλά και τον Παναγιώτη. Τελικά έκανα μία λάθος επιλογή, δεν πήγα στο εξωτερικό, καθυστέρησα. Είναι από τις λάθος επιλογές που κάνουμε πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές. Μετά αναγκάστηκα να κάνω μία άλλη επιλογή εδώ στην Ελλάδα. Δόξα τω Θεώ τελείωσε όπως τελείωσε εκεί και μου ξαναδόθηκε η επιλογή να γυρίσω στην οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα».

Για την εκ νέου προσαρμογή του στον ΠΑΣ που άργησε λίγο στην αρχή, αλλά και το εξαιρετικό τελείωμα της σεζόν με γκολ και αλλαγή θέσης στην 11άδα: «Χρειάστηκα αρκετό χρόνο στην αρχή. Ο κάθε ποδοσφαιριστής όταν αλλάζει ομάδες δεν ξέρεις τι περνάει. Η προσωπική μου εμπειρία δεν ήταν και τόσο ευχάριστη. Χρειάστηκα χρόνο προσαρμογής στο ‘σπίτι’ μου, φανταστείτε δηλαδή πόσο δύσκολα ήταν που να χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής σε δικό μου περιβάλλον. Πέρασε εκείνη η περίοδος, τέλος καλό όλα καλά, πέτυχα εκείνα τα γκολ στο περσινό πρωτάθλημα, πέτυχε και η ομάδα τους στόχους της».

Για το ποιο ήταν το κλειδί της περασμένης χρονιάς για να αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα: «Τον Ιανουάριο ήρθαν 2-3 παιδιά που βοήθησαν πάρα πολύ, κάναμε ένα πολύ καλό διάστημα στην αρχή του Β’ γύρου. Μετά ήρθαν κάποιοι τραυματισμοί σοβαροί. Μας ταλαιπώρησε η περσινή χρονιά με αυτό το θέμα. Στα πλέι άουτ δείξαμε άλλο πρόσωπο και όταν φτάσαμε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό εκεί ήταν το πιο σημαντικό αποτέλεσμα. Εκεί αντιστρέψαμε την κατάσταση και μετά κάναμε το τεράστιο διπλό στη Νίκαια και τελείωσε η υπόθεση της παραμονής».

Για τις πρώτες εντυπώσεις της προετοιμασίας: «Το θετικό είναι ότι δεν είμαστε καινούργια ομάδα. Είμαστε οι ίδιοι παίκτες, με 2-3 αποχωρήσεις και 3 νέες προσθήκες. Πάνω-κάτω γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Μέχρι στιγμής η προετοιμασία κυλάει πολύ καλά. Έχουμε κάνει δύο φιλικά, το πρώτο ήταν πιο ανταγωνιστικό. Το δεύτερο δεν ήταν κριτήριο. Έχουμε χρόνο ακόμα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το αν θα δούμε νέα πράγματα από τον ΠΑΣ Γιάννινα ή αν λόγω της ομοιογένειας η ομάδα θα προσπαθήσει να εξελίξει τα περσινά της στοιχεία: «Νομίζω το δεύτερο θα γίνει. Έχουμε μια καλή βάση, θα πατήσουμε πάνω σε αυτή και μετά θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα δούμε και τι προσθήκες θα γίνουν, μακάρι να έρθουν κάποια παιδιά για να μας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο για να έχουμε γεμάτο ρόστερ με πολλές λύσεις».

Για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος που είναι απαιτητικό από την 1η κιόλας αγωνιστική: «Έτσι ακριβώς είναι. Πρέπει από την 1η κιόλας αγωνιστική να μην κάνουμε το περσινό λάθος που χάνονταν πολλοί βαθμοί στην έδρα μας. Θα πρέπει να κάνουμε το γήπεδό μας όπως ήταν τις προηγούμενες χρονιές, ώστε να παίρνουμε θεωρητικά εύκολους βαθμούς. Το ματς με την Κηφισιά θα είναι πολύ σημαντικό, με μία ομάδα γεμάτη ενθουσιασμό αφού παίζει πρώτη φορά στην κατηγορία. Εμείς όμως θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε καλά».

Για τις πολλές θέσεις που μπορεί να παίξει στην επίθεση: «Ελπίζω να είμαστε καλά, να είμαστε γεροί, να μην έχουμε τραυματισμούς όπως πέρυσι που είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Ας είμαστε καλά και ας είναι για τον προπονητή ο μόνος ‘πονοκέφαλος’ ποιον να βάλει σε ποια θέση».

Για το αν έχει προτίμηση θέσης: «Ναι, μου αρέσει να παίζω σαν δεύτερος επιθετικός, δίπλα από τον σέντερ φορ, παρά να παίζω δεξιά, αλλά εννοείται όπου με χρειαστεί η ομάδα κάθε φορά».

Για το νέο προπονητικό γήπεδο και τι πιστεύει ότι θα προσδώσει στην ομάδα: «Θα αλλάξει επίπεδο η ομάδα με το νέο προπονητικό. Αυτή η ομάδα χρειάζεται προπονητικό. Νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες κινήσεις και όπως είπατε μία καινούργια μεταγραφή ουσιαστικά για την ομάδα, γιατί ταλαιπωρούμασταν αρκετά. Έτσι είναι ο καιρός στα Γιάννενα, αλλά δεν αλλάζει αυτό οπότε είναι λογικό να γίνει ένα καλό προπονητικό».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο: «Εμείς αυτό που μπορούμε να δώσουμε ως μήνυμα στον κόσμο είναι ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Τον θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο, όπως ήταν όλη τη χρονιά και ιδιαίτερα όταν η ομάδα τον χρειάστηκε στα πλέι άουτ, όπου η στήριξη ήταν πολύ μεγάλη. Από εκεί και πέρα θα δώσουμε το 100%, θα τα δώσουμε όλα για τη φανέλα και να είστε σίγουροι ότι δεν τίθεται θέμα να μην πετύχουμε τους στόχους μας. Θα τους πετύχουμε και θα είναι όλα καλά».

Στα πλέι οφ ή πλέι άουτ, ήταν το ερώτημα για το ποιοι θα είναι αυτοί οι στόχοι: «Άμα έχουμε την υγεία μας μπορούμε να κοιτάξουμε το κάτι παραπάνω. Απλά επειδή κάνουμε κάποιες φορές σχέδια και ο Θεός γελάει και πέρυσι γέλασε αρκετά, ας είμαστε γεροί και θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Πάνω απ’ όλα υγεία γιατί καιγόμαστε, η Ελλάδα μας καίγεται αυτές τις μέρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα