ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-4: «Καθάρισε» ο Κούρτιτς για τον αποτελεσματικό Δικέφαλο

Με μπροστάρη τον Γιασμίν Κούρτιτς που σημείωσε δύο γκολ, ο ΠΑΟΚ πέρασε από τους «Ζωσιμάδες» νικώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 για την 14η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Ο Σλοβένος μέσος για μία ακόμη φορά ήταν «όλα τα λεφτά» για τον Δικέφαλο του Βορρά.
Με δύο

γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο έστρωσε το χαλί της νίκης, κάνοντας ένα πρώιμο δώρο Χριστουγέννων στην ομάδα του.
Από κοντά σε απόδοση και ο Αογκούστο με γκολ υπέροχο και πολλή δουλειά στην μεσαία γραμμή.
Και ο Άκπομ απειλή για τον ΠΑΣ με γκολ και πολλή κίνηση στους χώρους.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ορθολογικός και αποτελεσματικός, κτυπώντας στα καίρια σημεία του αγώνα.
Ο ΠΑΣ είχε τις στιγμές του χωρίς όμως να μπορέσει να είναι ιδιαίτερα απειλητικός, με τον Πασχαλάκη να σταματά κάθε επικίνδυνη φάση.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 11’ όταν μετά από πάσα του Κούρτιτς, ο Άκπομ πλάσαρε από δύσκολη γωνία, αλλά ο Λοντίγκιν απομάκρυνε.
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 31ο λεπτό. Ο Μουργκ έκανε σέντρα, ο Άκπομ έπιασε κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιλιντσεάνου.
Ο Φωτιάς πήγε στην εξέταση του VAR και έδωσε πέναλτι.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κούρτιτς που έστειλε την μπάλα από την μία και τον Λοντίγκιν από την άλλη για το 0-1.
Στο 34’ ένα σουτ του Μορέιρα έβγαλε ο Πασχαλάκης σε κόρνερ. Στο 44’ ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Πέρσμαν έβγαλε σέντρα αλλά το σουτ του Σνάϊντερ από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά κι απείλησε στο 47’ με κεφαλιά του Κάργα που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.
Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν εκείνος που σκόραρε και πάλι. Στο 63’ ο Ζίβκοβιτς έστρωσε την μπάλα στον Κούρτιτς ο οποίος μ’ ένα υπέροχο σουτ έστειλε τη μπάλα στην γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Λοντίγκιν.
Πέντε λεπτά μετά, στο 68’ ο Αουγκούστο μ’ ένα καταπληκτικό ουτ από τα πλάγια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν κάνοντας το 0-3.
Στο 79’ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σημειώσει και άλλο γκολ στην κόντρα, αλλά ο Ζίφκοβιτς έστρωσε τη μπάλα λίγο πιο πίσω απ’ ότι θα την ήθελε ο Άκπομ για να πλασάρει εύκολα στα δίχτυα.
Στο 89’ ο Μπίσεσβαρ κινήθηκε από τα αριστερά, βρήκε τον Άκπομ στην περιοχή κι εκείνος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-4, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της νίκης του ΠΑΟΚ.

Διαιτητές: Βασίλειος Φωτιάς, Αντώνιος Σινιοράκης, Κωνσταντίνος Στάικος
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης
Διαιτητής VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Διαιτητής AVAR: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)

ΠΑΣ Γιάννινα (4-4-2): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε (71’ Σιόντης), Κάργας, Πέρσμαν, Λιάσος, Ντομίνγκες, Καρντάφσκι (71’ Λώλης), Σνάϊντερ, Μέντες (Μίνα), Μιλιντσεάνου (71’ Μπρένερ).
ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάϊ, Κρέσπο (65’ Ίνγκασον), ΣίντκλεΪ, Κούρτιτς (73’ Σβαμπ), Τσινγκάρας, Μουργκ (58’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Ζίφκοβιτς, Άκπομ.

Keywords
Τυχαία Θέματα