Πειστική ερυθρόλευκη αντίδραση και Game 5

Πρώτη περίοδος
-Διαβασμένος και πιεστικός ο Ολυμπιακός

Καλύτερο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό με τον Γιώργο Πρίντεζη να μπαίνει ορεξάτος βάζοντας γρήγορα 6 πόντους. Οι ερυθρόλευκοι αρχίζουν με 4/4 επιθέσεις. Μέσα από την πιεστική του άμυνα ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο διαβασμένος.Οι πράσινοι ξεκίνησαν με λάθη και 3/7 σουτ. Χωρίς μακρινό σουτ και με εμπνεύσεις των Καλάθη, Γκιστ κρατήθηκε κοντά στο σκορ.
Οι ερυθρόλευκοι
βρήκαν μακρινά σουτ με την είσοδο του Ρόμπερτς και η ομάδα του Σφαιρόπουλου έκλεισε την πρώτη περίοδο με 28-19.

Δεύτερη περίοδος
-Αντέδρασε ο Παναθηναϊκός, αλλά χωρίς τρίποντο...Ο Ολυμπιακός όμως είχε Σπανούλη και Πρίντεζη

Με ένα σερί 8-1 αρχίζει ο Παναθηναϊκός που απάντησε στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου με δική του πιεστική άμυνα. Ο Ολυμπιακός άργησε να βρει σκορ και έβαλε το πρώτο του καλάθι μετά από 2.5 λεπτά. Ο Σπανούλης ανέλαβε δράση με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει και πάλι πηγαινοντας στους 12 πόντους.Με γρήγορες επιθέσεις Σπανούλης και Πρίντεζης(εκανε το καλύτερο ημίχρονο στην σειρά) έδιναν ρυθμό και έβαλαν 20 από τους 38 πόντους στα πρώτα 15 λεπτά με τους πράσινους να ακολουθούν στο σκορ. Μόλις 10 πόντοι σε 7 λεπτά για την ομάδα του Πασκουάλ που δεν μπορούσε να βρει μακρινά σουτ ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο.
Με επι μέρους σκορ 20-17 οι γηπεδούχοι, με λιγότερα λάθη (6), περισσότερες ασίστ (8) και περισσότερα ριμπάουντ (21). Με 12 μόλις ριμπάουντ οι πράσινοι, 3 ασίστ, 9 λάθη, μόλις 1 στα 8 τρίποντα και 11/17 βολές βρέθηκαν πίσω στο ημίχρονο με 12 πόντους (48-36).

Τρίτη περίοδος
-Ανέλαβε δράση ο Τζέιμς με τον Λοτζέσκι

Για τον Παναθηναϊκό η λύση από μακριά έρχεται από τον Λοτζέσκι με 3/3 τρίποντα και τον Τζέιμς να προσθέτει ακόμα και τους πράσινους να ρίχνουν την διαφορά στους τρεις πόντους. (53-50) Με σερί 14-3 αρχίζει και πάλι το ματς με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει γερά ξανά στην εξίσωση. Ο Λοτζέσκι έφτασε τους 16 πόντους. Η διαφορά από τους 14 πήγε στους 2 με τον Τζέιμς να παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση. Ο ΜακΛίν συνεχιζε να δίνει μάχες στην ρακέττα και να τις κερδίζει και ο Στρέλνιεκς έδινε τις απαιτούμενες λύσεις από μακριά. Θετικός και ο Ρόμπερτς πέτυχε 10 πόντους και η τρίτη περίοδος έκλεισε με τους ερυθρόλευκους μπροστά με 7 πόντους (71-64).

Τέταρτη περίοδος
-Καταπληκτικοί ΜακΛίν και Στρέλνιεκς

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παίρνει τα ριμπάουντ,ο Στρέλνιεκς συνεχίζει να δίνει λύσεις από μακριά και ο Παναθηναϊκός βρίσκει λύσεις με τον Ρίβερς που ζεστάθηκε όμως αργά.
Η επίθεση του Παναθηναϊκού βασιζόταν στον Τζέιμς που έβαλε 19 πόντους σε 24 λεπτά αλλά κουράστηκε. Όποτε τον χρειαζόταν ο Σφαιρόπουλος, ο Τζαμέλ ΜακΛίν ήταν εκεί που σε 20 λεπτά πέτυχε 20 πόντους. Η διαφορά έφτασε στο 86-72 αγγίζοντας την δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά του παιχνιδιού.Με σερί 13 -1 οι γηπεδούχοι καθάρισαν το ματς. Στα τελευταία λεπτά ο έπεσε και ο ρυθμός με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα το ματς. Το τελευταίο τρίλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την διαφορά ακόμα και στους 18 πόντους (90-72). Το ματς τελείωσε με 92-76 και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 20-17, 23-28, 21-12

Ολυμπιακός(Σφαιρόπουλος)
Σπανούλης 13 , Παπανικολάου 9 , Παπαπέτρου , Μιλουτίνοφ 2 , Μάντζαρης 7 , Ρόμπερτς 16 , ΜακΛιν 20 , Μπόγρης , Μπράουν , Γουίλτζερ 2 , Στρέλνιεκς 11 , Πρίντεζης 12

Παναθηναϊκός(Πασκουάλ)
Καλάθης 12 , Ρίβερς 6 , Σίνγκλετον 3 , Γκιστ 12 , Βουγιούκας 4 , Λοτζέσκι 16 , Παππάς , Όγκαστ , Μήτογλου, Τζέιμς 20 , Λεκάβιτσιους , Αντετοκούνμπο
Keywords
Τυχαία Θέματα