Πέντε παίκτες της ΑΕΚ που από περιττοί έγιναν πρωταγωνιστές… αλλού (pics)

Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο η χημεία. Μπορεί ένας παίκτης να «δέσει» με μια ομάδα και με μία άλλη να μη δέσει. Κάποιες φορές παίζει ρόλο και η κακή εκτίμηση ή το να μην τον πάρει το κοινό ή ο σύλλογος με τόσο καλό μάτι όπως θα έπρεπε. Και μέσα σε όλα παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια πεντάδα παικτών που μετά την αποχώρησή τους από την ΑΕΚ, στάθηκαν και εξακολουθούν να στέκονται σε καλό επίπεδο.

Στην πατρίδα του και την Χάιντουκ συνεχίζει ο Μάρκο Λιβάια. ΠΗΓΗ:
In Time SportsΜάρκο Λιβάγια | Κορυφαίος παίκτης της Κροατίας για το 2021

Ένας από τους πιο μεγάλους… μερακλήδες της μπάλας που πέρασαν από τα Σπάτα τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ήξερε καντάρια μπάλα, όμως με εξαίρεση την πρώτη του σεζόν, έπεσε σε ένα πολύ κακό διάστημα για την ομάδα με αποτέλεσμα να κουραστεί από αυτή, να κουράσει ένα μέρος του κοινού (αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις πριν την αποχώρησή του) και με τη μεταξύ τους σχέση να φθείρεται. Πήγε στη Χάιντουκ -της οποίας είναι οπαδός από παιδί- για ένα 6μηνο σε ένα timing που από την ΑΕΚ δεν υπολογιζόταν, προκειμένου να παραμείνει ενεργός. Τελικά, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου οι εκδηλώσεις προς το πρόσωπό του τον κράτησαν στο Σπλιτ, όπου κάνει σπουδαία πράγματα. Απελευθερώθηκε, καθιερώθηκε στη δύσκολη Εθνική Κροατίας, ψηφίστηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς για το 2021 και φέτος μετράει 26 γκολ και 6 ασίστ σε 31 ματς!

Εξαιρετικές εμφανίσεις στην Primera Division για τον Λούκας Μπογέ με τη φανέλα της Έλτσε. ΠΗΓΗ: In Time SportsΛούκας Μπογέ | Οι φήμες για την Μπάρτσα και η Εθνική Αργεντινής!

Ήρθε στην ΑΕΚ ως δανεικός από την Τορίνο για να καλύψει το κενό που προέκυψε από την αποχώρηση του Χριστοδουλόπουλου το καλοκαίρι του 2018. Δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η ποιότητά του αλλά ένα ζήτημα που είχε τότε με τους κοιλιακούς είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει κάποια παιχνίδια της σεζόν 18-19. Παρόλα αυτά, σε μια πολύ γεμάτη σεζόν με πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League έγραψε 36 συμμετοχές με τα «κιτρινόμαυρα» με 6 γκολ και 2 ασίστ σε 36 συμμετοχές. Επέστρεψε στην Τορίνο η οποία τον παραχώρησε ξανά δανεικό τις επόμενες δύο σεζόν σε Ρέντινγκ και Έλτσε. Στην Ισπανία βρήκε την υγειά του με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν με 7 γκολ και 3 ασίστ σε 22 συμμετοχές, φτάνοντας στο σημείο να εξετάζεται η απόκτησή του από την Μπαρτσελόνα και να φτάνει μέχρι την Εθνική Αργεντινής. Στο ματς με τη Βενεζουέλα πέρασε για πρώτη φορά ως αλλαγή στη θέση του Γκονζάλες της Φιορεντίνα και το κοντέρ του στην αλμπισελέστε ξεκίνησε να γράφει!

Έξι γκολ και πέντε ασίστ για τον Ντάνι Βέρντε με τη φανέλα της Σπέτσια στην Serie A. ΠΗΓΗ: In Time SportsΝτάνι Βέρντε | Αποτελεσματικότατος στη Serie A

Η περίπτωσή του είναι διαφορετική από τους δύο προαναφερθέντες, όμως δεν παύει και αυτός να είναι ένας ποδοσφαιριστής που χρησίμευσε στην ομάδα του, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως το ιταλικό. Τα 6 γκολ και οι 5 ασίστ σε 27 συμμετοχές στην Ιταλία δεν είναι καθόλου αμελητέα επιτεύγματα, ειδικά όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστή του οποίου αμφισβητήθηκε η επάρκεια για το απείρως κατώτερο ελληνικό πρωτάθλημα. Βέβαια εδώ τίθεται και ένα θέμα προδιαγραφών, αφού ενδεχομένως να παίζουν ρόλο και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των ομάδων. Για παράδειγμα με την ΑΕΚ ο Βέρντε κλήθηκε να διασπάσει κλειστές άμυνες, ενώ με τη Σπέτσια έχει περισσότερο ανοιχτό γήπεδο. Και εδώ πάντως, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με ταχύτητα και καλά χτυπήματα στην μπάλα, ο οποίος θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί καλύτερα.

Βασικός και πρωταγωνιστής στη Σέριφ σε Μολδαβία και Champions League. ΠΗΓΗ: In Time SportsΓιώργος Αθανασιάδης | Στο Champions League και MVP

Αν έβαζαν έναν οπαδό της ΑΕΚ να στοιχηματίσει για το ποιος θα πετύχει στο εξωτερικό από τους Μπάρκα ή Αθανασιάδη, ενδεχομένως να πόνταρε και το… σπίτι του ότι θα πετύχαινε ο Μπάρκας, ενώ πιθανότατα θα έλεγε και τη φράση «Ποιος Αθανασιάδης». Για αυτό στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, κάτι που διαπίστωσε ο ευρύτερος περίγυρος της ΑΕΚ από το περασμένο καλοκαίρι. Ο Αθανασιάδης πήγε στη Σέριφ χωρίς να ασχολείται κανένας μαζί του μετά από μια τραγική σεζόν με την ομάδα και στο τέλος καταλήξαμε να τον χαζεύουμε τις Τρίτες και τις Τετάρτες από τις ανέσεις του καναπέ μας να ψηφίζεται MVP στους αγώνες των Μολδαβών στο Champions League. Και μιλάμε για υπερβατικές προκρίσεις πριν τη φάση των ομίλων με καθοριστική συμβολή του ιδίου. Κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Έτοιμος να πανηγυρίσει πρωτάθλημα στην Τουρκία είναι ο Τάσος Μπακασέτας. ΠΗΓΗ: In Time SportsΤάσος Μπακασέτας | Κομβικός στην Τραμπζονσπόρ σε νέο ρόλο

Έφυγε πρώτος από την ΑΕΚ σε σχέση με όλους τους παραπάνω, το καλοκαίρι του 2019 μερικές εβδομάδες μετά την έλευση του Καρντόσο. Πήγε στην Αλάνιασπορ του κολλητού του και νυν παίκτη της ΑΕΚ, Γιώργου Τζαβέλλα κάνοντας ωραία πράγματα μαζί και φτάνοντας μέχρι τον τελικό Κυπέλλου. Πήρε μεταγραφή στην Τραμπζονσπόρ όπου ο ρόλος του εξελίχθηκε σε έναν πολύ κομβικό και παίκτη-ηγέτη της ομάδας, σε νέο ρόλο από αυτόν που τον είχαμε συνηθίσει στην Ελλάδα, κάτι σαν 8-10άρι. Στην ΑΕΚ τον είχε χρησιμοποιήσει εκεί ο Ουζουνίδης κατά τη διάρκεια κάποιων αγώνων, στην ομάδα της Τραπεζούντας τον καθιέρωσαν εκεί και προφανώς διαπίστωσαν ότι του ταιριάζει. Σε 34 συνολικά ματς φέτος με την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Τουρκίας (η Τράμπζον πάει φουλ για πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια) μετράει 8 γκολ και 8 ασίστ, ενώ αρκετά πιθανό είναι από το προσεχές καλοκαίρι να πάρει μεταγραφή σε καλύτερο πρωτάθλημα.

Πηγή: www.aek365.org

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέντε, ΑΕΚ,pente, aek