Πεπ Γκουαρδιόλα: Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!

Η αγγλική ομάδα φτάνει λοιπόν πολύ κοντά στη δικαίωση, με την κατάκτηση του τροπαίου που τόσο επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες του συλλόγου από τότε που με την εξαγορά του, με την υποστήριξη του Άμπου-Ντάμπι το 2008, άρχισαν να ρίχνουν δισεκατομμύρια λίρες με φοβερές επενδύσεις στον σύλλογο.
Η νίκη εναντίον της Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη τον επόμενο μήνα θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη σεζόν για τη Μάντσεστερ Σίτι με ένα “μαγικό” τρεμπλ, με την κατάκτηση της Premier League, του FA Cup

και του Champions League και να ταιριάξει με το ιστορικό επίτευγμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1998/99.

Και τα έφερε έτσι η τύχη, που μπορεί οι “μισητοί” συμπολίτες να της στερήσουν αυτό το σπουδαίο κατόρθωμα. Το πρωτάθλημα έχει ήδη κριθεί, με τη Σίτι να χρειάζεται μόλις τρεις βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια της, για να κατακτήσει τον πέμπτο τίτλο στα τελευταία έξι χρόνια. Η Γιουνάιτεντ θα έχει την ευκαιρία να προστατεύσει το ρεκόρ της ως η μόνη αγγλική ομάδα που έκανε το τρεμπλ, στον τελικό του FA Cup, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, στις 3 Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ.

Pep Guardiola is the only manager to record 13 wins against Real Madrid in the last 100 years. Nemesis #Pep #ReInventingTheGame pic.twitter.com/12c6BTmWyb

— The Pep (@GuardiolaTweets) May 17, 2023

Το μεγάλο επίτευγμα όμως των “πολιτών” είναι ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν το ανυπέρβλητο εμπόδιο, το “τέρας” του Champions League που είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις να φτάσει στο 14ο τρόπαιο της ιστορίας της, αλλά αυτή τη φορά βρήκε απέναντι της μία αποφασιστική και καλύτερη ομάδα. Ο Γκουαρδιόλα είχε πει την παραμονή του αγώνα ότι η κληρονομιά του στο Μάντσεστερ ήταν «ήδη εξαιρετική». Σίγουρα όμως η αποτυχία να κερδίσει το Champions League, μετά από τρεις προημιτελικούς, έναν ημιτελικό και έναν χαμένο τελικό, τον στοίχειωνε.

Pep Guardiola handed Carlo Ancelotti his worst defeat in Champions League in his career as a coach in the European Cup.

Deportivo 4-0 Milan, April 7, 2004.

Man City 4-0 Real Madrid, May 17, 2023.#Pep #ReInventingTheGame pic.twitter.com/2aqmCSRXlE

— The Pep (@GuardiolaTweets) May 18, 2023

Ο Καταλανός τεχνικός κατέκτησε για τελευταία φορά το Champions League το 2011, με τη νίκη 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ, στο αποκορύφωμα της ένδοξης τετραετίας του ως επικεφαλής της Μπαρτσελόνα. Επτά χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην αγγλική ομάδα είναι έτοιμος για τον 4ο τελικό του στη διοργάνωση, με την ελπίδα ότι θα σηκώσει το τρίτο του Champions League, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι στα “μέτρα” του, όπως η Ίντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα