Πλέι – οφ: Η εξάρτηση από τον αρχισκόρερ

Οι μονομάχοι ετοιμάζονται για την εκκίνηση των πλέι – οφ, που θα κρίνουν τα πάντα για τον τίτλο και την Ευρώπη.

Eίναι η ώρα των μεγάλων προσωπικοτήτων, που θα «καθαρίσουν» στα μεγάλα ντέρμπι που ακολουθούν, ειδικά στον επιθετικό τομέα.

Από τις τέσσερις ομάδες που ρεαλιστικά διεκδικούν τον τίτλο, αυτή που εξαρτάται περισσότερο από τη φόρμα, ή ακόμα και από την παρουσία του πρώτου της σκόρερ, είναι ο Ολυμπιακός, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο Μαροκινός, που βρίσκεται

σε δαιμονιώδη φόρμακαι είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 15 γκολ, πετυχαίνει κάτι παραπάνω από το ένα τέταρτο των συνολικών «ερυθρόλευκων» γκολ, με την απουσία του να είναι εμφανής, όταν έλειπε με την Εθνική του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ειδικά από τη στιγμή που οι Πειραιώτες, έχουν τον μικρότερο αριθμό διαφορετικών σκόρερ από τους διεκδικητές. Στα 11 ματς που χρίστηκε σκόρερ, ο Ολυμπιακός δεν έχασε κανένα και έμεινε ισόπαλος μόνο δύο φορές.

Οι άλλες τρεις διεκδικήτριες, εξαρτώνται αρκετά λιγότερο από τον πρώτο τους σκόρερ. Ο Φώτης Ιωαννίδης, πετυχαίνει το 16.9% των «πράσινων» γκολ και από τα 7 ματς στα οποία σκόραρε, η ομάδα του είχε απολογισμό 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Ο Λιβάι Γκαρσία, σκοράρει το 16.6% γκολ της ΑΕΚ, αλλά εδώ υπάρχουν δύο όψεις του νομίσματος. Ο διεθνής εξτρέμ, χρειάστηκε μόλις 12 συμμετοχές για να πετύχει τα 11 γκολ του, έχοντας χάσει σημαντικό μέρος της σεζόν, λόγω τραυματισμών. Έτσι, από τη μία η Ένωση, δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τα γκολ του, καθώς έχει 18 διαφορετικούς σκόρερ. Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα μπορεί να αναρωτιέται τι θα γινόταν αν ο Γκαρσία ήταν υγιής σε όλη τη διάρκεια της σεζόν…

Μεγάλο πλουραλισμό έχει και ο ΠΑΟΚ (που άλλωστε έχει την καλύτερη επίθεση), με 18 διαφορετικούς σκόρερ και τον Ντεσπόντοφ να συνεισφέρει το 15.1% των γκολ. Ο Βούλγαρος σκόραρε σε έξι διαφορετικά ματς, με απολογισμό πέντε νίκες και μία ήττα, από τον Ολυμπιακό.

Από τις υπόλοιπες δύο των πλέι – οφ, ο Άρης, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό «εξάρτησης» από τον πρώτο σκόρερ, με τον Μορόν να πετυχαίνει πάνω από το ένα τρίτο των γκολ του!

Η Λαμία, που στηριζόταν πολύ μέχρι πρότινος στα γκολ του Καρλίτος (28.5%), ελπίζει στον Τσιλούλη (14.2%).

Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΚΟΡΕΡΠΑΟΚ 66 γκολ


Διαφορετικοί σκόρερ: 18
Πρώτος σκόρερ (ποσοστό των συνολικών γκολ της ομάδας του): Κίριλ Ντεσπόντοφ 10 γκολ (15.1%)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 59 γκολ*


Διαφορετικοί σκόρερ: 16
Πρώτος σκόρερ (ποσοστό των συνολικών γκολ της ομάδας του): Φώτης Ιωαννίδης 10 γκολ (16.9%)

Δεν υπολογίζεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που κατακυρώθηκε υπέρ των «πράσινων» με 3-0, ούτε το γκολ του Βαγιαννίδη στο 1-1 μέχρι τη στιγμή της διακοπής. Αντίστοιχα, στον Ολυμπιακό δεν υπολογίζεται το γκολ του Μ. Καμαρά στο ίδιο παιχνίδι.ΑΕΚ 60 γκολ


Διαφορετικοί σκόρερ: 18
Πρώτος σκόρερ (ποσοστό των συνολικών γκολ της ομάδας του): Λιβάι Γκαρσία 11 γκολ (16.6%)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 58 γκολ


Διαφορετικοί σκόρερ: 13
Πρώτος σκόρερ (ποσοστό των συνολικών γκολ της ομάδας του): Αγιούμπ Ελ Κααμπί 15 γκολ (25.8%)

ΑΡΗΣ 39 γκολ


Διαφορετικοί σκόρερ: 12
Πρώτος σκόρερ (ποσοστό των συνολικών γκολ της ομάδας του): Λορέν Μορόν 14 γκολ (35.8%)

ΛΑΜΙΑ 35 γκολ


Διαφορετικοί σκόρερ: 11
Πρώτος σκόρερ (ποσοστό των συνολικών γκολ της ομάδας του): Καρλίτος 10 γκολ (28.5%)

Πρώτος σκόρερ από τους υπάρχοντες στο ρόστερ: Σωτήρης Τσιλούλης 5 γκολ (14.2%)

Keywords
Τυχαία Θέματα