Ποκετίνο: "A priori φαβορί δεν υπάρχουν!" (video)

Απολύτως συγκρατημένος και καλά διαβασμένος σχετικά με τη δυναμική του Ολυμπιακού στην έδρα του εμφανίστηκε στη σημερινή (17/9) συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής αναμέτρησης της Τότεναμ με τους "ερυθρόλευκους" στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League ο προπονητής των Λονδρέζων, Μαουρίσιο Ποκετίνο.

Αναφορικά με την πορεία που περιμένει να έχει η ομάδα του στη διοργάνωση της
τρέχουσας περιόδου γενικότερα, και με την παρουσία της στο αυριανό παιχνίδι ειδικότερα, ο Ποκετίνο δήλωσε: "Πέρασε αρκετός καιρός από τον προηγούμενο τελικό του Champions League και είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ τι έγινε εκεί και χάσαμε το τρόπαιο. Ήταν επώδυνο για εμάς. Τώρα, όμως, ξεκινάει μια καινούργια διοργάνωση και πρέπει να δούμε το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά που έγινε στο τέλος της περασμένης περιόδου, όμως, η πορεία μας ξεκινάει με έναν δύσκολο αγώνα αύριο. Αυτό πρέπει να σκεφτούμε πρώτα. Μας περιμένει μια δύσκολη ατμόσφαιρα στην έδρα του Ολυμπιακού, όμως, είμαστε επαγγελματίες και περιμένουμε τέτοιου είδους παιχνίδια".
Σχετικά με το αν σκέφτεται ότι η ομάδα του μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου του Champions League αυτή τη σεζόν απάντησε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε την καινούργια σεζόν και βάζουμε στόχο τον τελικό και πάλι. Είναι νωρίς, όμως, να μιλάμε για κάτι τέτοιο από τώρα. Θέλουμε να δείξουμε την ποιότητά μας, πόσο δυνατοί είμαστε. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι και στη νίκη".
Για όσα έγιναν στην Τότεναμ στην τελευταία μεταγραφική περίοδο, τόνισε: "Κάποιοι παίκτες διανύουν τον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους. Δεν ανανέωσαν, όμως, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει τώρα να μας απασχολεί. Είναι ξεκίνημα της σεζόν και μας ενδιαφέρει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη διοργάνωση που αρχίζει. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαι ικανοποιημένος για το πώς έχουμε δουλέψει ως τώρα".
Όσο για το αν κάνει αλλαγές στο αυριανό παιχνίδι σε σχέση με την αναμέτρηση που προηγήθηκε για το αγγλικό πρωτάθλημα, είπε: "Έχουμε 7 παιχνίδια σε 21 ημέρες. Θα χρειαστούμε όλους τους παίκτες μας. Το προηγούμενο Σάββατο πήγαμε καλά, όμως, δεν έχει σημασία το όνομα του αντιπάλου. Σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι. Θα υπάρξουν αλλαγές αύριο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, διότι υπολογίζουμε σε όλους τους παίκτες μας. Θέλουμε πάντα να παίζουν αυτοί που είναι πιο έτοιμοι".
Ρωτήθηκε αν είναι αισιόδοξος για τη νίκη αύριο για να απαντήσει: "Γενικώς μας θεωρούν φαβορί, γιατί παίξαμε στον τελικό την περασμένη σεζόν. Έχω μεγάλο σεβασμό, όμως, για τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα, ειδικά στο γήπεδό του. Έχει σημαντικό ρεκόρ νικών και σημαντικό κίνητρο. Τα φαβορί φαίνονται στο γήπεδο. A priori φαβορί δεν υπάρχουν, ειδικά στο Champions League".
Ερωτώμενος τακτικά ποιο το μεγαλύτερο πρόβλημά του απέναντι στον Ολυμπιακό, πέρα από τη θερμή ατμόσφαιρα στο "Γ. Καραϊσκάκης", είπε: "Είμαι Αργεντίνος και μου αρέσει η θερμή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Τακτικά μιλώντας, όμως, θα είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ καλό προπονητή, τον Πέδρο Μάρτινς, ο οποίος αρέσκεται να παίζει γρήγορα. Θα είναι σημαντικό, αν καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο, να τρέξουμε πολύ, να κρατήσουμε μπάλα. Σημαντικό είναι να έχουμε ισχυρό κίνητρο να νικήσουμε".
Όσο για το ποιον ή ποιους παίκτες ξεχωρίζει από τον Ολυμπιακό απάντησε: "Γνωρίζουμε όλους στην αντίπαλη ομάδα. Φυσικά, ξεχωρίζω τον Βαλμπουενά από τη θητεία του στα ευρωπαϊκά κλαμπ. Επικεντρώνουμε, όμως, σε όλη την αντίπαλη ομάδα".
Κάνοντας ένα συνολικό σχόλιο για το ξεκίνημα της σεζόν και για το πώς είναι το ιδανικό γι' αυτόν να μπει στη διοργάνωση η Τότεναμ τόνισε: "Ξέρουμε ότι αύριο πρέπει να κερδίσουμε. Να δουλέψουμε πολύ γι' αυτό. Είναι σημαντικό να δείξουμε την ποιότητά μας και να φτάσουμε στη νίκη. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε άσχημα στη σεζόν, όπως την περασμένη περίοδο. Μάθαμε από το κακό ξεκίνημά μας την περασμένη σεζόν και δεν θέλουμε να το επαναλάβουμε. Θέλουμε να έχουμε καλή πορεία συνολικά, κάνοντας μια καλή αρχή".
Keywords
Τυχαία Θέματα