Πρίντεζης: Οι στιγμές που έμειναν και το δώρο γενεθλίων (videos)

Το καλύτερο δώρο γενεθλίων έλαβε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός ο Γιώργος Πρίντεζης την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. Ο άλλοτε αρχηγός της ομάδας και εμβληματική φυσιογνωμία του συλλόγου θα δει τη φανέλα του με το Νο.15 να αποσύρεται στις 6 Σεπτεμβρίου 2024. Έτσι μαζέψαμε (εύκολα) τις τρεις στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό όλων των φιλάθλων (και δη των Πειραιωτών).

Το καλάθι τίτλος

Η πρώτη που έρχεται στο μυαλό όλων είναι το

καλάθι στον στον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν από το -19 σε έναν εκ τους κουρφαίους τελικούς όλων των εποχών και με το σκορ στο 61-60 έγιναν όλα εκείνα που έπρεπε για να καταλήξει το τρόπαιο στο Λιμάνι. Ο Σισκάουσκας έχασε τις δύο βολές του και στην τελευταία επίθεση του ματς η μπάλα από τον Σπανούλη κατέληξε στα χέρια του Πρίντεζη, ο οποίος με το διάσημο «πεταχτάρι» του χάρισε τον τίτλο της Euroleague στον Ολυμπιακό.

Το τρίποντο ανήμερα της γιορτής του

Τρία χρόνια μετά, στα playoffs του 2015 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα με στόχο την πρόκριση στο Finla-4. Αφού έχει κάνει μπρέικ στη Βαρκελώνη και τα δυο ματς στο ΣΕΦ είναι θρίλερ, έχοντας τελικά το προβάδισμα με 2-1. Και στο τέταρτο ματς «μιλάει» και πάλι ο… Άι-Γιώργης! Με το σκορ στο 68-68 η μπάλα είναι στα χέρια των γηπεδούχων για την τελευταία επίθεση του αγώνα. Ο Μάντζαρης επαναφέρει, ο Σπανούλης δίνει στον Σλούκα και εκείνος βρίσκει τον αμαρκάριστο Πρίντεζη που για άλλη μία φορά σκοράρει και στέλνει την ομάδα του στο Final-4.

Τα δάκρυα και η αφιέρωση στον πατέρα του

Το 2016 ο Ολυμπιακός καταφέρνει να επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 3-1 στη σειρά των τελικών και να στεφθεί πρωταθλητής για δεύτερη χρονιά στη σειρά. Όμως αυτό που μένει σε όλους είναι τα δάκρυα του Γιώργου Πρίντεζη στην απονομή του πρωταθλήματος. Έχοντας «χάσει» τον πατέρα του λίγες μέρες παραμονές του πρώτου τελικού ο ίδιος δεν μπορεί να συγκρατηθεί και «λυγίζει», με τη φωτογραφία που κρατάει την κούπα και να κοιτάζει τον ουρανό να έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων…

Keywords
Τυχαία Θέματα