Ψάχνουν για μαύρο χρήμα στο κόμμα του Βελόπουλου – Τον “έκαψαν” οι καταγγελίες για φακελάκια

Έγινε ξέπλυμα χρήματος στην Ελληνική Λύση; Που πήγαιναν τα χρήματα που καταγγέλουν ότι έδιναν οι βουλευτές Μυλωνάκης και Αλεξοπούλου; Έδιναν και άλλοι βουλευτες 500 ευρώ το μήνα σε φάκελο; Και τέλος, επιχειρήθηκε να δωροδοκηθούν βουλευτές της Ελληνικής Λύσης ώστε να εγκαταλείψουν το κόμμα;

Σε περιδίνηση βρίσκεται το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου μετά τις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εκατέρωθεν, από τον πρόεδρο αλλά και τους βουλευτές, προκαλώντας αναταράξεις και αποχωρήσεις αλλά και μία εισαγγελική

παρέμβαση που αναζητά απαντήσεις. Ήδη, ο επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης παρενέβη χθες, ζητώντας την πλήρη διερευνηση της υπόθεσης, τρεις εβδομάδες πριν από την πρώτη προσφυγή στην κάλπη.

Όλα ξεκίνησαν όταν είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία επιχειρήθηκαν χρηματισμοί με μαύρες σακούλες από τη Νέα Δημοκρατία προς βουλευτές της Ελληνικής Λύσης προκειμένου να αποστατήσουν. Μάλιστα ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν στοιχεία για επικοινωνίες βουλευτών του με τη Νέα Δημοκρατία και πως η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Από το βήμα της Βουλής είχε δε κάνει λόγο για “τροχήλατες βαλίτσες προς τους 10-15 αποστάτες που θα χρειάζονται για να κάνουν κυβέρνηση” εξαπολύοντας βέλη κατά ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας -που όμως δεν κατονόμασε- οι οποίοι “επιχειρούν με διάφορες υποσχέσεις να πείσουν υποψηφίους της Ελληνικής Λύσης, να μην κατέβουν στις εκλογές”.

Τα μαντάτα δεν άργησαν να έρθουν για τον Κυριάκο Βελόπουλο, μετά τις βόμβες που εξαπέλυσαν οι βουλευτές του κόμματος Μυλωνάκης και Αλεξοπούλου, οι οποίοι κατήγγειλαν οτι έδιναν 500 ευρώ “μαύρα” κάθε μήνα στο κόμμα. Τα έδιναν ωστόσο μόνο αυτοί ή και οι υπόλοιποι 7 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης; Και γιατί τα έδιναν μαύρα όπως καταγγέλλεται και δεν καταγράφονταν στα βιβλία του κόμματος; Εάν ζητείτο αυτό το ποσό από όλους τους βουλευτές, για 4 χρόνια, τότε 168.000 ευρώ ζητούν παραλήπτη.

Μαύρα σε φάκελο

Σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσε τις τελευταίες ημέρες ο Αντώνης Μυλωνάκης, ο οποίος σήμερα είναι στα …μαχαίρια με τον Κυριάκο Βελόπουλο, περιέγραψε ακριβώς τι συνέβαινε:

“Οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ είναι η επιχορήγηση το χρόνο, 200 χιλιάδες είναι για τα ιδρύματα. Είναι μετά τα χρήματα τα οποία δίνουν οι βουλευτές, γιατί αυτά φορολογούνται στους βουλευτές. Εμείς δίνουμε 1.500 το μήνα, 1.000 ευρώ τα παίρνει το κόμμα κατευθείαν από τη μισθοδοσία και τα 500 είναι είναι μαύρα σε ένα φάκελο. Δεν προβλέπεται πάνω από 1.000 ευρώ, αν δείτε αυτά που σημειώνουμε όταν πάει στο λογιστήριο της Βουλής δεν μπορεί να πάρει πάνω από 1.000. Εικάζω ότι χρησιμοποιούνται για το κόμμα αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται; Δεν κατηγορώ κανέναν” είπε, έχοντας ωστόσο αφήσει τα πρώτα βέλη και τις υπόνοιες ότι κάτι πάει στραβά. Πρόσθεσε δε ότι όλα τα παραπάνω τα λέει γιατί έχασε την εμπιστοσύνη του στο κόμμα- μετά την πολιτική εξορία την οποία τού επέβαλε ο Κυριάκος Βελόπουλος-και πως θα ζητήσει να γίνει έλεγχος στην Ελληνική Λύση για το που πήγαν τα χρήματα. “Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν. Με κατηγορεί (σ.σ ο Κ. Βελόπουλος) ότι είμαι διεφθαρμένος και σκουπίδι. Άρα πρέπει να δικαιολογήσει ότι είμαι διεφθαρμένος”.

Η έρευνα προ των πυλών
Η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος πάντως αρχίζει άμεσα την έρευνα. Χωρίς…φασαρίες λόγω της ευαίσθητης χρονικής στιγμής, χωρίς κλήσεις σε κατάθεση, οι υπαλληλοι που έχουν αναλάβει την υπόθεση θα ψάξουν τι έχει συμβεί και από τις δύο πλευρές.

“Τόσο οι καταγγέλλοντες οσο και οι καταγγελλόμενοι θα ερευνηθούν για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα” αναφέρει αρμόδια πηγή, χωρις ωστόσο να προχωρά σε περαιτέρω αποκαλύψεις για τις κινήσεις της Αρχής.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα