Ραφαέλ Λεάο: «Θέλουμε το Europa League!»

Ο Λεάο υπέγραψε νέα συμφωνία μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να αποχωρήσει από τους «ροσονέρι».
«Ήξεραν οι άνθρωποι του συλλόγου ότι ήθελα να μείνω στη Μίλαν και να δείξω την αξία μου. Ήξερα ότι έπρεπε να περιμένω, ότι ήταν απλώς ένα γραφειοκρατικό ζήτημα», είπε ο Λεάο στο Sky Sport Italia.
Ο 24χρονος αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης

της Serie A το 2021-22, όταν οι «ροσονέρι» κέρδισαν τον πρώτο τους τίτλο στη Serie A εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Η δουλειά υπό τον Πιόλι ήταν κρίσιμη για τον Πορτογάλο σταρ, αν και η σχέση του με τον Ιταλό τεχνικό δεν ήταν αρχικά ιδανική.

«Ήταν λίγο περίεργο στην αρχή. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει να ακούει τα πράγματα ευθέως. Αν μου μιλήσεις για 30 λεπτά, δεν θα ακούσω τίποτα», είπε. «Η προσέγγισή του ήταν επιθετική και αρκετά ψυχρή. Κατάλαβε και άλλαξε. Με έπαιρνε συχνά τηλέφωνο για να με ρωτήσει για την οικογένεια μου, το στυλ παιχνιδιού μου και αν χρειαζόμουν κάτι. Η σχέση μας άλλαξε τότε και γίναμε σχεδόν σαν πατέρας και γιος. Όταν βγαίνω στο γήπεδο, νιώθω υπεύθυνος να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του. Του αξίζει το καλύτερο. Με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος και μου έδωσε μεγαλύτερη ευθύνη. Λέει πάντα τα σωστά πράγματα. Δεν μιλάει πολύ, αλλά λέει τα σωστά πράγματα».

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ «IΒΡΑ»
Ο Ζλάταν Ιμπρχίμοβιτς βοήθησε επίσης τον Λεάο να εξελιχθεί στο Σαν Σίρο. «Δεν έλεγε τίποτα όταν έπαιζα καλά, αλλά όταν δεν το έκανα, ερχόταν κοντά μου και μου έλεγε: «Ράφα…» Μου άσκησε θετική πίεση. Οι συμβουλές του «Ibra» με βοήθησαν, τώρα θα με βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην επιστροφή του. Είναι ένα σημαντικό άτομο για εμάς και είναι θεμελιώδες να τον έχουμε κοντά μας».

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ EUROPA LEAGUE»
Η Μίλαν βρίσκεται εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ στη Serie A και βρίσκεται πλέον στο Europa League από το Champions League που ξεκίνησε. Ποιοι είναι λοιπόν οι στόχοι της ομάδας στο δεύτερο μέρος της καμπάνιας; «Η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη, αλλά για να κερδίσουμε το Scudetto, δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς, ειδικά όταν παίζουμε καλά. Για να κερδίσεις το Scudetto, πρέπει να κερδίζεις όταν παίζεις καλά και να μην χάνεις από αυτούς που δεν μπορείς να κερδίσεις. Ωστόσο, αυτή τη σεζόν, η ομάδα είναι καλύτερη από την περσινή σεζόν. Οι τελευταίες νίκες ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση μας και τώρα θέλουμε να δουλέψουμε για να κερδίσουμε κάτι σημαντικό. Θέλουμε να κερδίσουμε το Γιουρόπα Λιγκ. Το κέρδισε ο Ίμπρα και θα μας μεταφέρει την εμπειρία της κατάκτησης του. Η Μίλαν δεν το έχει κερδίσει ποτέ και μαζί με τους συμπαίκτες μου νιώθουμε την ευθύνη να μας θυμούνται γι’ αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα