Ρεάλ Μαδρίτης, μια “περίεργη βασίλισσα” στο δρόμο για το 15ο!

Το πρωτάθλημα το έχει “καθαρίσει” περπατώντας, το Κύπελλο οκ, μπορεί να θεωρηθεί μια κάποια αποτυχία, ενώ στο Champions League έχει φτάσει πάλι μια ανάσα από το τέλος του δρόμου και κανείς δεν μπορεί παρά να την υπολογίζει σφόδρα για την κατάκτηση και αυτής της κορυφής, ειδικά από τη στιγμή που έχει αφήσει έξω την Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν είναι δεδομένο ότι θα περάσει τη Μπάγερν Μονάχου, γι’αυτό και αυτές οι γραμμές γράφονται πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Θεωρώ ότι και φέτος είναι ήδη πετυχημένη.

Η φανέλα της παραμένει τόσο βαριά, η πιο βαριά του κόσμου, κάτι που της προσδίδει έξτρα δυναμική σε κάθε παιχνίδι. Ή μάλλον καλύτερα αφαιρεί δυναμική από τον αντίπαλο που πάντα μπαίνει στο γήπεδο με ένα φόβο παραπάνω.

Το θέμα όμως με τη φετινή Ρεάλ Μαδρίτης είναι ότι εξακολουθεί να παίρνει μεγάλα αποτελέσματα ακόμα και σε παινχίδια που δεν κυριαρχεί εν αντιθέσει με παλαιότερες εκδοχές της “βασίλισσας” που στο γήπεδο έμπαινε πάντοτε για να παίξει το δικό της παιχνίδι. Όσοι είδατε το ματς με την Ρεάλ Σοσιεδάδ το αντιλαμβάνεστε αυτό. Η αντίπαλός της εκανε δέκα φάσεις για γκολ αλλά στον φωτεινό πίνακα έγραψε “μηδέν”. Η Ρεάλ έκανε δύο και έγραψε “ένα”. Να περάσει ο επόμενος.

Αναφέρω το παράδειγμα της Σοσιεδάδ γιατί σε αυτό το ματς την περιμένεις κυριαρχική. Δεν αναφέρω καν το παράδειγμα της Σίτι, η οποία είχε 60% κατοχή μπάλας, έμοιαζε να είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, αλλά τη λύγισε η… λευκή φανέλα απέναντί της. Ακόμα μεγαλύτερο παράδειγμα το ματς με τη Λειψία και μάλιστα στο Μπερναμπέου. Ένα σφυροκόπημα των Γερμανών χωρίς αντίκρισμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπερνάντο Σίλβα τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια περίεργη ομάδα. Σου δίνει την αίσθηση λέει ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και ξαφνικά με δύο αντεπιθέσεις σου κάνει δύο γκολ. Ο Κάρλο Αντσελότι το έχει πάει το πράγμα σε άλλο επίπεδο. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα “χαμαιλέοντα” που είναι αποτελεσματική τόσο όταν έχει τη μπάλα στα πόδια όσο κι όταν δεν την έχει. Μπορεί να αλλάξει το τσιπάκι ανάλογα με τον αντίπαλο. Κι αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο.

Αν επιτεθείς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης με πολλούς παίκτες, τότε ελλοχεύει τεράστιος κίνδυνος με τις εκπληκτικές τους μεταβάσεις. Αν δεν επιτεθείς με πολλούς παίκτες, τότε δεν μπορείς να την απειλήσεις με τίποτα και νιώθεις αναποτελεσματικός και μη δημιουργικός. Ποιος μπορεί να βάλει τα χρήματά του στο ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα κερδίσει φέτος το 15o;

Keywords
Τυχαία Θέματα