Ρίσεν-ΑΕΚ 83-79: Γλυκιά ήττα για την Ένωση (highlights)

Η ΑΕΚ ταξίδεψε χωρίς άγχος στη Γερμανία, έχοντας κλειδώσει την πρωτιά, με μόνο κίνητρο τη διατήρηση του απόλυτου. Δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε με 83-79 από τη Ρίσεν και ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων του Basketball Champions League. Πλέον στρέφει το ενδιαφέρον στη νέα φάση ομίλων στους 16, όπου θα αντιμετωπίσει την Μούρθια και τους νικητές των play-in από τα ζευγάρια

Λε Μαν-Προμηθέας και Χάποελ Χολόν-Οστάνδη.

Φοβερή εμφάνιση από ΜακΡέι και Κουζμίνσκας με 20 και 16 πόντους αντίστοιχα, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη συμπαράσταση. Για τους Γερμανούς, ο Γκρέιβς πέτυχε 24 πόντους με 8 ασίστ, ενώ ο Μπούι έβαλε 16 πόντους και πλήγωσε την ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο.

Το ματς

Η Ένωση ξεκίνησε νωθρά την αναμέτρηση και βρέθηκε γρήγορα πίσω με επτά (13-6). Σταδιακά όμως επανέκαμψε και με κάρφωμα του ΜακΡέι τελείωσε την πρώτη περίδο πίσω με τρεις (21-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ θα περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Κουζμίνσκας (22-23). Θα διατηρήσει ένα ελάχιστο προβάδισμα, με την Ρίσεν να φροντίζει να μένει κοντά στο σκορ. Το ημίχρονο θα τελειώσει 35-38.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ θα φτάσει το προβάδισμά της στη μέγιστη τιμή του (39-45), πάλι με τρίποντο του Κουζμίνσκας. Εκεί θα ακολουθήσει ένα σερί 8-0 από τους Γερμανούς για να περάσουν μπροστά στο σκορ (47-45). Ο Μπούι αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς πέτυχε 9 σερί πόντους και κράτησε την Ρίσεν μπροστά στο σκορ στο τέλος της περιόδου (57-56).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ρίσεν πήρε διαφορά 6 πόντων (62-56), με την ΑΕΚ να χρειάζεται 3,5 λεπτά για να βάλει το πρώτο της καλάθι εντός παιδιάς. Οι ΜακΡέι και Κουζμίνσκας κράτησαν κοντά στο σκορ την Ένωση αλλά δεν είχαν άλλον για συμπαράσταση. Ο Μέλσον θα πετύχει τρίποντο για το 79-73 και ουσιαστικά θα κλειδώσει τη νίκη για τους γηπεδούχους. Στη ρουλέτα των βολών που ακολούθησε, οι Γερμανοί ήταν ψύχραιμοι και τελικά πήρε τη νίκη με σκορ 83-79.

Για τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα