Ρούλα Πισπιρίγκου: Το σχέδιο Κούγια με τις αναβολές για να ακυρώσει τη δίωξη για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών

Τρίτη κατά σειρά αναβολή πέτυχε ο Αλέξης Κούγιας για την Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της Ίριδας και Μαλένας και η νέα ημερομηνία που ορίστηκε από την 35η Τακτική Ανακρίτρια είναι η 21η Δεκεμβρίου.

Ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα ακυρότητας της προδικασίας και ζήτησε την κλήση νέων μαρτύρων ιατροδικαστών. Είχε υποβάλλει από την προηγούμενη σχετικό αίτημα, ζητώντας οι προτεινόμενοι μάρτυρες να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση

με τους ιατροδικαστές Νίκο Κακρακούκη και Νίκο Καλογρηά, που με εντολή της Εισαγγελίας επανέλεγξαν τα δεδομένα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Τι θέλει ή επιδιώκει όμως η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου να πετύχει με τις συνεχείς αναβολές με την απολογία της; Όπως ισχυρίστηκε η δικαστική ρεπόρτερ του Mega Άννα Κανδύλη στο Live News:

“Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο υπερασπιστής της Αλέξης Κούγιας είναι να ακυρώσει την προδικασία, δηλαδή να ακυρώσει την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών.

Επειδή λοιπόν υπάρχει ένα πόρισμα, γνωμοδότηση λέει ο κ. Κούγιας γι αυτό και ζητάει την ακυρότητα του συγκεκριμένου, που αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε ασφυκτικό θάνατο, προσπαθεί να το ακυρώσει αυτό το πόρισμα. Γιατί εκεί βασίστηκε η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα”.

Οι ιατροδικαστές που ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας ως μάρτυρες

Ο Αλέξης Κούγιας έχει ζητήσει να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, Ιατροδικαστής.

Παράλληλα, ζήτησε να κληθούν σε συμπληρωματική κατάθεση οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλογρηάς και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, αλλά και να ληφθούν καταθέσεις από τους Χαρά Σπηλιοπούλου καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Γεώργιο Σταυρουλάκη καρδιολόγο.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα