Σαν σήμερα 8 Απριλίου: Η Αφροδίτη της Μήλου και η νίκη της ΝΔ

Το 1820 ανακαλύφθηκε και έγινε σύμβολο αιώνιας ομορφιάς. Επτά δεκαετίες αργότερα, το 1990, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε οριακά τις ελληνικές εκλογές.

Η Αφροδίτη της Μήλου

Στις 8 Απριλίου του 1820, ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς έγραψε ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της τέχνης και της αρχαιολογίας. Ενώ σκάβοντας στο κτήμα του στην πανέμορφη Μήλο, ανακάλυψε ένα

γυναικείο άγαλμα, το οποίο αργότερα θα αναγνωριζόταν ως ένα από τα πιο διάσημα έργα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής: την Αφροδίτη της Μήλου.

Αυτό το εξαιρετικό έργο τέχνης, γνωστό επίσης ως η Βένους της Μήλου, είναι σήμερα ένα από τα κορυφαία εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου. Η μεταφορά του αγάλματος στη Γαλλία έγινε υπό συνθήκες που περιβάλλονται από ιστορικές αντιφάσεις, καθώς οι Γάλλοι φέρεται να χρησιμοποίησαν την απειλή των όπλων για να αποκτήσουν το άγαλμα.

Στις 8 Απριλίου του 1990, η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αναδείχθηκε νικήτρια στις βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας, εξασφαλίζοντας το 46,89% των ψήφων. Αυτό το ποσοστό ήταν αρκετό για να της δώσει μια οριακή αυτοδυναμία στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει το 38,61% των ψήφων.

Η Αφροδίτη της Μήλου παραμένει ένα σύμβολο της αιώνιας ομορφιάς και της πολυτάραχης ιστορίας των αρχαιοτήτων.

Οριακή νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Η εκλογική αυτή νίκη οδήγησε στη σχηματισμό κυβέρνησης από τον Μητσοτάκη, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία κατά μία περίοδο οικονομικών και πολιτικών προκλήσεων για τη χώρα. Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώθηκε στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.

Γράψε έναν πρόλογο πως σαν σήμερα στις 8 Απριλίου του 1820 ανακαλύφθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου και το 1990 η Νέα Δημοκρατία κέρδισε οριακά τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα