Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που έκανε delivery ναρκωτικών ακόμα και με το περιπολικό – Και ο “πελάτης” Ειδικός Φρουρός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και ο Ειδικός Φρουρός που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο επίορκος αστυνομικός, για τουλάχιστον 6 μήνες, διακινούσε ποσότητες χασίς, ακόμα και… εν ώρα υπηρεσίας. Ανάμεσα στους “πελάτες” του ήταν ο Ειδικός

Φρουρός που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα των Νοτίων Προαστίων. Χρησιμοποιούσε social media για να κλείνει “αθόρυβα” και χωρίς ίχνη τις αγοραπωλησίες, ενώ είχε δημιουργήσει “κωδικό” λεξιλόγιο.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο ειδικός φρουρός που συνελήφθησαν, υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου. Ο 33χρονος βασικός κατηγορούμενος, μέχρι το 2019 υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ, από την οποία έφυγε λόγω προβληματικής συμπεριφοράς και αδράνειας. Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, κατηγορούμενοι για ναρκωτικά και παράβαση καθήκοντος. Στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου 2,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ζυγαριές ακριβείας.

Ο αστυνομικός εμφανίζεται σε βίντεο κλιπ πασίγνωστου τράπερ, ενώ η σύντροφός του φαίνεται πως είναι και αυτή στο κύκλωμα διακίνησης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε συνέχεια του από 09-04-2023 Δελτίου Τύπου σχετικά με τη σύλληψη Αστυφύλακα και Ειδικού Φρουρού για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα