Σέλτικς: Η γοητεία της ωριμότητας

Ομολογώ ότι την ολική επαναφορά των Σέλτικς την περίμενα λίγο αργότερα και συγκεκριμένα την επόμενη σεζόν όπου και μου ήρθαν στο μυαλό επικές μονομαχίες με πρωταγωνιστές τους Γιάννη και Τέιτουμ. Εάν ο “Κας” ήταν διαθέσιμος είναι πολύ πιθανό το σενάριο αυτό να ήταν και αληθινό αλλά με τα “αν” η ιστορία δεν γράφεται οπότε η μεγάλη επιστροφή της Βοστόνης είναι πλέον γεγονός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στο πρόσωπο του Τζέισον Τέιτουμ ο Γιάννης θα πρέπει να βλέπει τον μεγάλο του αντίπαλο στην Ανατολή και έναν παίκτη που με την σοβαρότητα – ωριμότητα που έχει δείξει σε συνδυασμό με

τα αθλητικά του προσόντα έχει δημιουργήσει και σίγουρα θα μεγεθύνει σε βάθος χρόνου ένα τεράστιο ειδικό βάρος και μια ηγετική οντότητα που δύσκολα θα μπορεί κάποιος να της επιβάλλει τις δικές του αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Βεβαίως όλα αυτά απαιτούν πολλές και σημαντικές προϋποθέσεις, κατάλληλη πλαισίωση σαφώς ακόμα πιο στοχευμένα και σαφώς το να μείνει ο Τέιτουμ μακριά από τραυματισμούς κάτι που σίγουρα του ευχόμαστε αλλά κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Οι κινήσεις των Σέλτικς ήταν με συγκεκριμένο πλάνο, αρχικά η αποχώρηση του Ντάνι Έιτζ ενός ανθρώπου που είχε γράψει την δική του ιστορία στην Βοστόνη με τις κινήσεις και τις επιλογές του, η ανάθεση καθηκόντων “αφεντικού” στον Μπραντ Στίβενς και η ανάληψη της τεχνική ηγεσίας από ένα ακόμα…παιδί του Πόποβιτς, τον Ίμε Ουντόκα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλα αυτά μαζί με την σκληρή δουλειά και την πίστη στο πλάνο έφεραν αποτέλεσμα και όπως σας είπα παραπάνω ίσως και νωρίτερα από ότι περιμέναμε βέβαια ο αντίλογος που πάντα υπάρχει θα πει ότι για έναν τεράστιο οργανισμό όπως είναι οι Σέλτικς το να έχεις να πάρεις πρωτάθλημα από το 2008 είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο διάστημα.

Το σίγουρο είναι ότι οι Κέλτες έχουν κάνει πολλά και σωστά βήματα, διαθέτουν έναν ικανό ηγέτη που μπορεί να σηκώσει το βάρος της συγκεκριμένης φανέλας και έχουν εντοπίσει το πλάνο αλλά και το μονοπάτι της επιστροφής στις επιτυχίες, κάτι που αναζητούν εδώ και πολλά χρόνια.

Το που θα φτάσουν φέτος και το πότε τελικά θα επιστρέψουν στην κορυφή είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, αλλά αυτό που είναι εξόφθαλμα εμφανές είναι ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Αγκάθια…πολλά ένα και ίσως το μεγαλύτερο (Μπακς) το έβγαλαν από το πέλμα τους ακολουθεί αυτό του Μαϊάμι με την μάχη να είναι εν εξελίξει και αν και αυτό το εμπόδιο φύγει από την μέση τότε ακολουθεί μια…παρέα έμπειρων “πολεμιστών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σέλτικς,seltiks