Σενεγάλη: Με Ντιά για την υπεράσπιση του τίτλου της στην Ακτή Ελεφαντοστού

Η κάτοχος του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, Σενεγάλη θα στοιχηματίσει στη φυσική κατάσταση του επιθετικού Μπουλαγέ Ντιά, αφού τον συμπεριέλαβε στην ομάδα των 27 παικτών για τους τελικούς της διοργάνωσης τον επόμενο μήνα στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά ο προπονητής Αλιού Σισέ είναι βέβαιος ότι θα είναι έτοιμος στην ώρα του.

Ο Σισέ, ο οποίος οδήγησε τη Σενεγάλη στον τίτλο στο Καμερούν πριν από δύο χρόνια, επέλεξε τρεις παίκτες που αποτελούν ερωτηματικά για την προετοιμασία τους, αλλά ο Ντιά ήταν η μεγαλύτερη

έκπληξη όταν αποκαλύφθηκε σήμερα (29/12) η ομάδα.

Ο 27χρονος επιθετικός έμοιαζε εκτός τουρνουά αφού αναγκάστηκε να αποχωρήσει με τραυματισμό στον μηρό στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου της σύγκρουσης της Serie A μεταξύ της Σαλερνιτάνα και της Μίλαν πριν από μια εβδομάδα, αλλά ο Σισέ ήταν σίγουρος ότι θα ήταν έτοιμος, σε αντίθεση με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου:

«Αν είναι εκεί, είναι επειδή είναι έτοιμος. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι διαθέσιμος πριν από τον πρώτο μας αγώνα με την Γκάμπια», είπε ο προπονητής σήμερα (29/12) σε συνέντευξη Τύπου.

Ο αμυντικός Γιουσούφ Σαμπαλί κλήθηκε επίσης στην αποστολή, καθώς επέστρεψε στις προπονήσεις στη Μπέτις αν και δεν έχει αγωνιστεί από τον Αύγουστο, ενώ ο μέσος Ναμπάλις Μεντί θα κατευθυνθεί επίσης στην Ακτή Ελεφαντοστού παρά το γεγονός ότι έμεινε εκτός δράσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Σενεγάλη ξεκινά την υπεράσπιση του τίτλου της κόντρα στην Γκάμπια στις 15 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα παίξει δύο ακόμη αγώνες του 3ου ομίλου με το Καμερούν και τη Γουινέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα