Σερβία: Ο Γκούντουριτς πιστεύει πως θα συνεργαστεί με τον Πέσιτς

Ο Σέρβος παίκτης τόνισε πως θα καταφέρει να συνεργαστεί καλά με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας του, Σβέτισλαβ Πέσιτς και συμπλήρωσε πως τα συστήματά του είναι παρόμοια με αυτά του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γκούντουριτς στο “mozzartsport”.

Για την περσινή σεζόν στη Φενέρμπαχτσε: «Ο Τζόρτζεβιτς μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση, το περίμενα. Τον ξέρω, ξέρω τα συστήματα και δεν υπήρχαν προβλήματα εκεί, εκτός από το ότι τελείωσα τη σεζόν νωρίτερα με έναν τραυματισμό που με ανάγκασε να πάω στο Μόναχο για θεραπεία. Γι’ αυτό δεν μπόρεσα

να τρέξω για δύο μήνες, κάτι που αργότερα αντανακλούσε στην αρχή της σεζόν, στην οποία μπήκα πιο αργά. Αργότερα, έπρεπε να προλάβω την ομάδα, έχασα εκείνο το πρώτο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα και θα έπρεπε να είχα λείψει για τουλάχιστον άλλα δύο ή τρία παιχνίδια. Όσο περνούσε ο καιρός, βελτίωνα τη φόρμα και την αυτοπεποίθησή μου. Είχα την μπάλα, είχα έναν ρόλο, παρά τα πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο».

Για την παρουσία της Σερβία στο Eurobasket: «Έχω μια καλή εικόνα για το τι έχουν να προσφέρουν οι τρεις τους ως προπονητές. Τα συστήματα του Πέσιτς και του Τζόρτζεβιτς είναι αρκετά παρόμοια, βασίζονται στις γιουγκοσλαβικές αρχές παιχνιδιού, όπου οι ρόλοι είναι γνωστοί, οι κανόνες γίνονται σεβαστοί και η πειθαρχία είναι πάνω από όλα. Με τον Κοκοσκόφ ήταν λίγο διαφορετικά, όπως όλοι ξέρουμε. Προσωπικά μου άρεσε και αυτό, αν και μόνο στο σύλλογο καταφέραμε να συνεργαστούμε. Δεν ξέρω πώς ήταν όλα στην εθνική ομάδα, αλλά ξέρω ότι σίγουρα θα ταίριαζα εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Γενικά, βλέπω τον εαυτό μου ως έναν παίκτη που είναι προσαρμοστικός, που μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις αποστολές και δεν είμαι απαιτητικός, δεν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο. Ό,τι κάνω το δουλεύω για την ομάδα και είναι εύκολο να δουλέψω μαζί μου. Προσπαθώ να κάνω ό,τι πρέπει να κάνω. Έπαιξα με τον Τζόρτζεβιτς και τον Κοκοσόφ, πιστεύω ότι μπορώ να παίξω και με τον Πέσιτς, για να δείξω ότι αξίζω τον κόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα