Προκρίθηκε η Ουκρανία, 700 γκολ ο Κριστιάνο (video)

Ουκρανία και Πορτογαλία επικράτησαν της Λιθουανίας (3-0 ) και του Λουξεμβούργου (3-0) αντίστοιχα, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι την προσεχή Δευτέρα.

Σφράγισε την πρόκριση, ψάχνει την πρωτιά
Σφράγισε την πρόκριση στην τελική φάση του Euro δίνοντας συνέχεια στο αήττητο της η Ουκρανία με το εντός έδρας 2-0 απέναντι στην ουραγό του δεύτερου ομίλου Λιθουανία.
Η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο είχε τον πρώτο λόγο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και βρήκε εκ νέου στο πρόσωπο του Μαλινόφσκι εκείνον που άνοιξε
το σκορ και σφράγισε ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς, στο 29ο και 58ο λεπτό.
Η Ουκρανία μάλιστα θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο μέρος, αλλά οι προσπάθειες του Στεπανένκο και του Γιαρμολένκο σταμάτησαν στο δοκάρι.

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Πιατόφ – Μπόλμπατ, Κριβτσόφ, Ματβιγένκο, Σόμπολ – Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Ζιντσένκο, Μαλινόφσκι, Μάρλος – Τζούνιορ Μοράες (4-5-1)

Λιθουανία (Βάλντας Ουρμπόνας): Τσερνιάουσκας – Μικολιούνας, Κλιμαβίτσιους, Γκιρνταβάινις, Αντριουσκεβίτσιους – Βορομπιόβας, Βερμπίτσκας – Γκολουμπίτσκας, Ζούλπα, Νοβίκοβας – Λαουκζέμις (4-2-3-1)

Έφτασε τα 700 γκολ ο Ρονάλντο
Η Πορτογαλία στο «Ζοσέ Αρβαλάδ» της Λισσαβόνας βρήκε γρήγορα το επιδιωκόμενο σε τέτοια ματς, το γρήγορο γκολ δηλαδή με το Μπερνάρντο Σίλβα στο 16ο λεπτό. Ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν «κατεδάφισε» την ψυχολογία των φιλοξενούμενων που έβγαλαν καλή αντίδραση, διατήρησαν την ισορροπία κι άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για το δεύτερο μέρος.
Το Λουξεμβούργο έχει κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, όμως αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστεί την ποιότητα των πρωταθλητών Ευρώπης.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το 2-0 στο 65ο λεπτό φτάνοντας τα 700 γκολ στην καριέρα του με εθνική και συλλόγους, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Φέρεντς Πούσκας. Μόνο ο Γκερντ Μίλερ (721), ο Ρομάριο (743) και ο Πελέ (757) έχουν σημειώσει περισσότερα.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκέδες στο 89ο λεπτό ενώ τη Δευτέρα ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με την πρωτοπόρο του ομίλου Ουκρανία.
Η νίκη της Σερβίας πάντως η οποία υπολείπεται 4 βαθμών της Πορτογαλίας δεν επέτρεψε στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος να σφραγίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση, της διοργάνωσης.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο – Ν.Σεμέδο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερέρο – Μουτίνιο, Ντανίλο, Φερνάντες – Μπ. Σίλβα, Φέλιξ, Ρονάλντο (4-3-3)

Λουξεμβούργο (Λουκ Χολτζ): Μόρις – Μπονέρ, Γκέρσον, Σανό, Κάρλσον, Γιανς – Τιλ Ο., Μάρτινς, Τιλ Β. – Ροντρίγκες, Τουρπέλ (5-3-2)
Keywords
Τυχαία Θέματα