Σφυροκοπούν την Οδησσό οι Ρώσοι – Επίθεση με έξι πυραύλους

Έξι πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό σήμερα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της νότιας Ουκρανίας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.=

Σύμφωνα με τη Νατάλια Χούμενιουκ, έξι πύραυλοι έπληξαν ένα εργοστάσιο επίπλων σε κατοικημένη περιοχή, ενώ άλλοι δύο έπεσαν σε έναν ήδη κατεστραμμένο διάδρομο προσγείωσης αεροπλάνων. Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες για θύματα είναι στο στάδιο της επιβεβαίωσης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών της Οδησσού Σέρχι Μπράτσουκ είπε ότι έπληξαν την περιοχή τέσσερις πύραυλοι, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

Το πρακτορείο

Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν χωριά στη βόρεια Ουκρανία

Ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφος έπληξαν δύο περιοχές κοντά στα ρωσικά σύνορα, στην περιοχή Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ντμίτρο Ζιβίτσκιι.

Ένα συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από τα πλήγματα στις κοινότητες Μιροπίλσκε και Χότιν, έγραψε ο Ζιβίτσκιι σε μια ανάρτησή του στο Telegram.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ακόμη ρωσικό πολεμικό πλοίο

Η Ουκρανία υποστήριξε σήμερα ότι κατέστρεψε ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο, κοντά στο Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, που έγινε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης έναντι της ρωσικής εισβολής.

Ένα μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 “έπληξε ένα αποβατικό πλοίο κλάσης 11770 Serna, όπως και δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος τύπου Tor”, ανέφερε στο Facebook το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.

“Η παραδοσιακή παρέλαση του ρωσικού στόλου της 9ης Μαΐου φέτος θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Φιδονήσι, στον βυθό της θάλασσας”, ανέφερε σε ειρωνικό τόνο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Μόσχα δεν έχει, από πλευρά της, επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός, διακρίνεται ένα πολεμικό πλοίο κοντά σε μια αποβάθρα να έχει πληγεί από μια έκρηξη, κατόπιν να τυλίγεται στις φλόγες και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να υψώνεται.

Όλοι οι άμαχοι απομακρύνθηκαν από το Αζοφστάλ

Όλες οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το πολιορκημένο εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.

“Αυτό το μέρος της ανθρωπιστικής επιχείρησης στη Μαριούπολη τελείωσε”, έγραψε η Ιρίνα Βερεσούκ στο Telegram.

Η Ουκρανία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι σήμερα θα εφάρμοζε ένα σχέδιο εκκένωσης του Αζοφστάλ και άλλων περιοχών της Μαριούπολης.

Νωρίτερα, οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ ανέφεραν ότι απομακρύνθηκαν 50 άμαχοι από το Αζοφστάλ. Μέχρι τις 19.00 (ώρα Ελλάδας) το πρακτορείο Reuters δεν είχε δει κάποια απόδειξη της άφιξής τους σε ένα κοντινό κέντρο υποδοχής που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα