Σίκμα: Μια ευέλικτη δύναμη στο γήπεδο…

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Λουκ Σίκμα. Ο 34χρονος φόργουορντ, ο οποίος έμεινε πρόσφατα ελεύθερος μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Άλμπα, αποτελεί πλέον στόχο του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της θέσης του πάουερ φόργουορντ. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει αρχικά και μένουν τα τυπικά προκειμένου να επισημοποιηθεί αυτός ο… γάμος.

Το μπασκετικό ταξίδι του Λουκ Σίκμα

ξεκίνησε από το λύκειο Bellevue στην Ουάσινγκτον, όπου τελειοποίησε τις ικανότητές του πριν συνεχίσει στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ. Παρά το γεγονός ότι δεν προσέλκυσε μεγάλη προσοχή από τους… στρατολόγους, ο Σίκμα είχε σημαντική επίδραση κατά τη διάρκεια της κολεγιακής του καριέρας, και τελικά έγινε ο κορυφαίος ριμπάουντερ όλων των εποχών για τους Portland Pilots.

Αφού δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο του για το ΝΒΑ, ο Σίκμα μετακόμισε στην Ευρώπη και υπέγραψε με διάφορες ομάδες. Στην Ισπανία γνώρισε τεράστια επιτυχία, κατακτώντας το πρωτάθλημα με τη Βαλένθια το 2017.

Ωστόσο, ήταν στη Γερμανία όπου ο Σίκμα άνθισε πραγματικά. Παίζοντας για την Άλμπα Βερολίνου, απέκτησε τη φήμη μιας πολύπλευρης δύναμης στο παρκέ. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Γερμανίας, εδραιώνοντας την ιδιότητά του ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις τον οδήγησαν επίσης στο να στεφθεί MVP του πρωταθλήματος.

Τώρα, με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του Λουκ Σίκμα και του Ολυμπιακού, ο ελληνικός σύλλογος ελπίζει να εξασφαλίσει την υπογραφή του. Η πιθανή συμφωνία φημολογείται ότι θα είναι 1+1 συμβόλαιο αξίας 800.000 δολαρίων ετησίως. Αν η συμφωνία προχωρήσει, θα φέρει στους νταμπλούχους Ελλάδας την πλούσια εμπειρία του, την ευελιξία του και τις ισχυρές ικανότητες στα ριμπάουντ, ενισχύοντας περαιτέρω το ρόστερ τους.

Ως γιος του Hall-of-Famer του NBA, Τζαν Σίκμα, έχει αναμφίβολα κληρονομήσει ένα μπασκετικό γενεαλογικό δέντρο που έχει βοηθήσει στη διαμόρφωση της επιτυχημένης καριέρας του μέχρι στιγμής….

Ο δικός του δρόμος…

Η σύγκριση με τον πατέρα του ήταν αναμενόμενη από την αρχή της καριέρας του, ωστόσο ο ίδιος είχε δηλώσει πριν πολλά χρόνια όταν διεκδικούσε μία θέση στο ρόστερ των Σέλτικς, ότι θέλει να βαδίσει στοπ δικό του δρόμο. “Πάντα θα με συγκρίνουν με τον πατέρα μου, αλλά είμαι ο εαυτός μου. Θέλω να βαδίσω στο δικό μου δρόμο.

Ως προπονητής του στην Άλμπα Βερολίνου, ο Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες είχε πλέξει το εγκώμιο του Αμερικανού: “Ο Λουκ είναι ένας πολύπλευρος παίκτης που μπορεί να παίξει και πάουερ φόργουορντ και σέντερ. Είναι καλός σουτέρ από έξω, ενώ είναι επίσης δυνατός ριμπάουντερ και αμυντικός. Είναι ένας ηγέτης της ομάδας που είναι γνωστός για την αγωνιστικότητα και την ενέργειά του”.

Ο Ζόρντι Μπερτομέου μπορεί να μην ήταν προπονητής, αλλά ως CEO της Euroleague μπορούσε να διακρίνει το ταλέντο των παικτών. “Ο Λουκ είναι ένα ανερχόμενο αστέρι του παιχνιδιού και είναι σίγουρο ότι θα πετύχει σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια”, είχε τονίσει στο παρελθόν και ίσως οι προβλέψεις του πραγματοποιηθούν φέτος με τον Σίκμα να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα…

Keywords
Τυχαία Θέματα