Σλοβενία – Ελλάδα 91-98: Νίκησε τον Ντόντσιτς και άφησε υποσχέσεις!

Απέναντι στον Ντόντσιτς και την παρέα του, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, έδειξε τα δόντια της και έκανε καλό ξεκίνημα στο δρόμο προς την Ασία.

Τρομερό παιχνίδι από τον Παπανικολάου με 6/6 τρίποντα, πληθωρικός σε άμυνα και επίθεση ο Θ. Αντετοκούνμπο (14 π., 4 ριμπάουντ, 3 κοψίματα), άσος στο μανίκι του κόουτς ο Λούντζης με 15 πόντους, ενώ ο Γουόκαπ στο ντεμπούτο του έκρινε το ματς με κρίσιμους πόντους στο τέλος. Σημαντική και η συνεισφορά των Μήτογλου, Λαρεντζάκη.

Για τη Σλοβενία ο

Ντόντσιτς πέτυχε 21 πόντους παίζοντας σχεδόν τριάντα λεπτά, ακολούθησαν οι Μόργκαν (16), Τσάντσαρ, Πρέπελιτς (13 π.).

Στην πρώτη περίοδο οι Σλοβένοι ξεκίνησαν με φουριόζους τους Ντόντσιτς και Μόργκαν, με αποτέλεσμα να βρεθούν μπροστά με επτά πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Εθνική βελτιώθηκε στην άμυνα, όμως οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με έξι.

Στην τρίτη περίοδο, ο Παπανικολάου …πήρε το όπλο του από το τρίποντο, ο Θ. Αντετοκούνμπο έδωσε πολύτιμες λύσεις τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, ενώ ο Μήτογλου έπαιζε σα να μην είχε λείψει ποτέ, με αποτέλεσμα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να βρεθεί μπροστά με 73-71.

Έτσι οδηγηθήκαμε σε θρίλερ στην τελευταία περίοδο, όπου στο ρεσιτάλ των Παπανικολάου – Αντετοκούνμπο, προστέθηκε η συνέπεια του Λούντζη, αλλά και επτά σερί πόντοι από τον Γουόκαπ στο τέλος, για να σφραγίσουν τη νίκη.

Tα δεκάλεπτα: 29-22, 49-43, 71-73, 91-98.

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα