Σοκ και δέος στη Θεσσαλία από τη θεομηνία: 6 νεκροί, άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων

Σε μια τεράστια λίμνη έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος, μετά από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τη σημερινή ημέρα να ξημερώνει με αγωνία για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση στη Θεσσαλία, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως το βάρος θα δοθεί στην Καρδίτσα.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως θα ξεκινήσουν και σήμερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμών με κάθε μέσο, από αέρος (ελικόπτερα) και με κλιμάκια του στρατού με βαριά μηχανήματα.

Είπε επίσης πως 8 χωριά στην Καρδίτσα

χρειάζονται βοήθεια και θα επιχειρήσουν σήμερα τα σωστικά συνεργεία με βάρκες, Hummer, βαριά μηχανήματα και ελικόπτερα. “Κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα”, είπε συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός.

“Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή της στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες”, πρόσθεσε.

Για τη κατάσταση που βρίσκεται ο Πηνειός, ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι έχει καλύψει όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις αλλά από χθες το βράδυ βρίσκεται σε σταθεροποίηση.

Τέλος, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων.

“Είμαστε100 εγκλωβισμένοι χωρίς νερό και φαγητό”
Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στα χωριά της Καρδίτσας μετέφερε μια γυναία από τον Βλόχο Καρδίτσας σύμφωνα με την οποία πάνω από 100 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε λόφο. Η μαρτυρία στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για 150 ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι. “Μας έχουν ξεχάσει, χρειαζόμαστε βοήθεια”, είπε.

Λίγο νωρίτερα, άλλο ένα δραματικό μήνυμα εστάλη από κάτοικο, επίσης, εγκλωβισμένη στο λόφο. “Το βράδυ τα παιδιά μας θα κοιμηθούν σε σωσίβιες λέμβους” τα λόγια της γυναίκας στα οποία αποτυπώνεται το δράμα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Daniel. Όπως ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, ανάμεσά τους βρίσκονται παιδιά, ένα μωρό 2 μηνών και ηλικιωμένοι, εγκλωβισμένοι από τις 4:20 π.μ. σε λόφο, δίπλα από το χωριό της Καρδίτσας.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα