Σπαλέτι: Η συγκινητική αφιέρωση στον αδελφό του (vid)

Ο Μαρτσέλο Σπαλέτι, έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 66 ετών και ο τεχνικός των «παρτενοπέι», δεν παρέλειψε να αφιερώσει στη μνήμη του το πρωτάθλημα Ιταλίας που κατέκτησε χθες με τους «παρτενοπέι», χωρίς να κρύψει τη συγκίνησή του.

«Θέλω να το αφιερώσω στους παίκτες μου, που αξίζουν αυτή τη χαρά. Στη συνέχεια σε όλους τους οπαδούς. Νάπολη, αυτό είναι για σένα! Και φυσικά σε όσους δουλεύουν μέσα στον σύλλογο και που έκαναν τη δουλειά του. Στην Ματίλντε, την κόρη μου, όλη την οικογένειά μου που μου

έδωσε ώθηση. Στους φίλους μου και τον αδελφό μου, Μαρτσέλο», είπε συγκινημένος όταν ρωτήθηκε που αφιερώνει τον τίτλο.

#Napol3
Le lacrime di Mister #Spalletti mentre dedica lo #scudettoNapoli a sua figlia Matilde e alla sua famiglia pic.twitter.com/2BkuGtccJV

Emi Bell (@_EBelloni) May 4, 2023

Για τις στιγμές που ζει η πόλη, 33 χρόνια μετά την εποχή του Μαραντόνα, ο Σπαλέτι τόνισε:

«Το πρόβλημα γι’ αυτούς που είναι συνηθισμένοι στη σκληρή δουλειά όπως εγώ, είναι ότι δεν απολαμβάνουν πλήρως τις νίκες. Υπάρχει πάντα περισσότερη δουλειά για να γίνει, οπότε η χαρά είναι φευγαλέα.

Όμως, το να βλέπω τους φιλάθλους χαμογελαστούς και χαρούμενους είναι το καλύτερο συναίσθημα για μένα. To πρόβλημα ήταν να φτάσουμε μέχρι εδώ, γιατί είχαμε το βάρος των συναισθημάτων μίας ολόκληρης πόλης στην πλάτη μας. Πλέον υπάρχουν άνθρωποι που ίσως καταφέρουν να ξεπεράσουν δύσκολες στιγμές της ζωής τους γιατί θα θυμούνται αυτή τη στιγμή. Αυτοί αξίζουν κάθε χαρά.

Ίσως είμαι λίγο πιο χαλαρός τώρα, που καταφέραμε να τους δώσουμε αυτή τη χαρά. Αυτοί οι οπαδοί έχουν δει μεγάλους προπονητές να έρχονται και να φεύγουν. Έχουν δει τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και είναι δύσκολο να τους πεις ”ναι, πέρσι τερματίσαμε τρίτοι και παλεύαμε για το πρωτάθλημα. Όταν το καλοκαίρι έλεγα ότι έπρεπε να παλέψουμε για τον τίτλο, πολλοί θεωρούσαν ότι βιάστηκα, αλλά ήθελα να βγάλω το μάξιμουμ από αυτούς τους παίκτες».

Σε ηλικία 64 ετών και 58 ημερών, ο Σπαλέτι έγινε ο γηραιότερος προπονητής στην ιστορία που κερδίζει το πρωτάθλημα Ιταλίας, αλλά όπως τόνισε, η μακρά αναμονή για το «σκουντέτο» άξιζε τον κόπο:

«Δεν έπαυαν να μου υπενθυμίζουν ότι δεν είχα κερδίσει πρωτάθλημα στην Ιταλία. Αν ήταν γραφτό να περιμένω τόσο για να το ζήσω αυτό στη Νάπολι, τότε χαίρομαι που έγινε έτσι».

Back when Spalletti had hair, he had serious hair… and stylish shirts…. pic.twitter.com/os9VcSPCSG

— Gabriele Marcotti (@Marcotti) May 4, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα