Σπαρτιάτες τέλος: Ο Στίγκας έμεινε χωρίς κανέναν βουλευτή, τον κατηγορούν για πιόνι της κυβέρνησης

“Σπαρτιάτες” τέλος. Ο “πρόεδρος χωρίς βουλευτές” Βασίλης Στίγκας έμεινε τελείως μόνος, αφού λίγη ώρα αφού εμφανίστηκε μόνος του στο Κοινοβούλιο και μετά επιτέθηκε στον Κασιδιάρη και διέγραψε 3 βουλευτές, τελικά όλοι οι βουλευτές που μετέχουν στην ΚΟ του κόμματος στράφηκαν εναντίον του και τον κατήγγειλαν.

Οι 11 βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες, χαρακτηρίζουν τον Βασίλη Στίγκα ως “πιόνι της κυβέρνησης” και απαντώντας στα όσα είπε ο ίδιος στην ομιλία του στη Βουλή για greek

mafia- φωτογραφίζοντας τον Κασιδιάρη- τον κατηγορούν ότι ο ίδιος εφαρμόζει “τακτικές μαφιόζων”. Συγκεκριμένα οι βουλευτές αναφέρουν:

“Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι”.

Και προσθέτουν: “Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε”.

“Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.

Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη Βουλή και σε όλη την Ελλάδα”, λένε ακόμα οι “11”.

Σημειώνεται ότι την ανακοίνωση υπογράφουν και οι 11 βουλευτές, γεγονός που σημαίνει ότι ο Βασίλης Στίγκας έχει μείνει χωρίς κανέναν υποστηρικτή μέσα στο κόμμα.Στίγκας: Όλα γίνονται για την κρατική χρηματοδότηση

Νωρίτερα, και μετά τη διαγραφή των 3 βουλευτών, ο Βασίλης Στίγκας είχε υποστηρίξει ότι όλα γίνονται για την κρατική χρηματοδότηση που σύμφωνα με πληροφορίες είναι της τάξης του 1,5 εκ ευρώ.

“Το συνέδριο ήταν εκ του πονηρού. Ήθελαν να βάλουν χέρι στην κομματική χρηματοδότηση“, είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Στίγκας σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου όπου θα δώσει περισσότερα στοιχεία.

“Έγινε αφόρητη η κατάσταση. Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος. Δεν έλεγα ψέματα όταν έλεγα ότι δεν είμαι αχυράνθρωπος (σσ εννοεί του Κασιδιάρη). Είμαι οικογενειάρχης με αρχές και αξίες”, είπε, και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι όλοι οι βουλευτές καθοδηγούμενοι, ενδεχομένως να υπάρχουν και έντιμοι.

Παράλληλα, επισήμανε ότι διέγραψε τους βουλευτές που πρωτοστάτησαν και τόνισε ότι η ανακοίνωση στήριξης στον Κασιδιάρη ήταν για να κλείσει τους λογαριασμούς του. ” Με στήριξε και τον στήριξα, ήθελα να κλείσω λογαριασμούς”, είπε.

Αναφερόμενος, στους βουλευτές των Σπαρτιατών ισχυρίστηκε ότι κάποιοι είναι προβληματισμένοι. “Υπάρχουν βουλευτές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είναι προβληματισμένοι, είναι ναι μεν αλλά”.Πρόεδρος της Βουλής: Αυτό ήταν το κύκνειο άσμα της ΚΟ των Σπαρτιατών

Σημειώνεται ότι μετά την ομιλία Στίγκα στη Βουλή και ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τον “πρόεδρο” του κόμματος γραπτώς να αναφέρει τι συμβαίνει με την ομάδα του, αφού ο κ. Τασούλας έκρινε ότι τα όσα είπε εναντίον των βουλευτών του, συνιστούν το τέλος και τυπικά της κοινοβουλευτικής ομάδας.

“Εκτιμώ από αυτά που είπατε ότι η σημερινή σας ομιλία είναι το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σας όπως υφίσταται σήμερα και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις. Θα δω και τα πρακτικά αλλά θέλω να ξέρετε ότι λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως, ώστε να εκδοθεί και απαραίτητη ληξιαρχική πράξη”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Η ομιλία Στίγκα στη Βουλή

“Μπήκα στα “ρεκόρ Γκίνες”, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε”, υποστήριξε ο κ.Στίγκας, ενώ σημείωσε: “Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πως θα το κάνουν. Εδώ η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη ακόμη και σήμερα που μιλάμε, έχουμε εθνικά θέματα και είναι μπροστά μας χίλια δύο προβλήματα. Κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ, όμως, δεν φοβάμαι. Στέκομαι όρθιος. Σε όλη μου την ζωή έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν”.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα