Στέφανος Ευάγγελος Tζιβόπουλος: «Νιώθω γεμάτος από την καριέρα μου, δεν μου λείπει το Ολυμπιακό μετάλλιο»

Πρωταθλητής κόσμου, πρωταθλητής Ευρώπης, πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Βαλκανίων και Ελλάδος με τέσσερα διαδοχικά χρυσά μετάλλια καθώς και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης το 2013 στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, αθλητής της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες πολλές διακρίσεις τον κατατάσσουν στην παγκόσμια ελίτ των καταδύσεων.

Έχοντας ολοκληρώσει πια τις διακοπές του στην Ελλάδα και λίγο πριν επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου εδρεύει τα τελευταία εννέα χρόνια, ο προπονητής πλέον, Στέφανος
Ευάγγελος Τζιβόπουλος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα σχέδια και τις φιλοδοξίες του και αποκάλυψε ότι παρόλο που δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα του, δεν είναι κάτι που του λείπει!

«Θεωρώ πως στη ζωή μας κάποια πράγματα είναι δεδομένα, έτσι ώστε να μην έχουν συμβεί, νομίζω όμως ότι με τα μετάλλια που έχω κατακτήσει, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πολλά αμερικανικά, είμαι τόσο γεμάτος που αισθάνομαι ότι δεν μου λείπει κάτι σαν αθλητής και άνθρωπος. Και νιώθω τόσο ολοκληρωμένος που είμαι σίγουρος πως αυτό που μου λείπει θα το κατακτήσει κάποιο από τα" παιδιά" μου. Που τα προετοιμάζω πάρα πολύ καλά και με καλές συνθήκες και θα χαρώ περισσότερο αν ένα από τα παιδιά μου πάρει ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Εγώ έχω μεγαλώσει και έχω ανδρωθεί στο άθλημα των καταδύσεων με λίγο ανορθόδοξο τρόπο. Ημασταν “παιδιά” του προπονητή, δεν ήμασταν απλά αθλητές και έτσι έχω μάθει και τους δικούς μου μαθητές να τους νιώθω σαν παιδιά μου.»

Πλέον ο Στέφανος Ευάγγελος Τζιβόπουλος έχει το ρόλο του εκπαιδευτή και του προπονητή στη Νέα Υόρκη και το Τέξας, όπου διδάσκει στα μικρά παιδιά τις καταδύσεις και οι ομάδες του σαρώνουν τα αμερικανικά πρωταθλήματα.

«Κινούμαι μεταξύ δύο πόλεων, είμαι μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Σαν Αντόνιο στο Τέξας. Πηγαίνω από τη μία πόλη στην άλλη έστω κι αν είναι τρεις ώρες αεροπορικώς Έχω δύο ομάδες και είμαι τακτικά μεταξύ των δύο πόλεων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχω φέρει μια Ελληνίδα αθλήτρια την Μελίτη Ευθυμίου, που είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έχει πάρει πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έχει εξασφαλίσει ήδη πέντε υποτροφίες με τις επιδόσεις της, δυστυχώς όμως στην Ελλάδα δεν έγινε γνωστό τίποτα από όλα αυτά και Είναι λυπηρό γιατί στην Ελλάδα δεν ασχολούμαστε με τον συγκεκριμένο χώρο του αθλητισμού σε αντίθεση με άλλες χώρες. Θυμάμαι πως όταν κατακτούσα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά μετάλλια, η τηλεόραση έδειχνε φιλικά ποδοσφαιρικά παιχνίδια και πολύ λίγη αναφορά έκαναν για τις επιτυχίες μου αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δυστυχώς δεν συνέβη μόνο σε μένα αλλά σε όλους τους συναθλητές μου και άλλων αθλημάτων που δεν ανήκουν στα αθλήματα ευρείας αποδοχής. Ετσι είναι η πραγματικότητα στην χώρα μας δυστυχώς και με αυτήν θα ζήσουμε αρκεί να συνεχίσει ο ελληνικός αθλητισμός να ζει και να κερδίζει μεγάλες επιτυχίες όπως συμβαίνει ακόμα και τώρα στα χρόνια της κρίσης».

Ο Στέφανος Ευάγγελος Τζιβόπουλος έχει τιμηθεί σε πολλές διαφορετικές χώρες ενώ η Ιαπωνία τον επέλεξε ως τον επικεφαλής αθλητή που του promotion της για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων της χώρας το 2020.
Keywords
Τυχαία Θέματα