Στίβος: Ο Μο Φάρα ήταν θύμα κυκλώματος διακίνησης ανηλίκων

Ο Βρετανός ολυμπιονίκης τόνισε πως ταξίδεψε από το Τζιμπουτί στη Μεγάλη Βρετανία με πλαστά έγγραφα και πως αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά του. Το πραγματικό του όνομα είναι Χουσεΐν Αμπντί Καχίν και γεννήθηκε στη Σομαλία. Όταν έφτασε στην Αγγλία εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και δεν είχε καμία επικοινωνία με τους συγγενείς του, ενώ μέχρι τα δώδεκα δεν πήγε σχολείο. Τελικά, ο γυμναστής Άλαν Γουάτκινσον ήρθε σε επικοινωνία με τις κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες φρόντισαν να βρεθεί ανάδοχη οικογένεια, από τη σομαλική κοινότητα.

Ο Μο Φάρα δήλωσε στο BBC:

“Για χρόνια συνέχισα να διώχνω τις σκέψεις αυτές, αλλά μπορείς να το αποκλείσεις μόνο για ένα διάστημα. Συχνά κλεινόμουν στο μπάνιο και έκλαιγα. Το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω για να ξεφύγω από αυτήν την κατάσταση ήταν να βγω έξω και να τρέξω”.

Στη συνέχεια, δήλωσε για το πως ένιωσε όταν έφυγε από τη συγκεκριμένη οικογένεια: “Ένιωσα σαν να έφευγε μεγάλο βάρος από τους ώμους μου, αισθάνθηκα ότι ξαναέβρισκα τον εαυτό μου. Τότε ήταν που βγήκε ο Μο – ο πραγματικός Μο. Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι που περνούσαν ακριβώς το ίδιο πράγμα που πέρασα και εγώ. Απλώς δείχνει πόσο τυχερός ήμουν. Αυτό που πραγματικά με έσωσε, αυτό που με έκανε να διαφέρω, ήταν ότι μπορούσα να τρέξω”.

Keywords
Τυχαία Θέματα