"Σβηστός" ...Αστέρας ήταν ο Παναθηναϊκός! (video, photos)

Με αρκετό άγχος και νευρικότητα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο με γκολ του Άλτμαν στο 16ο λεπτό. Μέτρια εικόνα των Πράσινων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σημαντικοί οι τρεις βαθμοί στην ...ευρωπαϊκή κούρσα.

Ο Παναθηναϊκός
πήρε δίκαια το "τρίποντο", ωστόσο σε άλλο ένα παιχνίδι οι παίκτες του Δώνη έκαναν αρκετά λάθη στην άμυνα και δεν είχαν την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Με νευρικό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη "φωτιά" στα τελευταία λεπτά, οι Αρκάδες έψαξαν το γκολ, ωστόσο το τέλος βρήκε τους Πράσινους νικητές.

Τα πλάνα των προπονητών

Σε σχηματισμό 1-4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης, δίνοντας φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Όμρι Άλτμαν, ενώ ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης αγωνίστηκε με ειδική μάσκα (τραυματίστηκε ξανά και έγινε αναγκαστική αλλαγή).

Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία του Τριφυλλιού, στην άμυνα έπαιξαν οι Χατζηθεοδωρίδης (αριστερά), Μαυρομμάτης (στόπερ), Κολοβέτσιος (στόπερ), Γιόχανσον (δεξιά) και αμυντικά χαφ ήταν οι Κουρμπέλης και Κάτσε. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Χατζηγιοβάνης (αριστερά) και Μπουζούκης (δεξιά) και στην επίθεση οι Άλτμαν και Μακέντα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε σχηματισμό 1-3-4-3 για πρώτη φορά στη σεζόν. Ο Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα γκολποστ των Αρκάδων, στην άμυνα έπαιξαν οι Τριανταφυλλόπουλος, Κότσιρας, Ματρικάρντι και στις πτέρυγες οι Βλάχος (δεξιά) και Κυριακόπουλος (αριστερά). Στα χαφ έπαιξαν οι Μπέλοκ και Βαλιέντε, ενώ στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκαν οι Καλτσάς (δεξιά), Μανιάς (κορυφή) και Φερνάντεζ (αριστέρα)

Altman is back!

Με διάθεση για ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας μπήκε στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έδωσε μέτρα στον αντίπαλο και προσπάθησε να παίξει κυρίως στην κόντρα επίθεση. Οι Αρκάδες απείλησαν στο 5ο λεπτό με τον Φερνάντεζ, οι Πράσινοι απάντησαν με τον Κάτσε στο 10ο λεπτό, ενώ στο 12' το Τριφύλλι έχασε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία στο ματς. Ο Κάτσε έβγαλε τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο ...μασκοφόρος Κουρμπέλης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να προσπαθεί και στο 14ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Κουρμπέλης έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Άλτμαν, ο Ισραηλινός κατέβασε υπέροχα τη μπάλα, γύρισε το σώμα του και με σουτ έκανε το 1-0, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του. Βασικός μετά από 10 μήνες, σκόρερ μετά από 13 μήνες ο Άλτμαν, ο οποίος αφιέρωσε το τέρμα που πέτυχε στους φυσιοθεραπευτές του Παναθηναϊκού.

Στο 26ο λεπτό, οι Αρκάδες είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Φερνάντεζ βγήκε από την αριστερή πλευρά, όμως έκανε κακή πάσα στον αμαρκάριστο Μανιά και ο Αστέρας έχασε σπουδαία ευκαιρία!

Στο επόμενο λεπτό, ο Άλτμαν δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει για δεύτερη φορά τον Παπαδόπουλο, στο 30' οι Πελοποννήσιοι άγγιξαν το γκολ, όμως ο Καλτσάς δεν μπόρεσε με πλασέ να ισοφαρίσει, ενώ ο Γιόχανσον στο 44ο λεπτό απείλησε με δυνατό σουτ.

Άγχος και νευρικότητα

Οι Πράσινοι παρέμειναν αρκετά νευρικοί και στο δεύτερο μέρος, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η φιλοξενούμενη ομάδα.

Στο 48' ο Άλτμαν έκανε το σουτ και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα, στο 54ο λεπτό οι Αρκάδες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν μετά από φάση διαρκείας, ενώ στο 57ο λεπτό ο Μανιάς έχασε την ευκαιρία του αγώνα!

Ο Φερνάντεζ έβγαλε εξαιρετική πάσα στον κενό χώρο, όμως ο Έλληνας επιθετικός δεν μπόρεσε μόνος του απέναντι στον Διούδη να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Στο 63ο λεπτό ο Αστέρας απείλησε ξανά με μακρινό σουτ, στο 68ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία με σουτ του Χατζηγιοβάνη και οι Αρκάδες είχαν τη στιγμή τους με τον Αραβίδη στο 70ο λεπτό.

Ο Μακέντα ήταν ο πρωταγωνιστής σε δύο σημαντικές στιγμές στο 74' και το 77', ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Ιταλός φορ ήταν άστοχος, ενώ ο Αραβίδης στο 74' με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Διούδη σε δύσκολη επέμβαση.

Στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε κυρίως να κρατήσει το αποτέλεσμα, ο Δώνης "θωράκισε" ακόμα περισσότερο την άμυνα του με την χρησιμοποίηση του Πούγγουρα και στο φινάλε οι Πράσινοι πήραν μια αγχωτική, αλλά δίκαιη νίκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ1-0
Σκόρερ: 16' Άλτμαν
Κίτρινες κάρτες: 36' Μπουζούκης, 86' Κάτσε - 35' Φερνάντεζ, 59' Μπέλοκ
Κόκκινη κάρτα: -

Διαιτητής: Τάσης Γεώργιος ( Ηπείρου )
Βοηθοί: Κόλλιας Αθανάσιος ( Ηπείρου ), Κουρομπύλια Χρυσούλα ( Δυτ. Αττικής )
Τέταρτος Διαιτητής: Ζαμπάλας Σπυρίδων ( Ηπείρου )

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (71' Χρ. Δώνης), Κάτσε, Χατζηγιοβάνης(82' Πούγγουρας), Άλτμαν (60' Μουνιέ), Μπουζούκης, Μακέντα

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (74' Τσιλιανίδης), Τριανταφυλλόπουλος, Βλάχος, Ματρικάρντι, Μπελόκ, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Καλτσάς, Φερνάντεζ(82' Δουβίκας), Μανιάς (60' Αραβίδης)
Σε λίγο περισσότερα
Keywords
Τυχαία Θέματα