Συναγερμός στην αστυνομία για μαζική “εισαγωγή” ακροδεξιών μετά το φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκαν – 21 συλλήψεις ήδη

Η αεροπορική άφιξη ομάδας 21 ακροδεξιών από την Ιταλία, για την επέτειο δέκα ετών από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής, Καπελώνη και Φουντούλη, προκαλεί ανησυχία στην ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για την πρώτη θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα που είχε δοθεί σε αντίστοιχες οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων, που είναι σε ισχύ

μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, οι αρχές εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενη μαζική άφιξη ακροδεξιών στη χώρα, αλλά και για πιθανή συνάντηση τους με αντίπαλα “στρατόπεδα”, που επίσης είχαν εξαγγείλει συναθροίσεις στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Η σημερινή επέτειος, σε συνδυασμό με τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας, αλλά και τις καθημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, έχουν δημιουργήσει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ένα “εκρηκτικό” μείγμα, με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. να επικεντρώνεται στη αποφυγή… επικίνδυνων διασταυρώσεων.

21 συλλήψεις στο αεροδρόμιο
Αξιωματικοί της Αστυνομίας, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας με τις αρχές διαφορετικών χωρών, δεν έχουν αποκτήσει σαφή εικόνα για τις προθέσεις και τον αριθμό ακροδεξιών που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την Ελλάδα, αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς, είτε και οδικώς, τις επόμενες ώρες, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων. Για αυτό το λόγο τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πύλες εισόδου, θα είναι αυξημένα μέχρι και το πρωί της Πέμπτης.

Η πρώτη ανταπόκριση σε αίτημα των ελληνικών Αρχών, ήταν οι πληροφορίες ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα για συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη (01/11). Η ενημέρωση αφορούσε αεροπορικό ταξίδι 21 ακροδεξιών Ιταλών προς Ελλάδα. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το βράδυ της Τρίτης και τους οδήγησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

“Είναι η επέτειος της δολοφονίας δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής και η δεκαετής επέτειος έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό αφορμή για ανταλλαγή απειλών, εκδηλώσεων, αντιεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων και ακροδεξιών. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επαγρύπνηση προκειμένου να περάσει αυτή η ένταση χωρίς ευρύτερα προβλήματα, έχοντας λάβει τα μέτρα μας”, σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Αντ1.

Η έρευνα για τη 16χρονη
Το μεσημέρι της Τρίτης, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη Πατησίων, ενώ επιδόθηκε σε πετροπόλεμο, βάζοντας στο στόχαστρο αστυνομικούς. Τα νέα επεισόδια, που έρχονται μετά τις καθημερινές “μάχες” στην περιοχή των Εξαρχείων, είχαν ως αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης Βασιλικής και τις αναφορές ότι τα χτυπήματα της προκλήθηκαν από αστυνομικό γκλοπ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η ανήλικη, έφερε εκχυμώσεις και εκδορές στα άκρα και τον ώμο και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκλήθηκαν είτε από αμβλύ όργανο, είτε μετά από πτώση με το οπίσθιο μέρος πάνω σε επιφάνεια. Η ιατροδικαστής περιμένει τα αποτελέσματα αξονικής τομογραφίας στην οποία έχει υποβληθεί η 16χρονη.

“Οι αστυνομικοί δεν έχουν εμπλακεί στον τραυματισμό της”, τόνισε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, την ώρα που οι Αστυνομικές Αρχές, συνεχίζουν τις έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 16χρονη, κατέληξε αιμόφυρτη στο έδαφος με χτύπημα στο κεφάλι. “Διατάξαμε από την πρώτη στιγμή Ε.Δ.Ε οπότε οφείλουμε να περιμένουμε την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών- από όποιο υλικό, από όποιες μαρτυρίες υπάρχουν, από αυτά που είπε ο ιατροδικαστής, από οτιδήποτε προκύπτει ότι το συγκεκριμένο κορίτσι το οποίο βρισκόταν εκεί και εικάζεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια εναντίον της Αστυνομίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συναγερμός, “εισαγωγή”, Κροάτες, – 21,synagermos, “eisagogi”, kroates, – 21