Τα σκάνδαλα των Βρυξελλών

Δεν υπήρξαν λίγες οι περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν (κι όχι μόνο) κατά τις οποίες πολιτικοί (τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και σε διεθνές) βρέθηκαν άμεσα μπλεγμένοι στη δίνη σοβαρών -και κάθε είδους- σκανδάλων. Από τη συγκεκριμένη λίστα δε λείπουν οι εκπρόσωποι στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κι αν για τα «πεπραγμένα» των υποψηφίων Επιτρόπων αρκετά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως τα πράγματα είναι καλύτερα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου τα παραδείγματα προς αποφυγή δεν είναι λίγα.

Σεξουαλική

και εργασιακή κακομεταχείριση 

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Politico, ιδιαίτερο ζήτημα, με πολλά «θολά» σημεία, για όσους γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, αποτελεί το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς οι απόψεις επ’ αυτού διίστανται σε μεγάλο βαθμό. Για πολλούς είναι ένα σοβαρό συστημικό πρόβλημα για το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ για άλλους δεν είναι καν ένα υπαρκτό ζήτημα.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί, παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει κατά καιρούς αρκετές σχετικές καταγγελίες, κανένα στέλεχος ή υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχει οδηγηθεί ποτέ ενώπιον δικαστηρίου με τέτοιου είδους κατηγορίες.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα