Τα… τοτέμ οφείλουν να εμπνέουν, όχι απλά να στέκονται!

Σύμφωνα με την «Βικιπαίδεια» ως «τοτέμ» περιγράφεται κάθε φυσικό αντικείμενο, ζώο, ή φυτό, το οποίο πιστεύεται ότι έχει ιερές ιδιότητες κι έτσι θεωρείται ως προστάτης της φυλής, και, γενικότερα ως γενάρχης.

Έτσι κι ο Ολυμπιακός έχει από το 2014 το δικό του «τοτέμ». Τον Κώστα Φορτούνη. Έναν προικισμένο ποδοσφαιριστή, με άψογη τεχνική κατάρτιση, πλούσιο ταλέντο, καλό δεξί πόδι που εκτελεί σχεδόν με ακρίβεια τις στημένες μπάλες και καλό σουτ.

Τη σεζόν 2015-16 ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σκόραρε 18
γκολ σε 27 αγώνες και είχε και 12 ασίστ. Ήταν 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος και αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΠ ως ο MVP του πρωταθλήματος.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στα 6 γκολ και στις 6 ασίστ. Ενώ εφέτος έχει ήδη 7 γκολ και 5 ασίστ στο πρωτάθλημα. Αλλά…

Ο Κώστας αδικεί μόνος του τον εαυτό του και το πλούσιο ταλέντο του. Γιατί ενώ όλοι στον Ολυμπιακό τον έχουν πολύ ψηλά, ο ίδιος κρατά χαμηλά τις προσδοκίες σχετικά με την ποδοσφαιρική του εξέλιξη. Ίσως να επηρεάζεται και από τη γενικότερη πτώση της ομάδας του, αφού οι ερυθρόλευκοι δεν είναι μια σωστά δουλεμένη ομάδα, αντίθετα με την εφετινή ΑΕΚ.

Με εξαίρεση λοιπόν, την καλή του σεζόν (2015-16), ο Φορτούνης δεν έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό στα μεγάλα ματς (στα ντέρμπι και στην Ευρώπη) εκεί όπου ο ηγέτης πρέπει να βγαίνει μπροστά και να υποχρεώνει και τους άλλους 10 να τον ακολουθούν, ξεπερνώντας κι εκείνοι τον εαυτό τους.

Στα ματς με την ΑΕΚ ο Φορτούνης ήταν απλά κακός. Αλλά κανένας από τους προπονητές του (Γκαρθία και Κόντης) δεν το είδε για να τον κάνει αλλαγή, να τον προστατεύσει και να βοηθήσει με άλλο τρόπο την ομάδα.

Και χθες στο ΟΑΚΑ και την περασμένη Κυριακή στο Φάληρο. Κι όμως έμεινε στο γήπεδο από την αρχή ως το τέλος.

Όπως και ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος μετρά σε 4 αγώνες πρωταθλήματος μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ, όπως και στα δύο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ουδεμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή των 20 γκολ και 5 ασίστ της περιόδου 2011-12. Διάθεση μπορεί να έχει, όχι όμως ουσία.

Και οι δύο ήταν οι χειρότεροι του Ολυμπιακού σε δύο σερί ντέρμπι. Αλλά ο Χρήστος Κόντης τους αντιμετώπισε ως «τοτέμ».

Τους άφησε στον αγωνιστικό χώρο και έβγαλε τους Ζιλέ και Μάριν που τουλάχιστον ήταν εκεί! Και σίγουρα δεν ήταν χειρότεροι από τους δύο που ολοκλήρωσαν τον αγώνα.

Ο 9ος προπονητής που κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού τους τελευταίους 15 μήνες, λόγω της αιφνίδιας ασθένειας του Όσκαρ Γκαρθία.

Παρ΄ όλα αυτά και παρά την ατυχία με τον Σισέ στο ζέσταμα, ο Ολυμπιακός είχε ένα ορθολογικό στήσιμο, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης στις κρίσιμες φάσεις, κυρίως λόγω κούρασης, έκρινε την πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά.

Με τον Οφόε (αντί του Φορτούνη στο β΄ μέρος) και τον Πάρντο στη θέση του Μιραλάς (αντί του Μάριν που βγήκε) ο Ολυμπιακός θα ήταν πιο απειλητικός. Ή τουλάχιστον με μεγαλύτερη διάθεση να βγει μπροστά.

Και να μην ξεχάσω: Τον φορ τον θέλεις για τις δύο φάσεις που έτυχαν στον Τζούρτζεβιτς στις καθυστερήσεις. Όπως έτυχε η μία στον Αραούχο!

Δίκαιη πρόκριση για την Ένωση, αφού συνολικά στα δύο ματς απειλήθηκε ελάχιστα από την ερυθρόλευκη επίθεση.

Και εκπληκτική χρονιά μια και είναι Φλεβάρης και πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις που ξεκίνησε (πρωτάθλημα, κύπελλο & Ευρώπη). Καλύτερα δεν γινόταν!
Keywords
Τυχαία Θέματα