Τελικά, κάνουν τα λεφτά την ομάδα; (pic&vid)

Η Νιούκαστλ ετοιμάζεται να γίνει η νέα υπερδύναμη στο ποδόσφαιρο, κάνοντας την Παρί και την Σίτι να μοιάζουν “φτωχές”!

Οι ABBA το τραγούδησαν το 1976.

“Money, money, money
Must be funny
In the rich man’s world”

Τελικά τα λεφτά μπορούν να κάνουν μια ομάδα;

Ο Γιόχαν Κρόιφ είχε δώσει την απάντηση

“Γιατί να μην μπορείς να νικήσεις μια πιο πλούσια ομάδα; Δεν έχω δει ποτέ ένα τσουβάλι με λεφτά να βάζει γκολ.”

Η

Νιούκαστλ ετοιμάζεται να περάσει στα χέρια του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας. Η περιουσία του είναι ένας…προϋπολογισμός μια ολόκληρης χώρας. Η απλά 320 Δις δολάρια. Τα 350 εκατομμύρια που έδωσε για την απόκτηση της ομάδας, μοιάζουν…ψίχουλα!

Για να αντιληφθείτε την διαφορά μεγεθών αναφέρουμε πως ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί, η απλά ο ιδιοκτήτης της Παρί έχει περιουσία 6,8 δις, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς της Τσέλσι 9,6 δις, ενώ ο Σεΐχης Μανσούρ της Σίτι, 23,2 δις περιουσία.

ΣΟΚ! 320 δις.

Σκεφτείτε τώρα, αν η Παρί έχει καταφέρει να συγκεντρώσει την “Αφρόκρεμα” του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η Σίτι έχει δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα, έχοντας βέβαια αμφότερες επενδύσει ένα “καράβι” λεφτά για μεταγραφές, τι θα γίνει, μόλις ο Πρίγκηπας αναλάβει και τυπικά τη Νιούκαστλ.

Το δέλεαρ των 350 δις, είναι πραγματικά απίστευτο για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ενώ παράλληλα θ΄αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ. Το τερπνόν μετά του οφελίμου δηλαδή.

Τι σημαίνει η αγορά της Νιουκάστλ;

Πως ο νέος ιδιοκτήτης, μπορεί ν΄αγοράσει ό,τι κινείται και μάλιστα ελάχιστοι, έως κανένας, δεν μπορεί να τον κοντράρουν σε αυτό το κομμάτι, το οικονομικό.

Βέβαια το ίδιο ισχύει ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό και τώρα. Όταν η Παρί ή η Σίτι βάλουν κάποιον στο “στόχαστρο” σπανίως δεν τον αποκτούν. Έτσι σαφώς αποκτούν ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με όλους τους αντίπαλους.

Ο Εμπαπέ φαίνεται να θέλει ν΄αποχωρήσει για τη Ρεάλ, ο Χάαλαντ δείχνει πως θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκτός Γερμανίας. Αντιλαμβάνεστε πως αρχικά υπάρχει το δέλεαρ της Αγγλίας και αφετέρου το συμβόλαιο τους μπορεί να είναι “χρυσό“.

Τώρα αν θέσουμε την ερώτηση αν αξίζει ένας ποδοσφαιριστής για παράδειγμα 200 εκατομμύρια ευρώ, τότε θα πρέπει να κάνουμε άλλη κουβέντα.

Δείτε χαρακτηριστικά πως θα διαμορφωθεί η “πίτα” στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά την είσοδο του ανθρώπου με περιουσία 350 δις!

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΑΛΑ;

Ο Γιόχαν Κρόιφ ήταν ξεκάθαρος.

“Γιατί να μην μπορείς να νικήσεις μια πιο πλούσια ομάδα; Δεν έχω δει ποτέ ένα τσουβάλι με λεφτά να βάζει γκολ.”

Η Σέριφ του Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού επιβεβαίωσαν αυτό τον κανόνα, κερδίζοντας την Ρεάλ στην Μαδρίτη.

Η Ρεν επίσης επαλήθευσε τα λεγόμενα του Κρόιφ.

Η ομάδα που βρίσκεται στην 12η θέση της Γαλλίας, και που σύμφωνα με το transfermarkt έχει αξία 185 εκατομμυρίων ευρώ, δεν άφησε την ομάδα που αξίζει σχεδόν 1 δις ευρώ, να πραγματοποιήσει ούτε ένα σουτ στον στόχο! Μάλιστα μια εντεκάδα που απαρτίζονταν από Μπαπέ, Νειμάρ, Μέσι, Ντι Μαρία, Βεράτι, Ντοναρούμα, Χακίμι Μαρκίνιος Γκεγέ, Κιμπέμπε, Μέντες.

Ναι, ούτε ένα σουτ! Ο Κρόιφ, κάπου από εκεί ψηλά, θα χαμογελάει και θα μας κλείνει το μάτι πονηρά, σα να λέει, “τα έλεγα εγώ”.

Η είσοδος του πολυδισεκατομμυριούχου Πρίγκηπα στο ποδόσφαιρο σαφώς θα αλλάξει για ακόμη μια φορά τις ισορροπίες.

Πολλά μεγάλα ονόματα, θα θέλουν να βρεθούν εκεί, όχι γιατί ήταν “Νιούκαστλ από μικροί”, αλλά προφανώς για να κερδίσουν χρήματα και πολύ καλά θα κάνουν φυσικά. Μια νέα υπερ δύναμη θα γεννηθεί ξαφνικά, θ΄ανθίσει μέσω πετροδόλαρων με στόχο αν γίνει η νέα “βασίλισσα” στο ποδόσφαιρο.

H Σίτι ( αξία 1.08 δις ευρώ), από το 2008 που ανέλαβε ο Σεΐχης Μπιν Μασούρ, μετράει 15 τίτλους.

5 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Αγγλίας, 6 Λιγκ Καπ, 3 Σούπερ Καπ.

Η Παρί από το 2011 όταν ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί την αγόρασε , κέρδισε αρκετούς τίτλους όχι όμως αυτόν που θα ήθελε περισσότερο. Το Τσάμπιονς Λιγκ!

7 Πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 5 Λιγκ Καπ, 8 Σούπερ Καπ.

Είναι δεδομένο πως τα χρήματα εξασφαλίζουν κάποια πράγματα σε μια ομάδα. Αρχικά οικονομική ασφάλεια στους ποδοσφαιριστές και τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζουν ένα μεγάλο κομμάτι ηρεμίας αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πράγματα. Επιτυχίες. Οι επιτυχίες για να έρθουν χρειάζεται σκληρή δουλειά, πάθος, αφοσίωση, θέληση. Ομάδες που έχουν αυτά τα στοιχεία είναι αυτές που θα φτάσουν εκεί που θέλουν, αργά ή γρήγορα.

Τα χρήματα μπορούν ν΄αγοράσουν οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, όμως ΔΕΝ μπορούν ν΄αγοράσουν την αγάπη του παίκτη για μια ομάδα. Το πιο απλό παράδειγμα; Ο Μέσι!

Keywords
Τυχαία Θέματα