Τελικός Κυπέλλου: Οι δηλώσεις Μαρινάκη και η απάντηση της ΕΠΟ

Ο Παύλος Μαρινάκης, ρωτήθηκε σχετικά κατά την ενημέρωση των συντακτών και χαρακτήρισε «ανεξήγητη» την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον τελικό Παναθηναϊκού – Άρη στο συγκεκριμένο γήπεδο.

«Καταρχάς αυτό δεν είναι απόφαση της Κυβέρνησης. Η ελληνική

πολιτεία διά των αρμόδιων Αρχών, εν προκειμένω της Αστυνομίας δίνει κάθε αναγκαία διαβεβαίωση για να διοργανωθεί με φιλάθλους ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας.

Είναι λυπηρό να βλέπουμε κεκλεισμένων θυρών τον τελικό. Είναι απόφαση όμως, της ΕΠΟ. Ανεξήγητη θα έλεγα συνολικά η διαχείριση κι η απόφαση τη στιγμή που στην ίδια χώρα διοργανώνεται ευρωπαϊκός τελικός, του Conference League με τη συμμετοχή μίας ελληνικής ομάδας.

Είναι μία αντίφαση που θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επελέγη το μοναδικό γήπεδο της Super League που δεν έχει τηρήσει τη νομοθεσία για τις κάμερες κι αυτός είναι κι ο λόγος που γίνεται χωρίς φιλάθλους ο αγώνας.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον νόμο, ο οποίος έχει ψηφιστεί, κι όλες οι υπόλοιπες ομάδες στην έδρα τους τον έχουν τηρήσει κι έχει εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Είναι κρίμα, ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία φορά. Πλέον υπάρχουν και τα εργαλεία, υπάρχει κι ο μηχανισμός κι έχει δοκιμαστεί ο κρατικός μηχανισμός σε πολύ σημαντικούς αγώνες κι έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει σε πέρας τόσο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις ως προς την ασφάλεια των φιλάθλων.

Κι όταν δεν τηρείται ο νόμος, επιβάλλονται οι ποινές».

Η ΕΠΟ, απάντησε στις δηλώσεις Μαρινάκη με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Σε απάντηση των όσων ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης σχετικά με το γήπεδο διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, διευκρινίζονται τα εξής.

Το γήπεδο διεξαγωγής του Τελικού έχει οριστεί με βάση την προκήρυξη του 2022.Ο νόμος σχετικά με την τοποθέτηση καμερών και συστημάτων ασφαλείας στα γήπεδα ισχύει από τον Φεβρουάριο του 2024.Το Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν ανήκει στην ΕΠΟ».
Keywords
Τυχαία Θέματα