Τερματοφύλακες - σκόρερ: Αυτοί που έγραψαν ιστορία στην Ελλάδα (μαζί και ο Παπαδόπουλος) (vids)

Τερματοφύλακες - σκόρερ: Αυτοί που έγραψαν ιστορία στην Ελλάδα (μαζί και ο Παπαδόπουλος) (vids)ntzouaniΚυρ, 03/21/2021 - 20:01

 

To απίθανο γκολ - buzzer beater του Νίκου Παπαδόπουλου στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό μας θύμισε ότι οι τερματοφύλακες δεν υπάρχουν απλά για να... σώζουν τις ομάδες τους

από τους αντίπαλους επιθετικούς, αλλά και για να.. σκοράρουν!

Ναι, σπάνια στέλνουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα οι γκολκίπερ, αλλά υπάρχουν και αυτές οι στιγμές και το novasports.gr κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται τα γκολ που πέτυχαν τερματοφύλακες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και υπόψιν: Δεν είναι μονάχα ο Σαργκάνης και ο Μπεκιάι! 

Ο πρώτος

Ήταν 27 Ιανουαρίου του 1968 όταν γράφτηκε ιστορία στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Όχι όμως στον ελλαδικό χώρο, αλλά στην Κύπρο! Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Λευκωσίας, Ανδρέας Φιλώτας είχε σκοράρει με πέναλτι στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό στο παλιό ΓΣΠ της Λευκωσίας και είχε δώσει τη νίκη στην ομάδα του (2-1). Ο Κύπριος γκολκίπερ έγινε εκείνη την ημέρα ο πρώτος τετματοφύλακας που σκόραρε σε επίπεδο Α Εθνικής και το όνομα του έμεινε στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία. 

Η... συνέχεια
 
Τόπος: Τρίκαλα 
Ημερομηνία: 12 Μαρτίου 1972

Το δεύτερο γκολ τερματοφύλακα στην Α Εθνική ήρθε από τα πόδια του τερματοφύλακα των Τρικάλων, Γιώργου Σιδηρόπουλου σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Και πάλι από την "λευκή βούλα" και μάλιστα απέναντι στον σπουδαίο Τάκη Οικονομόπουλο! 

Ο ρέκορντμαν

Το "Φάντομ" είναι ο ρέκορντμαν ανάμεσα στους τερματοφύλακες που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα περισσότερα γκολ σε επίπεδο Ά Εθνικής! Ο Νίκος Σαργκάνης σημείωσε συνολικά έξι γκολ στο πρωτάθλημα (τέσσερα με τον Ολυμπιακό και δύο με τον Παναθηναϊκό), όλα με πέναλτι. Ο Σαργκάνης ήταν ο... Σιλαβέρτ (δες εδώ τα κατορθώματα του) και ο Σένι (χάζεψε εδώ με τον απίθανο Βραζιλιάνο) του ελληνικού ποδοσφαίρου, πολύ πριν οι δυο τους εμφανιστούν στο προσκήνιο.  

Στα... χνάρια του "Φάντομ" 

Ένα τέρμα στην Α Εθνική σημείωσε στην καριέρα του ο Ηλίας Ατματσίδης και ήταν σημαντικό. Με το σκορ στο 1-1, η μπάλα "έκαιγε" στις 23 Μαΐου του 1999 στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ξάνθη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι "κιτρινόμαυροι" κέρδισαν πέναλτι με τον Σαβέφσκι, ο Ατματσίδης ανέλαβε την εκτέλεση του, έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας της Ξάνθης και ψύχραιμα επέστρεψε στην εστία του. Ήταν το νικητήριο γκολ με το οποίο ο Δικέφαλος εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

https://novasports-forthnet.secure.footprint.net/GOAL_ATMATZIDHS_219321.mp4190100821/03/2021 20:09To γκολ του Ατματσίδη

Το "χρυσό" κεφάλι

Ο Αριάν Μπεκιάι έχει μείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το γκολ που είχε σημειώσει με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του αγώνα του ΟΦΗ με τον Πανηλειακό στο Ηράκλειο (11/02/2001) ήταν το τελευταίο που είχε πετύχει τερματοφύλακας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο άλλος είναι ότι ο Μπεκιάι έγινε ο πρώτος γκολκίπερ στην Α Εθνική/Superleague που πέτυχε γκολ εκτός πέναλτι! Πλέον ο Νίκος Παπαδόπουλος του Αστέρα Τρίπολης έχει να... καυχιέται ότι έγινε ο πρώτος γκολκίπερ που σημειώνει γκολ με σουτ. 

https://novasports-forthnet.secure.footprint.net/GOAL_BEKIAI_219321.mp4190100721/03/2021 20:05Το γκολ του Μπεκιάι

* Στη λίστα μας δεν έχει μπει ο Γεράσιμος Σαρρής του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς ο τότε τερματοφύλακας της ομάδας της Μαγνησίας είχε σκοράρει αγωνιζόμενος σε ρόλο επιθετικού και όχι ως γκολκίπερ στο ματς με τον Απόλλωνα (1972). 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Olympiakos - Ποδόσφαιρο ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Παναθηναϊκός - Ποδόσφαιρο Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Τρίκαλα - Ποδόσφαιρο ΟΦΗ - Ποδόσφαιρο Αστέρας Τρίπολης - Ποδόσφαιρο Ολυμπιακός Βόλου - Ποδόσφαιρο Off Off ntzouani Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Olympiakos ΕΛΛΑΔΑ Tο novasports.gr κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται τα γκολ που πέτυχαν τερματοφύλακες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και υπόψιν: Δεν είναι μονάχα ο Σαργκάνης και ο Μπεκιάι!  Article publish on Κυρ, 03/21/2021 - 20:01 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα