Θέλει στην Εθνική τον Κάι Σιρχάουζ ο Φαντ Σχιπ!

Ο Κάι Σιρχάουζ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998 όταν ο πατέρας του Κορνήλιους ήταν ο εκπρόσωπος της NETMED στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Επί προεδρείας του μάλιστα η "Ένωση" έχει να θυμάται και την κατάκτηση του κυπέλλου το 2000 στον τελικό με τον Ιωνικό.

Στο θέμα μας όμως. Ο Κάι είναι οπαδός της ΑΕΚ και γνωρίζει ακόμα και τον ύμνο της ομάδας. Λάτρεψε από νωρίς το ποδόσφαιρο και
όταν ο πατέρας του επέστρεψε στην Ολλανδία μετά το τέλος της συνεργασίας του με την ελληνική ομάδα, αμέσως γράφτηκε στην ακαδημία του Άγιαξ.

Στα τμήματα υποδομής του Αίαντα έπαιξε με συμπαίκτες τους Ντε Λιχτ, Ντε Γιονγκ και όλη την αφρόκρεμα της κορυφαίας Ακαδημίας. Αφού έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα με τον Άγιαξ δόθηκε δανεικός στην Χρόνινχεν με την οποία αγωνίζεται ως βασικός στην κορυφή της επίθεσης. Παράλληλα σπούδασε στο Πανεπισήμιο Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων προς τέρψιν του πατέρα του.

Όπως είναι λογικό ο Τζον Φαντ Σχιπ που γνωρίζει άριστα το ολλανδικό πρωτάθλημα είδε το ταλέντο του Κάι Σιρχάουζ και αφού ενημερώθηκε πως έχει και την ελληνική υπηκοότητα (καθότι γεννημένος στην Ελλάδα), τον έβαλελ στο μπλοκάκι του, κάτι που παραδέχθηκε και σε δηλώσεις του στην ολλανδική τηλεόραση.

Άλλωστε και κατά την παρουσίασή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε πει πως πρέπει να ανακαλύψουν όποιον διαθέσιμο ποδοσφαιριστή υπάρχει στο εξωτερικό, ώστε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα με ποιοτικούς παίκτες που έχουν πάρει και πολύ καλή ποδοσφαιρική παιδεία. Αναμφίβολα παίκτης-προϊόν της ακαδημίας του Άγιαξ έχει πάρει τα κατάλληλα εφόδια.
Keywords
Τυχαία Θέματα