Θεσσαλονίκη: Έπιασε τον Τίμιο Σταυρό κι ευχήθηκε ο ΠΑΟΚ να πάρει το Conference League! (video)

Ασυνήθιστη για τέτοιου είδους περίσταση ήταν η ευχή, μεταξύ των άλλων, που έκανε ο αθλητής υδατοσφαίρισης και φοιτητής στο μαθηματικό του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Στέργιος Παγωνίδης, ο οποίος ανέσυρε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό σήμερα (6/1) από τον Θερμαϊκό, κατά των αγιασμό των υδάτων. “Εύχομαι να πάρει ο ΠΑΟΚ το Conference League!”, ζήτησε ανάμεσα στα άλλα που ευχήθηκε, εκφράζοντας

τον πόθο των “ασπρόμαυρων” φιλάθλων!

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ σχετικά με την τελετή:

“Με κάθε λαμπρότητα και σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη. Η ρίψη του Τίμιου Σταυρού, για πρώτη φορά έπειτα από εξήντα χρόνια, πραγματοποιήθηκε στην Α’ προβλήτα του λιμανιού, από τον μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης Φιλόθεο, παρουσία του κλήρου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και εκατοντάδων πολιτών.

Στο πλακόστρωτο της παραλίας, από το λιμάνι μέχρι και τον Λευκό Πύργο, από νωρίς συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ τοποθετήθηκαν και διαχωριστικά κιγκλιδώματα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στον χώρο της εκδήλωσης.

Σκάφη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας δημιούργησαν υδάτινους πίδακες που εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Στα κρύα νερά του Θερμαϊκού βούτηξαν 35 πιστοί, ανάμεσα τους πέντε ανήλικοι και δύο γυναίκες. Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε και ανέσυρε από τα νερά του Θερμαϊκού ο αθλητής υδατοσφαίρισης και φοιτητής στο μαθηματικό του ΑΠΘ, Στέργιος Παγωνίδης.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι μεγάλη ευλογία να πιάνεις το σταυρό», επισήμανε ο Στέργιος Παγωνίδης και ευχήθηκε «πάνω από όλα υγεία, να είμαστε όλοι καλά και ειρήνη στον κόσμο»”.

Εκτός από υγεία και ειρήνη, όμως, ο νικητής της διαδικασίας ευχήθηκε και στον ΠΑΟΚ την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο της ΕΡΤ:



Keywords
Τυχαία Θέματα