Θλίψη: Πέθανε ο Ο’ Τζέι Σίμπσον

Ο άλλοτε θρύλος του NFL και ηθοποιός, Ο’ Τζέι Σίμπσον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του: «Ο Σίμπσον ήταν περιτριγυρισμένος από τα παιδιά και τα εγγόνια του».

Η εποχή που διέπρεψε στο NFL ήταν η δεκαετία του ‘70, κάνοντας ταυτόχρονα και καριέρα στο Χόλιγουντ, όπου και τη συνέχισε, μόλις αποσύρθηκε από το αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Ο Σίμπσον έγινε ευρέως γνωστός και τη

δεκαετία του ’90, όταν δολοφόνησε την πρώην γυναίκα του και τον σύντροφο της στις 12 Ιουνίου του 1994. Πρωταγωνιστώντας μάλιστα και στη διασημότερη τηλεοπτική καταδίωξη, όταν όλη η αστυνομία του Λος Άντζελες κυνηγούσε το λευκό του τζιπ στις 17 Ιουνίου 1994.

#OnThisDay in 1994, O.J. Simpson was a fugitive from justice in a white Ford Bronco. Part of the pursuit was caught on camera from the rear-view mirror of an NBC4 News van in front of the SUV and a cavalcade of police cars. https://t.co/BwWI651Vxi pic.twitter.com/N0kQFp6HSq

NBC Los Angeles (@NBCLA) June 17, 2019

Ο Ο’ Τζέι δικάστηκε για τη διπλή δολοφονία σε δίκη, η οποία κράτησε 11 μήνες και εν τέλει απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, παρά τη σωρεία των ευρημάτων εναντίον του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δίκη του έμεινε στην ιστορία ως η δίκη εγκλήματος με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα. Το 2007 ο Σίμπσον κυκλοφόρησε βιβλίο με τίτλο “Αν το έκανα: Εξολομογήσεις του δολοφόνου”, το οποίο περιλαμβάνει υποθετική περιγραφή των δύο φόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα