Τι περιμένουμε από το επερχόμενο Link’s Awakening για το Nintendo Switch

A blast from the past.

Στη Nintendo Direct του Φεβρουαρίου, η Nintendo φύλαξε την πιο εντυπωσιακή ανακοίνωση για το τέλος. Οι φανς της σειράς Zelda χρειάστηκαν μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να αναγνωρίσουν το The Legend of Zelda: Link’s Awakening,

παρότι η εμφάνισή του είχε αλλάξει δραστικά. Ακόμα και με την λατρεία της Nintendo για remasters των Zelda games, το Link’s Awakening είχε ξεχαστεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μετά την κυκλοφορία του το 1993 για το Game Boy και μια επανακυκλοφορία το 1998 για το Game Boy Color, χωρίς όμως να έχει ξεχαστεί από όσους είχαν την τύχη να ασχοληθούν μαζί του, κερδίζοντας επάξια τον χαρακτηρισμό cult classic.

Γιατί όμως τόση αδιαφορία; Για να το πούμε ωμά, το Link’s Awakening είναι διαφορετικό από ότι είχε προηγηθεί. Βγάζοντας για πρώτη φορά τον Link από την Hyrule και αγνοώντας χαρακτήρες-ορόσημα της σειράς όπως η Zelda και ο Gannon, καθώς και κάθε αναφορά για το Triforce, το Link’s Awakening ήταν σίγουρα πρωτότυπο. Επιπλέον, η προσθήκη φρέσκων gameplay mechanics όπως η ικανότητα του Link για άλματα, με fourth wall breaking χιούμορ και μπόλικα references σε άλλους δημοφιλείς χαρακτήρες όπως ο Mario, δεν είναι και τόσο δύσκολο να δει κανείς γιατί αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους παίκτες.

Πιο όμορφο από ποτέ

Ένα πράγμα που ήταν εμφανές ακόμα και από την σύντομη παρουσίαση του τίτλου στη Nintendo Direct είναι ότι το remake του Link’s Awakening θα είναι αντικειμενικά, πανέμορφο. Το εξαιρετικά χαριτωμένο art style είναι μια πολύ ταιριαστή επιλογή για έναν τίτλο που η πλειοψηφία των παικτών έχουν συνδυάσει με τα παιδικά τους χρόνια, ενώ ο συνδυασμός 3D γραφικών με το δισδιάστατο gameplay είναι απρόσμενα αρμονικός. Κάθε χαρακτήρας φαίνεται να είναι σχεδιασμένος με εξαιρετική φροντίδα, κάθε στοιχείο του περιβάλλοντος είναι ελκυστικό και ενώ ο παράγοντας νοσταλγία θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι για όσους έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με τον τίτλο, το Link’s Awakening κερδίζει επάξια μια θέση ανάμεσα στα πιο όμορφα games της χρονιάς, ακόμα και για κάποιον που δεν έχει παίξει ποτέ ένα Zelda game.

Please don’t stop the music

Η μουσική των Zelda games είναι θρυλική στον χώρο του gaming και για καλό λόγο. Σχεδόν κάθε τίτλος είχε μελωδίες που άγγιζαν τον χαρακτηρισμό του αριστουργήματος και συνδυάζονταν άψογα θεματικά με την αφήγηση και το gameplay. Όπως και το γραφικά, έτσι και το soundtrack θα λάβει ένα …ρετουσάρισμα, ενώ τα sound effects θα ανανεωθούν και αυτά. Όλα αυτά είναι απαραίτητα καθώς οι chiptune μελωδίες που μπορούσε να αναπαράγει το Game Boy το 1993 δεν είναι πλέον αρκετές για να γοητεύσουν, ενώ μπορούμε να πούμε πως τα πρώτα δείγματα γραφής από τον ανανεωμένο ακουστικό τομέα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Μια από τα ίδια… και κάτι παραπάνω.

Όσον αφορά το gameplay, το remake του Link’s Awakening φαίνεται να είναι απρόσμενα πιστό στο πρωτότυπο, διατηρώντας την γενικότερη δομή αναλλοίωτη στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι τα dungeons, τα οποία φαίνεται να είναι ακριβείς αναπαραστάσεις των παλαιότερων. Παρ’ όλα αυτά αξίζει να αναλογιστεί κανείς πως θα μεταφραστεί όλο αυτό στον χειρισμό, καθώς το Game Boy είχε πολύ λιγότερα κουμπιά από το Nintendo Switch και επομένως κάποια πράγματα, όπως το inventory management αναμένεται να εκμοντερνιστούν. Κατά πόσο αυτό θα αλλάξει σε ουσιαστικό βαθμό το περιεχόμενο είναι δύσκολο να το προβλέψουμε, αλλά στοιχεία όπως τα mini-games έχουν ξανασχεδιαστεί από την αρχή, οπότε ακόμα και οι βετεράνοι θα έχουν κάποια νέα πράγματα να ανακαλύψουν.

Dungeon Keeper

H μεγάλη προσθήκη στο gameplay είναι το Dungeon Maker, στο οποίο οι παίκτες θα μπορούν να φτιάξουν δικά τους, customized dungeons για να εξερευνήσουν οι ίδιοι και οι φίλοι τους. Η δημιουργία των dungeons θα γίνεται με την διαδοχική επιλογή διαφορετικών δωματίων τα οποία θα περιέχουν διαφορετικά στοιχεία, όπως σκάλες ή θησαυρούς, ενώ η κατηγοριοποίησή τους θα γίνεται με βάση το είδος τους και τον αριθμό των εξόδων που διαθέτουν. Η μόνη «παγίδα» είναι ότι για να μπορέσει κανείς να χρησιμοποιήσει ένα δωμάτιο θα πρέπει πρώτα να το ξεκλειδώσει, εξερευνώντας τα dungeons του main quest. Άπαξ και δημιουργήσετε κάτι με το οποίο είστε πολύ ικανοποιημένοι, θα έχετε την δυνατότητα να το αποθηκεύσετε σε οποιοδήποτε amiibo από την σειρά The Legend of Zelda.

Αυτή δεν θα είναι η μόνη χρησιμότητα των amiibos στο Link’s Awakening. Με την χρήση του νέου Link amiibo μπορείτε να κάνετε summon τον Shadow Link, o οποίος θα κυνηγήσει τον παίκτη και θα δώσει πολλά rupees όταν ηττηθεί. Ταυτόχρονα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε amiibos για κάποια από τα mini games, αλλά και για να προσθέσετε κάποιες ακόμα λειτουργίες και δωμάτια στο Dungeon Maker.

For the Collectors…

Δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως collector, αλλά η Limited Edition του Link’s Awakening ειλικρινά με βάζει σε πειρασμό, παρά το γεγονός ότι το περιεχόμενό της είναι σχετικά λιτό σε σχέση με όσες έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Με μόνο ένα Artbook 120 σελίδων και ένα Steelbook που μοιάζει με Game Boy, έχουμε να κάνουμε με αγνή, καθαρόαιμη νοσταλγία αντί για τη συνήθη πλημμύρα από πλαστικό, και μάλιστα σε μια πολύ πιο λογική τιμή. Βέβαια μάλλον δεν είμαι η μόνη που λάτρεψε την απλή κομψότητα του όλου πακέτου, καθώς την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, η Collector’s Edition έχει εξαντληθεί, επανέλθει σε στοκ και επανεξαντληθεί σε όλους σχεδόν τους πωλητές που μπόρεσα να βρω.

Εν τέλει, το Link’s Awakening για το Switch φαίνεται να αποτελεί μια εξαιρετική σύνοψη των ταλέντων της Nintendo στην εποχή του Switch. Ένα remake παλαιότερου τίτλου-διαμάντι με γραφικά που καταφέρνουν να είναι ταυτόχρονα αξιολάτρευτα και πανέμορφα και πληθώρα από καλόγουστο, προαιρετικό συνοδευτικό υλικό για όσους ενδιαφέρονται (και αντέχουν οικονομικά). Δώσε μας και άλλο Nintendo, δεν χορταίνουμε. Σοβαρά όμως, μπορούμε να έχουμε και το Ocarina of Time στο Switch? Pretty please?

To The Legend of Zelda: Link's Awakening θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου για Nintendo Switch.

Αν δεν το έχετε πράξει ήδη ακολουθήστε το link για να προ-παραγγείλετε το παιχνίδι.

IGN GreeceΦθινοπωρινές προσφορές σε τίτλους της T2 από τη CD MediaΗ Nintendo κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για νέα Joy-ConΗ Nintendo κάνει νύξεις για 'νέα εμπειρία' στο Nintendo Switch

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα